Seksualiteit Seksualiteit

Seksualiteit

ff anoniem

ff anoniem

17-11-2017 om 17:05

6 jaar geen sex

vanwege prostaatkanker man. Sinds het vaststellen van de kanker en voorgeschreven hormoontherapie niets meer mogelijk. Hij heeft geen drang en 'dus' ook niet meer dan zo heel nu en dan een aai of kus.
En nu, na 6 jaar ruim, komt er een man in mijn leven, die mij beziet als vrouw. Ik ben niet verliefd maar hij maakt wel een en ander los bij mij. Hij zal niets doen wat ik niet wil, wil mijn vriendschap (en van man) niet kwijtraken door een sexuele relatie, maar het is best heftig. En dan twijfel ik: op afstand houden of 'mag' ik na zo'n lange tijd wel aan mezelf denken?

tante Sidonia

tante Sidonia

17-11-2017 om 17:46

tja...

"Aan jezelf denken" betekent in dit geval dat je legaal vreemd kan gaan als wij massaal ' ja' zeggen?
Wat vind je man ervan?
Heb je al geprobeerd te praten over je behoeftes en hoe dit op te lossen?
Of 'mag' het van je man?

Heb je de zaak al eens omgedraaid en je afgevraagd wat je in zo'n geval graag zou willen?

Marga

Marga

17-11-2017 om 18:24

tja

Ik zou zeggen: bespreek het met je man. Doe vooral niets stiekem. Liegen en bedriegen is voor je man wellicht erger dan vrijen met een ander puur om het lichamelijke. En houd als het daarvan zou komen ook rekening met die andere man: als hij erg verliefd op je is, zou het niet 'mooi' zijn hem alleen voor seks te 'gebruiken'

Kaaskopje

Kaaskopje

17-11-2017 om 23:10

Begrijpelijk

Het is begrijpelijk dat je met deze vraag komt, maar ik vind dat je dit met je man moet bespreken, hoe moeilijk het ook is. De andere man is dus een vriend van jullie samen? Ik stel me zo voor dat je man het zacht gezegd niet kan waarderen als je uitgerekend met die vriend een uitstapje zou maken. De vriend voelt dat goed aan. Dus ja, hém op afstand houden.

Sas

Sas

18-11-2017 om 13:21

Nee

Niet doen. Daar komt ellende van, het is een gezamenlijke vriend.
Door andere redenen heb ik amper iets dat op seks lijkt gehad in mijn huwelijk van 26 jaar.
Het is niet leuk naar je gaat er ook niet echt dood aan. Het is een heel belangrijke behoefte van gezonde mensen, maar niet per definitie dit soort ellende/bedrog/kwetsen waard.

Praat met je man en specialist. Er zijn best nog wat dingen mogelijk, maar dan moeten jullie er beiden voor gaan.
Als er liefde is kan er veel.

Trix

Trix

18-11-2017 om 16:00

6 jaar geen seks...

En zes jaar geen gesprek daarover?
Zo lijkt het en dan lijkt het mij hoog tijd om eens aan de praat te gaan. Want dat je man geen behoefte heeft (is dat echt zo?) wil toch niet zeggen dat jij die behoefte niet hebt? En dat je man lichamelijk niet meer in staat is tot seks, hoeft de lichamelijke intimiteit toch niet automatisch te beperken tot en aai en een kus?
Ik zou zeggen: werk aan de winkel! Binnen je relatie. Niet daarbuiten. Dat kan tzt best een optie zijn, maar zoals ik je lees zijn er dan wel heel wat stappen overgeslagen.

Ad Hombre

Ad Hombre

18-11-2017 om 16:15

Trix

"Zo lijkt het en dan lijkt het mij hoog tijd om eens aan de praat te gaan. Want dat je man geen behoefte heeft (is dat echt zo?) wil toch niet zeggen dat jij die behoefte niet hebt?"

Als je zo'n hormoon behandeling hebt wordt dan niet je testosteron zwaar onderdrukt? Ik kan me voorstellen dat dat gevolgen heeft.

"En dat je man lichamelijk niet meer in staat is tot seks, hoeft de lichamelijke intimiteit toch niet automatisch te beperken tot en aai en een kus?"

Mee eens, zo'n opoffering is dat nou ook weer niet.

Trix

Trix

18-11-2017 om 23:14

Ik kan het me ook erg voorstellen Ad, maar het kan ook anders liggen. Het kan nl ook zo zijn dat hij wel behoefte heeft aan lichamelijke intimiteit, maar gewoon niet durft met zijn nieuwe lijf / andere hormoonhuishouding in combinatie met het oude beeld van hoe seks moet zijn. Liever geen seks dan mislukte seks, dat idee.

David

David

20-12-2017 om 14:36

ff anoniem

Hoe is het nu met de dame die dit onderwerp heeft opgestart? Heeft ze iets bereikt bij haar man?

Brave Hendrik

Brave Hendrik

19-03-2018 om 23:38

ontrouw?

6 jaar geen seks of 26 jaar. Kom op! Wees eens eerlijk en vraag je af wie hier ontrouw is? Degene die behoefte heeft gehoor te geven aan een gezonde en natuurlijke behoefte, of degene die zijn partner weerhoudt gehoor te geven aan deze gezonde en natuurlijke behoefte?
Uiteraard moet er gepraat worden: open vizier. En natuurlijk moet er eerst uitgezocht worden of de bevrediging op een andere manier te krijgen is. Maar kan je van liefde spreken wanneer je jouw partner vraagt een gezonde en natuurlijke behoefte te onderdrukken?
Ik kan uit ervaring spreken dat het onderdrukken pas ongezond is en heb spijt dat ik destijds niet alle kaarten op tafel heb gelegd.

Yep

Yep

08-05-2018 om 18:20

Andere boeg

Vaststaat dat 6 jaar onthouding er minstens 5 teveel zijn. Duidelijk lijkt het toch ook dat deze dame intussen openstaat (geen woordspeling) en hunkert naar een echte penetratie en niet het surrogaat gebeuren met beffen, vingeren en vibratoren.
Maar inderdaad, zoals velen hier al suggereerden, eerst met je man praten en zien wat mogelijk is. Ook mentaal voor hem. Ik heb bijvoorbeeld liever dat mijn vrouw ermee voor de dag kwam, dan in het geniep seksuele capriolen uithaalt! Succes!

Marga

Marga

08-05-2018 om 23:14

Naast

Dat bepaalde mensen ( ander draadje) er blijkbaar graag plat over praten, lijkt ook hier weer een posting ongenuanceerd plat uit de hoek te moeten komen. Buiten het feit dat ik werkelijk niet begrijp waarom dingen surrogaat genoemd worden, wil ik toch ook even kwijt dat niet elke vrouw eenzelfde penetratie-overschatting heeft zoals sommige mannen denken. Ik wil je geen minderwaardigheidscomplex aanpraten hoor, maar overschat jezelf niet. Ik word echt zo lesbisch of a-seksueel van mannen met zulke praatjes..

Martijn

Martijn

09-05-2018 om 14:57

haha Marga

grappig ben je. Vrouwen die 'snakken naar een echt penetratie' is volgens mijn vriendin een mythe uit de porno. (en wij hebben het heel leuk) eens dus

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.