Home » Forum » Client wil bevredigd worden

Client wil bevredigd worden

31 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Marjan
Client wil bevredigd worden

Hallo allemaal,ik ben verpleegster, en ik heb regelmatig met mannen te maken die tijdens het wassen een erectie krijgen, en probeer dit meestal ook optelosen door een koud washandje op de penis te leggen, dat werkt vaak maar niet altijd, ik heb met een man te maken die ik al bijna een jaar verpleeg, deze meneer vroeg vorige week aan mij of dat hem zou willen bevredigen, om dat hij dat zelf niet meer kan, ik vermoed dat hij dat al eerder had willen vragen , maar dat niet durfde van wegen schaamte, deze meneer kan zichzelf wegens spierziekte onmogelijk bevredigen, ik weet dat deze meneer geen familie meer heeft, anders had ik voorgesteld dat hij zijn probleem met zijn familie of iemand van zijn familie of vrienden kring zou over leggen, om verder gezamenlijk naar een oplossing te zoeken, maar aangezien dat dit voor deze meneer onmogelijk is, denk ik er serieus over na om voor deze meneer een uitzondering te maken, ik snap heel goed dat het verlangen om bevredigd te worden er is, maar ik heb het er wel voor over, graag zou ik de mening en raad van jullie hier over horen!

MarSy
Zorg

Voor een zorgprostituee of zoiets, weet niet hoe ze heten maar er zijn mannen en vrouwen die betaald cliënten bevredigen.

Binnen gehandicaptenzorg heel normaal. Kunnen de 'gewone' verpleegkundigen hun eigen werk doen

MarSy
Hier meer informatie
AnneJ
Inderdaad

Volg Marsy hierin. Deze discussie herinner ik me van lang geleden. Ik weet niet hoe het nu is, maar je kon het met personeel op de afdeling bespreken, en er waren ook trainingen hoe om te gaan met sexualiteit en bewoners/patienten.
En soms is het een vraag naar intimiteit en kan iemand zichzelf wel bevredigen. Of soms is het een vraag naar meer privacy, wat je in elk geval voor iemand kunt regelen.
Zelf heb ik wel eens voor een deur van een zaal op wacht gezeten zodat een gast voldoende privacy had.

Bloempot
Niet zelf doen

Beste Marjan,

Goed dat je deze vraag stelt. Dit soort (normale) behoeftes worden te vaak vergeten. Ik wil je echter echt afraden dit zelf te doen. Dit gaat over jouw ( professionele) grenzen als verpleegkundige. Jouw taak is dit serieus te nemen en samen met de patiënt zoeken naar een goede oplossing , niet om het zelf te doen. Er zijn organisaties die daarbij kunnen helpen , zoals de organisatie hierboven genoemd en Flexzorg, kijk maar eens op hun website! Zij zijn gespecialiseerd in dit soort zorgvragen.
Het verbaast me eerlijk gezegd echt dat je overweegt aan de vraag van de patiënt te voldoen. Ik neem aan dat je dit soort zaken in je team kunt overleggen en dat je het in je opleiding hierover gehad hebt.
Het feit dat je jezelf verpleegster noemt vind ik ook opvallend , ik ken geen enkele verpleegkundige die zich nog zo noemt.
Maar ik ga er vanuit dat dit een serieuze vraag is en ik hoop dat je wat aan de antwoorden hebt .

Marjan
bedankt

Ik had eigenlijk niet verwacht zo snel reacties te krijgen. Ik kom al ruim een jaar been maal per week bij deze man thuis via thuiszorg en met sommige clienten bouw je zo een speciale band op en eerlijk gezegd heb ik het erg met deze man te doen. Even voor de duidelijkheid, de desbetreffende persoon heeft mij gevraagd of ik hem na het wassen alleen met de hand zou willen bevredigen, verder niets, ik heb deze man al tientallen keren naakt gezien, bij het wassen al tientallen keren zijn stijve penis aangeraakt bij het wassen. En ik denk dat ik gek gezegd het klusje in een paar minuten kan klaren, verder denk ik dat het niet fout is om iemand te helpen met iets wat ze niet zelf kunnen en hier om vragen ? Ik heb ook de links bekeken, ik ken de financiele situatie van mijn client niet goed, maar 110 euro per keer is best veel denk ik ? Ow ja ik vergeet nog te zeggen dat ik 40 jaar ben en gescheiden en geen partner heb, ik ga het ook nog bespreken met mijn collega's, ik ben benieuwd wat hun reactie zal zijn, dit zijn overigens allemaal dames van 55plus. Groetjes van Marjan.

Verpleegster
Bijzonder

Heel tegenstrijdig je openingspost.
Je klinkt betrokken ; wil wel helpen
Maar een patiënt met een erectie tijdens wassen is een probleem dat je oplost met een koud washandje.
Respectloos.

En een verpleegster? Ik ken ze niet.
Bijzonder dat je jezelf zo noemt. ( En 40 jaar bent). Je bent verpleegkundige of verzorgende.

MarSy
Marjan

Overweeg je echt om het zelf te doen? Zeer onprofessioneel!!

Jij hoeft niet in zijn portemonnee te kijken, dus vertel hem wat de opties zijn en de rest kan hij zelf regelen.

AnneJ
Strafbaar

Sexualiteit met een patient is zelfs strafbaar omdat er sprake is van een ongelijke machtsverhouding.
Mocht je toch al zover gegaan zijn dan zou ik er direct mee stoppen en de patient dat meedelen dat je bij nader inzien jou professionele en zijn persoonlijke grenzen hebt overschreden.

https://www.bndestem.nl/overig/patient-vraagt-om-seks~a84fa11f/

Het hoort, ook volgens je collega's niet tot de beroepspraktijk.

Yanea
Benieuwd?

Hoezo ben je benieuwd wat de reacties van je collega's zullen zijn? Die kun je toch zelf wel voorspelen?

Marjan
doen wat hart ingeeft

Hallo allemaal, ik heb dit inmiddels besproken met mijn collega's, het is nog steeds een enorm taboe merk ik, maar allemaal herkennen ze het wel, maar de meeste hebben wel een reden om het niet te doen, later heb ik nog apart een gesprek gehad met een oudere collega van mij, zij is 64 jaar, zij vertelde mij dat ze vroeger in het ziekenhuis en later in het verzoringshuis waar ze werkte regematig mannen met de hand heeft bevredigd als deze haar hier om vroegen. Ze zegt dat ik moet doen wat mijn hart mij ingeeft, ik zal hier aan denken als ik woensdag bij de betreffende persoon ben. Groetjes van Marjan.

vlinder72
Ben jij mal

Het is niet de taak van een verzorgende om iemand te bevredigen.

Zo komt het dus dat sommige mannen denken dat ze dat best kunnen vragen of zelfs vinden dat ze er recht op hebben. Jij bent een verzorger en niet een sekswerker.

En dan verbaasd zijn dat er zoveel klachten zijn over seksuele intimidatie in de zorgsector.

Niet doen. Het hoort niet bij jouw werk. Je kan deze man eventueel verwijzen naar een sekswerker of zijn begeleider hiernaar verwijzen.

verpleegkundige
Marjan

Ik snap best dat je het overweegt. Je kent die man, hij vertrouwt je, het is een kleine moeite, groot plezier. Maar vanuit jouw rol mag/moet/kan/hoor je dit gewoon niet te doen. Echt Niet. Realiseer je je dat dit reden voor ontslag kan zijn? En dat is niet voor niets.

Vertel hem dit. Zeg dat je je best gevleid voelt dat hij je dit vraagt, dat je er serieus over hebt nagedacht, maar dat dit gewoon niet mag/hoort/kan. En dat je jezelf en hem niet in de problemen wilt brengen.

Wat je natuurlijk wel mag doen, is met hem meedenken over een andere oplossing. Er zijn al de nodige suggesties gegeven.

wil40
Gevleid?

Ik zou me op zich niet gevleid voelen of meneer moet jong zijn met een goddelijk lichaam:-)
Zeker zou ik andere opties voorstellen en daarbij zijn financiën er buiten laten. Die keuze mag hij zelf maken.

Aagje Helderder
Onprofessioneel en strafbaar

Dat is wat jij overweegt te gaan doen, Marjan. ‘Doen wat je hart je ingeeft,’ is in dit geval een dom advies.

Het is dom omdat je in een seksuele relatie terecht komt. Ook al ervaar je dat zelf ws niet zo.
Het hoort niet tot jouw taakomschrijving en dus hoort het niet bij je werk. Tegelijkertijd is werk de reden dat je bij hem bent. Dus, je kunt niet meer als privé-persoon zoiets doen. En vanuit je functie is het strafbaar omdat je in een ongelijkwaardige verhouding met hem staat.

Houd je dus bij je vak, blijf professioneel en help hem bij het zoeken naar een oplossing. Dat het geld kost, mss meer dan hij heeft, moet jij niet tot jouw persoonlijke probleem maken. Klinkt hard, maar zo is het volgens mij wel.

Aagje

AnneJ
Foute boel

https://www.emergis.nl/_wpx/wp-content/uploads/2014/06/_wpx_05.-brochure...

"Wanneer is sprake van seksueel grensoverschrijdend gedrag?
De inspectie benadrukt dat een seksuele relatie tussen patiënt en
hulpverlener nooit kan, ook niet als de patiënt hier uitdrukkelijk
op aanstuurt. "

" .......wordt gestraft met gevangenisstraf van ten
hoogste zes jaren of geldboete van de vierde categorie.
........degene die, werkzaam in de gezondheidszorg of maatschappelijke zorg, ontucht
pleegt met iemand die zich als patiënt of cliënt aan zijn hulp of zorg heeft
toevertrouwd."

Nou zijn de publieke meningen hierover verdeeld zie de opstelling van Per Saldo.
Nog in 2017
https://www.ed.nl/gezondheid/ophef-over-seks-in-de-thuiszorg~a5983da4/

Waar overigens aangegeven wordt dat grote zorginstellingen daar richtlijnen over hebben: "Savant-verzorgenden moeten seksuele wensen van cliënten melden aan hun leidinggevende of een vertrouwenspersoon. "We confronteren de cliënt ermee en als het niet stopt, starten we een zorgverwijderingsprocedure. De cliënt verwijzen we naar een escortbureau. Ieder zijn vak." ZuidZorg hanteert een vergelijkbare handelwijze. "

Lieke
troll

Ik denk dat "verpleegster" Marjan een troll is.

Anders zou ze wel in gaan op de posts over dat het strafbaar is.

Maar nee, ze negeert die en volgt het onprofessionele advies van een "oudere collega" die zegt dat ze moet doen "wat haar hart haar ingeeft".

Nee, dat kan je privé doen, maar niet als je beroepsmatig werkt.

Als Marjan het wel serieus meent mag ze op de strafbaarheid reageren. Anders kunnen we denk ik stoppen met dit topic.

Wat mij betreft geen serieuze discussie meer (oorspronkelijke vraag vond ik nog wel oke), nu het helder is hoe het zit.

Koffiekop
En de vrouwen dan?

Die zullen toch ook wel behoeftes hebben? Maar ja, minder zichtbaar, dus dan komt het waarschijnlijk niet ter sprake? Of ga je nu ook de dames je verzorgt vragen of je hen even met een vibo moet helpen?
Die € 110 per keer is vast meer dan je verdient als 'verpleegster'; nieuwe carrière misschien?

Misschien een onaardige reactie, maar ik wilde je even laten zien waarom het precies niet verstandig is om op die meneer zijn verzoek in te gaan. Het is een glijdende schaal, en daarom ook is het (terecht) strafbaar. Hoewel ik best geloof dat je intenties goed zijn, je moet het gewoon niet doen.

Yanea
Volg je hart?

Het is je client, niet je man.

Ad Hombre
Lieke

Godzijdank heeft iemand het door. Kom op jongens, die stompzinnige details over piemels, het is weer de zoveelste. En maar serieus erop ingaan.

Daarom zijn we hier zo'n dankbaar mikpunt.

Bloempot
Inderdaad

Je hebt gelijk, ik was bij het tweede bericht van Marjan al afgehaakt !
Een vraag als deze kan voorkomen , haar reactie hierop echter zeer onwaarschijnlijk!

Verpleegster
luier

Na de strenge woorden van het forumbeheer durfde ik niet te zeggen dat dit natuurlijk een trol is. Nu heb ik meer lef;-'
Mijn eerste reactie was: Trek 'm een luier aan.

Marjan
sorry

Sorry, voor de degene die oprecht hun mening of advies hebben gegeven, maar ik ga niet meer reageren, ik ben geschrokken van sommige reacties, ik vind het niet fijn om uitgemaakt te worden voor dom of crimineel of zelfs nep ? We hebben het hier over volwassen mensen en we leven in 2019.
Groeten van Marjan

Koffiekop
Als je dat doet, bén je een crimineel

Volgens de wet, niet omdat wij dat zeggen. Dat negeren en gewoon doen ‘wat je hart je ingeeft’ is pas echt onvolwassen.

Yanea
Marjan

Ook in 2019 zijn er gewoon wetten en beroepscodes.

Carla
En jezelf verhuren

Is ook niet echt iets nieuws.

Aagje Helderder
Oprecht

Een boel van de reacties zijn erg oprecht. Is het woord crimineel gevallen? Wel de woorden strafbaar en onprofessioneel.

Die reacties zijn niet om lelijk tegen je te doen, maar omdat wat jij overweegt beide is volgens de beroepscode voor verpleegkundigen en volgens de wet.

Je kunt de reacties wegzetten als onaardig, maar oprecht: je doet dan jezelf tekort. Als je het zou doen, los van oprechte motieven, kom je alsnog in een situatie waarin je van je werkgever, je beroepsvereniging en de wet niet mag zitten. Je bent strafbaar en loopt risico tav je bigregistratie.
Je doet je collega’s tekort omdat eventueel uitkomen van zoiets een slechte publiciteit met zich meebrengt. En je schept verwachtingen bij cliënten waarbij collega’s die dit niet willen in de problemen komen.
Je doet je cliënt (en alle andere) uiteindelijk ook tekort omdat je meteen uit de zorg gehaald zal worden als dit ooit uitkomt. Kun je ook niets meer voor hem en anderen betekenen.

Dit alles heeft niets te maken met jou wegzetten als crimineel maar wel met het voorhouden van de realiteit. Ook al bevalt die realiteit je niet.

Aagje

Fenix78
Eens met Lieke

Niemand die in de zorg werkt noemt zichzelf nog verpleegster.
Tijdens je opleiding wordt je al geleerd wat te doen in deze situatie.

Dubieuze post, dit. Ik vermoed een trol.

Tosca
Of zelfs nep?

“...ik vind het niet fijn om uitgemaakt te worden voor dom of crimineel of zelfs nep ?....

Zoals je het schrijft vind je het erger om voor nep uitgemaakt te worden dan voor dom of crimineel, mwoah ieder zn voorkeur.

Je maakt me wel stiknieuwsgierig wat hier achter zit

_Sandra_
Ik begrijp het echt niet

Ik zit al lang in het vak en ik heb dus op een enkel geval na nog nooit gehad dat mannen een erectie kregen door de verzorging. Wat is dat toch met mensen die aangeven dat ze het zo vaak mee maken?
Ligt niet aan mij weet ik vanuit meningen van mannen over mij haha! Maar ik houd wel heel goed bepaalde grenzen en dat zal gevoeld worden.

Maar dan nog.... vind je het niet kompleet over de schreef gaan dat een cliënt dat aan jou vraagt? Hij zet verpleegkundigen weg als prostituees zeg. Onrespectvol. Seksuele gevoelens zijn wel normaal ja, maar niet naar de persoon die je verzorgd. Dat gaat over de grens. Daar zijn gewoon andere mensen voor.
Als je erin mee gaat, komt dat uit. En dat zal je carrière geen goed doen lijkt mij.

Ad Hombre
Sandra

"Ik zit al lang in het vak en ik heb dus op een enkel geval na nog nooit gehad dat mannen een erectie kregen door de verzorging."

IIk heb helaas wat weken in een ziekenhuis doorgebracht en ik kan je vertellen dat dat totaal dodelijk was voor mijn (toch best behoorlijke) libido. (N=1)