Home » Forum » Religie en spiritualiteit » Taize lied als alles duister is 0

Taize lied Als alles duister is

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Judith70
Taize lied Als alles duister is

Hallo
Weet iemand of er een CD bestaat met het Taizelied, Als alles duister is, ontsteek dan een vuur dat nooit meer dooft?
Alvast bedankt, Judith

LiesK.
Cd weet ik niet

Wel een filmpje op you tube gevonden.
http://www.youtube.com/watch?v=5_vhjvlVWWE Deze is van de EO met weinig ruis. Deze vindt ik mooier gezongen maar wel wat ruis http://www.youtube.com/watch?v=5_vhjvlVWWE
Waarom heb je het op een CD nodig? Je zou zelf een CD kunnen branden als je een beetje handig bent met computers. Of afspelen via een radio met een USB poort waar een USB stick in kan.

LiesK.
Gevonden

Ja er bestaat een CD waar het op staat: http://www.sela.nl/in-het-licht

Anonymized User
Bedankt

Hoi LiesK
Enorm bedankt. De youtube versies kende ik al maar geven toch wat ruis. Ik ben ook niet zo handig om dat op een CD te branden dus vandaar dat ik het op CD wou hebben. Maar de CD gaat dus besteld worden. Het is een prachtig lied, geeft troost en hoop.
Judith

LiesK.
troost en hoop

Sowieso geven de kerkelijke gezangen mij een vorm van troost. Eind jaren 60 toen vrouwen ook in de katholieke kerk deel mochten gaan nemen aan een koor is mijn moeder lid geworden van het nieuw opgerichte gemengde koor van onze parochie. Als klein meisje zat ik iedere zondag bij mijn moeder op de koorzolder te luisteren naar de prachtige gezangen waar ik niets van begreep. Veel latijn namelijk.
Nu betekent een kerkbezoek voor mij niet veel meer maar de gezangen brengen even de herinnering naar boven van een onbezorgde jeugd waarin nog geen plaats was voor alle ellende in de wereld. Een reisje terug naar een tijd waarin de wereld nog simpel en ongecompliceerd was.

mijk
oh fijn nu

zit dit in mijn hoofd en deze mag wel even in mijn hoofd blijven wonen.

Prachtig!

n@nny
Heel mooi!!

Prachtig lied (wist niet dat het uit Taizé kwam eigenlijk) en het zingt nu heerlijk in mijn hoofd.
Wij zingen het altijd met pasen en ook wel met allerzielen.

tonny
zingen draagt je erdoorheen

'de herinnering naar boven van een onbezorgde jeugd waarin nog geen plaats was voor alle ellende in de wereld'

Mooi dat je je dat zo herinnert.
In werkelijkheid denk ik dat veel liederen er zijn om de kracht waarmee ze mensen door de ellende heen dragen...

LiesK.
Tonny

Eind jaren 60 begin jaren 70 was er natuurlijk ook ellende in de wereld alleen kreeg je dat als kind niet zo mee als mijn kinderen nu. Veel nieuws uitzendingen, kranten, jeugdjournaal, alles komt voorbij.
In mijn jeugd was de wereld nog een stuk kleiner. En rampen bepaalden niet het nieuws zoals nu.
De ellende van toen was meer een ver van mijn bed show. In de tijd dat ik die kerkelijke gezangen leerde kennen was mijn wereld simpel. Nu die gezangen horen is even een vlucht uit de grote boze wereld.

Arawen
Ook mooi

Ik zing in een koor dat dit lied, Als alles duister is, ook in het repertoire heeft. We hebben trouwens ook 'Nada te turbe' en 'Veni sancte spiritus' uit het Taize repertoire. Als je 'Alles..' mooi vindt, moet je daar ook eens op You-Tuben!