Religie en Spiritualiteit Religie en Spiritualiteit

Religie en Spiritualiteit

Vesper Lynd

Vesper Lynd

09-09-2016 om 15:36

Trix en de evolutietheorie

Ik zag net een nieuwsitem over Trix, de tyrannosaurus rex in Naturalis. Trix is naar schatting 66 tot 68 miljoen jaar oud.
Hoe kijken mensen die de evolutietheorie afwijzen hiernaar? Denk je dat de onderzoekers zelf het skelet hebben vervaardigd en/of over de leeftijd liegen?


vlinder72

vlinder72

09-09-2016 om 15:42

zoiets

Kijk hier maar eens naar Vesper.

http://dinodino.nl

iemand heeft na de plaatjesactie van Freek Vonk de moeite genomen een website te maken voor kinderen om uit te leggen dat dino's en mensen tegelijk leefden.

Vesper Lynd

Vesper Lynd

09-09-2016 om 15:46

Knap

Ik vind het wel knap dat je er zo een, op het eerste gezicht, sluitend verhaal van kunt maken.

Inanna

Inanna

09-09-2016 om 15:50

dinoplaatjes

Ik denk gewoon door te ontkennen dat Trix zo oud is.

Als reactie op de dinoplaatjes van AH kwam er toch die site met informatie over dino's waarop verteld werd dat dinosaurussen helemaal geen miljoenen jaren geleden leefden, want zo oud is de aarde helemaal niet.

vlinder72

vlinder72

09-09-2016 om 15:50

vesper

In de Verenigde staten is het echt iets groots. Dit komt daar waarschijnlijk ook vandaan. Het ziet er te goed en te gelikt uit voor iemand die even snel een website in elkaar gezet heeft.

Triva

Triva

09-09-2016 om 15:59

7 dg

Er zijn ook mensen die die 7 dg niet voor waarheid aannemen en zeggen dat het een symbool is. Ze geloven dus wel dat God de aarde schiep maar daar veel langer de tijd voor nam.

Triva

Triva

09-09-2016 om 16:01

site

Dat er in vele delen van de wereld drakenverhalen bestaan vind ik niet zo gek: ik denk dat er vroeger ook al dinobotten gevonden werken...

vlinder72

vlinder72

09-09-2016 om 16:12

verklaring ouderdom botten

Dit is dus volgens de website de verklaring dat Trix echt niet zo oud is.

Misschien wel het meest overtuigende argument dat een hoge ouderdom voor dinosaurusbotten uitsluit is het feit dat ze niet allemaal gefossiliseerd zijn. Er wordt zacht, ongefossiliseerd weefsel gevonden in dinobeenderen.15 Naturalisten zoeken wanhopig naar manieren om dit in hun oude aardemodellen te passen, maar gaan daarbij voorbij aan een veel logischer verklaring: deze botten zijn geen miljoenen jaren oud

Er was al eerder zacht weefsel gevonden in dinobeenderen, maar toen Mary Schweitzer in 2005 haar onderzoek naar zacht weefsel in een T. rex-bot, compleet met bloedvaten en rode bloedcellen, publiceerde sprong de wetenschappelijke wereld op.17 Schweitzer, christen en oude aardegelovige, werd door haar collega’s beschimpt omdat ze dit werk publiceerde. Ze heeft er een hekel aan wanneer creationisten haar werk gebruiken om te wijzen op de lage ouderdom van de beenderen. Maar alles wijst erop dat deze verklaring de meest logische is. De rode bloedcellen in Schweitzers T. rex-dijbeen zijn geen geïsoleerde vondst. In de wenkbrauwhoorn van een triceratops vond Mark Armitage een poosje terug botcellen.

Geen idee wat ik hiervan moet vinden. Ik heb er geen verstand van. Ik kan het niet weerleggen maar misschien is er op OOL wel een bioloog die hier iets zinnigs over kan zeggen.

Mijn zoon vindt dino's geweldig. Wij gaan zeker een keer naar Trix toe. Freek Vonk vindt hij ook fantastisch.

Ad Hombre

Ad Hombre

09-09-2016 om 16:15

Vesper

Die zeggen gewoon dat de koolstofdateringsmethode niet deugt, toch?

Wel merkwaardig dat God geen enkele melding maakt van zijn meest spectaculaire scheppingen in de bijbel.

Ook geen enkel woord over dinosaurussen in het verhaal van Noach en die moet toen best moeite hebben gehad om een stel brachiosaurussen in zijn handgemaakte boot te laden.

Ad Hombre

Ad Hombre

09-09-2016 om 16:21

vlinder

"Geen idee wat ik hiervan moet vinden. Ik heb er geen verstand van. Ik kan het niet weerleggen"

Nee, zo gaat het altijd. Mensen kletsen maar iets na wat ze niet hebben begrepen en eisen vervolgens dat het weerlegd wordt. Een echte paleontoloog (niet: bioloog) veegt het ongetwijfeld zo van tafel, maar ja, wie heeft die bij de hand he?

Zo gaat het met de klimaatsceptici, de alterneuten, de antivaxxers en de 911 conspiracy nuts niet anders. Ik weet het zelf niet, maar xxxxx, en ik kan het niet weerleggen. Jij?

Deze dame gelukkig wel:
http://www.livescience.com/41537-t-rex-soft-tissue.html

Ad Hombre

Ad Hombre

09-09-2016 om 16:23

"Mijn zoon vindt dino's geweldig."

Alle jongens vinden dino's geweldig dus denk maar niet dat je iets bijzonders in huis hebt. En pokemons, die ook...

Caesar

Caesar

09-09-2016 om 16:23

God

God heeft al die fossielen in de grond gestopt om ons te beproeven.

vlinder72

vlinder72

09-09-2016 om 16:26

klopt Ad

Deze lui doen hetzelfde als anti vaxxers en complottheoristen.

Als je het leest klinkt het heel plausibel. Ik weet dat het niet klopt. De aarde bestaat al miljoenen jaren en dinosaurussen zijn al heel lang geleden uitgestorven.

Ik vind het altijd wel knap hoeveel moeite sommige mensen doen om iets totaal anders te "bewijzen"

vlinder72

vlinder72

09-09-2016 om 16:29

ps Ad

Duh.

Alsof ik dat niet weet. Mijn jongste is onze derde zoon. Al mijn zoons vonden dino's fantastisch. Gelukkig woont oma in Leiden en kunnen ze vaak naar Naturalis. Pokemon ook. Wij hebben al van een heleboel jaren pokemonkaarten. Mijn jongste zoon maakt met die oude kaarten helemaal de blits.

Ik weet niet of je het helemaal door hebt maar ik ben geen Christen en ik geloof dit soort onzin niet. Ik vind het wel interessant om te lezen en ik ben er verbaasd over hoeveel mensen dit soort dingen wel geloven.

ps Ad II

Het meervoud van Pokémon is Pokémon. Niet Pokemons. Voor als je nog serieus genomen wil worden door je zoons ;0)

skik

Ad Hombre

Ad Hombre

09-09-2016 om 19:13

skik

"Het meervoud van Pokémon is Pokémon. Niet Pokemons. Voor als je nog serieus genomen wil worden door je zoons ;0)"

Oh, die fase ben ik allang voorbij. Niets pathetischer dan een vader die serieus wil worden genomen op het gebied van Pokémon of skateboards of dat soort spul

Ad Hombre

Ad Hombre

09-09-2016 om 19:16

PPS skik

Zolang ik ze niet aan hun verstand kan brengen dat het ie-ex is of ee-ix maar never nooit niet ie-ix hoeven ze er niet eens over te beginnen.

Museum

Ik zou hier wel eens heen willen. Niet eens zozeer om het tentoongestelde te bekijken maar om me te vergapen aan de andere bezoekers.

https://creationmuseum.org/

skik

Nastia

Nastia

09-09-2016 om 20:08

Nee hoor...

Mijn zoon vindt dino's niks. Pech voor ze, want we gaan zeker naar Trix

Vlinder, koop je wel vooraf kaartjes? Je kan voorlopig niet zomaar naar Naturalis gaan om te kijken...

vlinder72

vlinder72

09-09-2016 om 20:51

Nastia

Wij hebben museumkaarten. Of moet je voor trix speciale kaarten kopen?

Maar wij wachten nog even. Trix loopt vast niet weg.

Inanna

Inanna

09-09-2016 om 21:18

Vlinder72

Op de radio zeiden ze vanmorgen volgens mij dat je moet reserveren voor een bepaald tijdsblok.

Bennikki

Bennikki

09-09-2016 om 21:39

Skik

Oh dat museum, ik wil er heen! Wat een geweldige site ook!

Emmawee

Emmawee

09-09-2016 om 21:43

Kaartje en loopt wel weg

Voor de T-rex moet je online reserveren, maar het is wel gewoon gratis met een Museumkaart.
En... Trix loopt wel weg. Over minder dan een jaar (juni 2017) gaat het skelet op andere plaatsen in (meen ik) Europa tentoongesteld worden.

Groeten, Maw.

Emmawee

Emmawee

09-09-2016 om 21:46

Die ark!!

Wauw...

Makkelijk

'Ik weet niet of je het helemaal door hebt maar ik ben geen Christen en ik geloof dit soort onzin niet. Ik vind het wel interessant om te lezen en ik ben er verbaasd over hoeveel mensen dit soort dingen wel geloven.'
Wees gerust: je kunt heel goed Christen zijn, zonder dat je de creationistische, Amerikaanse discussies op je schouders hoeft te nemen. Er zijn veel meer mensen die niet die weg in gaan en daar ook niets van moeten hebben, maar zich eraan ergeren dat ze door andere geframed worden in een idiote discussie. Die mensen kopen gewoon een kaartje, gaan de botten bekijken, volgen Kosmos, graven zelf in de grond, vergapen zich aan de korte duur waarin mensen op aarde leven en in staat zijn om zoveel te vernietigen, en het gegeven dat het heelal blijkbaar niet in zeven dagen, maar in één big bang-moment is ontstaan. Maar dat kan allemaal samengaan met diep respect voor het eerste schappingsverhaal in de Bijbel (ik denk dat je daarop doelt).

Tsjor

Bernikki, Emmawee

Ik ken het museum van '19 Kids and counting', die daar een bezoek aan brachten.

Emma, voor zo'n ark hoef je niet helemaal naar de VS, in Dordrecht ligt er ook één. Ik heb hem alleen van afstand gezien maar hij is beslist indrukwekkend. Helaas momenteel gesloten voor bezoek.

skik

Kaaskopje

Kaaskopje

10-09-2016 om 01:48

Wij hadden het er ook over

Man zei bij het zien van de beelden van Trix "en dan te bedenken dat er nog steeds mensen zijn die zeggen dat de wereld niet ouder is dan 6000 jaar!"

Het lastige van dit onderwerp is dat je zo makkelijk mensen beledigt, omdat je niet respectvol met hun geloof om gaat. Dat vind ik vervelend. Maar ik snap oprecht niets van mensen die niet zelf nadenken over of iets wel mogelijk is. Het staat in de bijbel, dus het is waar.

Karikatuur

'Maar ik snap oprecht niets van mensen die niet zelf nadenken over of iets wel mogelijk is. Het staat in de bijbel, dus het is waar.' Nee, dat is een karikatuur die sommige, kleine groepen ervan maken, waar vervolgens anderen, niet gelovigen, graag mee aan de haal gaan, omdat het zo gemakkelijk is om het belachelijk te maken. Mensen die geloven denken zelf heus wel na, Kaaskopje. Maar je zult echt wel ergens een groep tegenkomen, die precies verkondigt wat jij belachelijk vindt. Al moet je ervoor naar Amerika.

Tsjor

Stickertje

Stickertje

11-09-2016 om 14:41

Even helpen met zelf nadenken

Sommige groeperingen denken echt niet zelf na. De bijbel is de waarheid en ze nemen over wat hun voorganger vertelt.
Een tijd geleden had ik hier mensen aan de deur van de evangelie gemeente of zoiets. Zij kwamen mij vertellen dat ik over een poos niet meer mijn deuren op slot hoefde te doen. Als iedereen op dezelfde manier in God zou geloven zou er wereldvrede zijn.
Ik bleef ijzig koel en maakte duidelijk dat ik in het nieuws dagelijks werd geconfronteerd met het tegendeel. In het midden oosten vechten ze elkaar de tent uit met hun versie van de waarheid (bijbel, koran, torarollen) in de hand. Dus wereldvrede? Laat me niet lachen.
De mannen riepen alle andere geloofsverspreiders bij elkaar en gingen voor mijn tuin staan "vergaderen". De openingsboodschap moest anders, in deze tijd van terreur was hun boodschap te gemakkelijk onderuit te halen. Het werd een felle discussie die ik in mijn kamer door de openstaande ventilatieroosters goed kon volgen.

Deze types hebben ook vast een passend antwoord op de ouderdom van Trix, gelezen in de bijbel of gehoord van hun leider. Zelf nadenken dat Darwin het misschien bij het rechte eind zou kunnen hebben gehad is er niet bij.

Triva

Triva

11-09-2016 om 16:13

respectloos

Ik vind het respectloos als je denkt dat die mensen totaal niet nadenken. Dat is niet zo. Ze geloven gewoon en de mensen die wel nadenken en er na het nadenken wat anders over gaan denken praten daar niet met jou over. Wellicht dat de generatie voor ons er niet over nadacht maar ik geloof niet dat er veertigers zijn (of jonger dus) die nooit eens hebben nagedacht over de evolutietheorie.

Priem

Priem

11-09-2016 om 18:39

sterker

Ik denk dat juist gelovigen hun hele leven nadenken over het leven, hoe zij en anderen daar instaan. Geloven is voor hen een zeker weten, maar ook gelovigen hebben hun twijfels, bedenkingen. Zij hebben juist leren nadenken doordat zij in een wereld leven waar zoveel mensen niet geloven.

Wat mij nou eens leuk lijkt is om een middagje van gedachten te wisselen met een christelijk wetenschapper ;-P

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.