Religie en Spiritualiteit Religie en Spiritualiteit

Religie en Spiritualiteit

Appel

Appel

03-07-2010 om 07:31

Talenten

Een zijdelings "religie-draadje" maar ik ben erg benieuwd naar jullie reacties.
Onze gemeente is bezig met een grote aanbouw aan het bestaande kerkgebouw. Een dure klus, dus er worden diverse acties gehouden onder de gemeenteleden: hoe meer opbrengst, hoe beter.
Nu is er naar aanleiding van Jezus' gelijkenis met de talenten de volgende actie bedacht: ieder lid vanaf 10 jaar krijgt 5 euro. Deze moet je proberen te vermenigvuldigen. Hoe gebruik jij jou talent?
Je kunt bijvoorbeeld ingrediënten kopen om iets te koken/bakken en dat verkopen, ergens mee handelen, materiaal kopen voor bijv. kaarten maken en die dan verkopen.
Nu weten wij nog niet zo goed wat we met onze "talenten" gaan doen, en ik ben erg benieuwd of iemand hier meteen een superidee heeft.
Wie waagt?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
tonny

tonny

03-07-2010 om 11:15

Jouw talent

Leuk zo aan het begin van de zomervakantie, je kinderen denken vast mee over goede plannen.

Heb er eens een leuk filmpje over gezien, geinspireerd op de talenten. Iemand gad zijn beide werknemers een bestelauto te leen. De één zette hem netjes in de tuin, waste hem wekelijks en hield hem keurig bij. De ander verhuisde mensen, vervoerde kinderfeestjes, bracht klusmateriaal bij mensen thuis. Die aoto liep wat deuken en krasjes op, maar - zoals ook in het evangelieverhaal- kreeg grote waardering van de baas die de auto's had uitgeleend.

Dus: ga eerst bedenken waar jullie goed in zijn.
Je zou auto's kunnen wassen.
Mooie wenskaarten maken.
Inderdaad iets koken/bakken en een thuisrestaurantje maken. Als je iets van pasta met salades maakt, kun je met de tien-plussers uit jullie gezin vast wel wat doen. Je zou ook een fotshoot kunnen houden met een of andere leuke outfit met zo'n grote fotolijst.
Of onkruid uit tuintjes van buren wieden.
Ijsjes verkopen op een tuinterraasje, mooie sorbets in elkaar knutselen voor voorbijgangers.

Nou, succes, het wordt vast een werkzame vakantie.

Evenementen?

Zijn er misschien evenementen in jouw woonplaats de komende tijd? Bijvoorbeeld hardloopwedstrijden fiets/wandel/zwem-4-daagse. Dan kun je samenwerkend ijsjes, blikjes drinken oid verkopen.

Appel

Appel

07-07-2010 om 19:54

Goede ideeën!

Goede ideeën mensen, bedankt! Jullie mogen wel meedoen.... We gaan met ons drie'tjes aan de slag de komende weken.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.