Home » Forum » Seksualiteit » Libido bij 60 0

Libido bij 60+

8 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Senior60
Libido bij 60+

Ik ben 60+ met nog steeds een hoog libido.
Aangezien dat niet overeenkomt met dat van mijn partner, daar is het juist andersom, blijft het dikwijls bij selfservice.
Als ik zeg dikwijls dan betekent dit tot soms 2 maal per dag. Dat kan zowel 's morgens, 's avonds als midden in de nacht zijn.
Vraag is of dit negatieve gevolgen kan hebben voor de gezondheid gezien de leeftijd en natuurlijk gaat de eerste bedenking uit naar prostaatproblemen.

Kaaskopje
Huisarts

Ik zou zeggen... ga naar de huisarts als je je zorgen maakt.

In het algemeen gezegd: Bij zelfservice op welke leeftijd dan ook, moet je je klokkenspel niet mishandelen natuurlijk, want dan kan het gaan valsspelen. Zolang het goed voelt, doet leeftijd er niet toe.

Paasei
Seks op oudere leeftijd

Ik meen me te herinneren dat het voor de prostaat van de man juist heel goed is om regelmatig klaar te komen. Anti kanker en zo.

V.w.b seks in een relatie op latere leeftijd; de Paarse Keizerin heeft daar een mooi geschreven stuk over; https://www.depaarsekeizerin.nl/info-adviezen/verandering-seksualiteit-n...

Miekemieke
tja

Maak je je misschien zorgen dat het hoge libido veroorzaakt wordt door een ziekte? Dat komt niet vaak voor maar kan wel. In zijn algemeenheid neemt het libido wel af met de jaren maar dat is niet bij iedereen zo.
Hoe komt het dat je je daar nu zorgen om maakt? En heb jij geen google op je pc?

Guppie
Zink

Bij elke zaadlozing verlies je een beetje zink dus beter niet overdrijven. Ook zorgt het voor een grotere aanmaak van dopamine, waarna een sterke afname, waardoor het een verslavend effect kan geven. Wat je prostaat betreft zou ik vooral zorgen voor goede voeding en misschien wat voedingssupplementen.
Soms kan het er voor de vrouw aan liggen hoe de seks is. Als dat teveel gericht is op de daad en klaarkomen kan dat gaan tegenstaan. Er dan wat tantra-elementen ingooien zou kunnen schelen; wat meer contact, massage, wat meer voelen en wat minder heen en weer; een dalorgasme in plaats van een piekorgasme.
https://www.spiritueelleraar.nl/index.php/2014/09/hechting-en-orgasme/

math
Zin op vrijen

Ik 58, ik heb mindere dagen en goede dagen op sex gebied. Enne keer hou ik mijn een geruime tyd stijf en de andere keer kan ik me aftrekken wat ik wil gebeurt niks, is dat een normale gang. Ik zelf sport regelmatig en voel me fit en heb dan vaak zin in sex, is mij libido nou goed

elledoris
Guppie

Jeej ik wou dat ik die link jaaaren eerder had kunnen lezen. Zou een hoop frustratie hebben gescheeld. Ik ben nu overigens bijna 60plus en sind twee jaar alleenstaand, ik hoop dat ik nog een keer iemand mag ontmoeten om een fijne niet orgasmegerichte relatie mee op te bouwen. Wat heb ik de simpele aanraking vreselijk gemist.

Floris
Negatieve gevolgen?!

Joh, hoe kom je daar nou bij? Natuurlijk niet. geef je eraan over en doe wat je voelt. Je bent toch geen puber meer? Nog enkele tientallen jaren te gaan misschien, dus waarom inhouden voor zoiets onschuldigs?

Hier ook 'n zestiger, getrouwd en wij hebben nog met enige regelmaat sex. Weliswaar is de drang bij mij wat hoger, dus ook vaal selfservice. En nee, ondervind er geen schade van. Frequentie bij ons is ongeveer eens per 1-2 weken.

Heb soms wel wat extra stimulans nodig in de vorm van 'n Viagraatje. Natuurlijk, je kunt ook op andere manieren genieten. Beetje tantra achtig en zo. Maar gewoon lekker neuken is gewoon heel fijn en zeker met anaal moet ik goed stijf zijn, wil het lukken.