Seksualiteit Seksualiteit

Seksualiteit

A&R

A&R

19-05-2016 om 13:59

Soft swingen, de gevolgen

Wij zijn een stel en we hebben het paasweekend met twee bevriende stellen doorgebracht. We kennen elkaar al jaren, en we gaan wel eens vaker weekendjes weg om leuke dingen te doen zoals saunabezoek, wandelen, een concert of theaterbezoek. Tijdens weekeinde ontstond een broeierig sfeertje met wat dubbelzinnigheden, erotisch plagerijtjes en uitdagen. Vooral nadat een stel had verteld dat ze naar een parenclub waren geweest. Om een lang verhaal kort te maken, dit weekend is uitgedraaid op soft swingen. Seks met eigen partner, dus geen partnerruil maar seks wel in dezelfde ruimte. In het begin was ik nog erg geremd, maar achteraf hebben we een super avond gehad. Ik heb een exhibitionistische kant van mij ontdekt die ik niet vermoedde. Ik kreeg een enorme kick van het bekeken worden tijdens de seks. Deze ervaring gaf een enorme impuls aan ons libido zeker in de eerste dagen na dat weekend. Na het eerste weekend hebben nog een paar soft-swing weekendjes gehad. De andere stellen hebben aangegeven dat ze wel eventueel een stapje verder willen, iets verder dan soft-swingen. Wij (vooral ik) twijfelen erg. Aan een kant is het super spannend aan de ander kant ben ik bang dat we te ver gaan, want waar houdt het op?

Theekopje

Theekopje

19-05-2016 om 15:05

Tja

Vroeger kende ik een aantal stellen dat swingde. Allemaal waren ze ervan overtuigd dat ze heel goede afspraken hadden. Allemaal waren ze ervan overtuigd dat ze elkaar vertrouwden. En allemaal zijn ze nu uit elkaar.

Voor mij een reden geworden om uiterst terughoudend met dat soort dingen te zijn.

Karel

Karel

19-05-2016 om 16:01

omslag

Mooi dat het voor jullie goed is uitgepakt en ik kan je geen advies geven want ik moet er niet aan denken, maar ik ben zo nieuwsgierig naar dat omslagpunt.
Je zit te praten, de sfeer wordt broeierig, dat kan ik me nog voorstellen, maar hoe stap je de grens over dat iemand begint met seks, nee dat klinkt te hard, met "in het openbaar" vrijen en daarna waarschijnlijk zelfs alle zes geheel naakt en seks hebbend met de partner?

40er

40er

19-05-2016 om 18:15

ach..

Wij zijn ook al een paar jaar aan het swingen, we zijn meer dan 20 jaar samen en het gaat heel goed hoor. Kan wel zeggen dat we closer zijn geworden. En ja, we hebben ook goede afspraken gemaakt. 1 daarvan is niet met bekenden. De relaties worden dan zoveel ingewikkelder, je ķomt elkaar ook op een feestje tegen, grenzen zijn vager.

Waarom gaan jullie, jij en je man niet eens een avondje naar een club? Niets is verplicht en je kunt kijken of je echt verder wilt gaan.

Bespreek wel goed met je man wat jullie grenzen zijn, mochten jullie toch voor een full-swap gaan. Zijn er dingen die je liever niet bij een ander wil doen/zien doen. Of willen jullie het gewoon over je heen laten gaan? Want swingen kan echt heel leuk zijn, maar niet ten koste van je relatie!
Jullie 2 zijn diegene die bepalen of jullie te ver gaan!

A&R

A&R

20-05-2016 om 13:23

Theekopje 40er

@Theekopje
Ja, die verhalen kennen wij ook. Daarom zijn wij voorzichtig. We denken dat dat we niet erg veel jaloersheid kennen, maar jaloezie kan ook door de omstandigheden worden getriggerd.

@40er
De eerste soft swingavond, overkwam ons. Het gebeurde gewoon, niet gepland. Er waren geen echte afspraken, een blik in de ogen was genoeg om van elkaar te begrijpen hoever we zouden gaan. Natuurlijk hebben we het er later wel samen over gehad. Onze afspraak is nu geen lichamelijk contact met anderen.

NN

NN

09-06-2016 om 14:29

Ik zou het bij de fanatsie houden

Wij kennen ook paar stellen die zijn gaan swingen. Ook deze stellen zijn op één stel na uit elkaar. Een hartsvriendin heeft mij verteld dat het swingen voor hun een absolute libido killer was. Eenmaal thuis was de kick en de spanning lang niet zo groot als in de parenclub.
Ook vraag ik mij af hoe je nu verder gaat met zo'n vriendenclub. Kunnen jullie nog wel gezellige dingen doen?

@Karel ik ben ook wel nieuwsgierig naar hoe zoiets gaat.

BelJingle

BelJingle

10-06-2016 om 08:54

Mijn ervaring

is dat ik nu gescheiden ben, Mijn toenmalige man wilde het graag. Ik ben daarin meegegaan. Een beetje mijn eigen nieuwsgierigheid, ik had nog nooit seks gehad met een andere man dan mijn eigen man.

Het leek jaren goed te gaan, tot er op een gegeven moment een avond kwam waarbij hij had aangegeven alleen uiteten te gaan met haar. Hij kwam pas tegen de ochtend thuis en was tegen de afspraken in toch met haar in bed beland. Dat gaf natuurlijk een ernstige knauw in mijn vertrouwen. 2 jaar later wilde hij verder met een ander (waar hij op dat moment al een jaar een relatie mee had), hij voelde zich al een hele tijd alleen in onze relatie. Ik vond het niet raar. Hij had er immers niets aangedaan om mijn vertrouwen weer terug te verdienen.

Persoonlijk denk ik dat het eigenlijk niet veel uitmaakt of je gaat Swingen of niet. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Belangrijkste is in mijn ogen dat je eerlijk en open bent naar elkaar.

Als jullie samen dat avontuur aan durven, dan zou ik dat doen. Ik heb genoten van de spannende avonden en weekenden. Daarnaast ben ik er van overtuigd dat mijn scheiding er toch wel gekomen zou zijn. Mijn ex en ik waren sowieso uit elkaar aan het groeien. Hij een man die 100% gaat voor uiterlijk vertoon en ik die het veel belangrijker vind om een goed sociaal leven te hebben. Dat is nu ook duidelijk te zien.

Daarnaast heb ik nu een partner die mij op seksueel gebied volledig bevredigd. Mijn ex kon dat niet, ik had na de eerste keer met een andere man behoefte aan anders. Dat heb ik mijn ex nooit verteld. Dat is trouwens wel iets waar je bij stil moet staan.

Swingster

Swingster

10-06-2016 om 21:42

Wij

Wij doen het alweer ruim 10 jaar, swingen, eerst soft maar nu wel wat harder. Het is belangrijk om op elkaar gericht te blijven. Libido killer begrijp ik niet, bij mijn man en mij is het juist omgekeerd, libido hoger dan ooit bij allebei. Stellen die door het swingen uit elkaar zijn gegaan kennen we niet. Swingen met mensen die we op een andere manier kennen doen we niet. Vreemdgaan doen we niet. Alleen uit eten gaan of andere dingen doen met een swing-relatie doen we ook niet. Voor ons is het steeds weer een avontuur naast on dagelijkse leven.

A&R

A&R

13-06-2016 om 14:17

@NN en @Karel

@ Het omslagpunt. Het was niet zo dat iemand voorstelde zullen we een gaan swingen. We waren wel bloot want we hadden een vakantiehuis met sauna en jacuzzi gehuurd. Die waren allebei een beetje krap voor 6 personen. Dat was de aanleiding voor wat dubbelzinnigheden en plagerijtjes. Toen een stel bekende dat ze kort geleden een parenclub hadden bezocht leidde bij de mannen tot een zichtbare opwinding ;) Toen kwam van het een het ander.

Het heeft verder nog weinig effect op onze vriendschap, bij niet-erotische ontmoetingen bijvoorbeeld als we ergens naar toe gaan zijn een iets meer beladen, het swingen komt altijd op een of andere manier ter sprake.

De andere stellen gaan nu een ook een stap verder met elkaar, full swap dus. Wij doen daar niet aan mee. Dat wordt ook gerespecteerd. We zijn nu ook veel stelliger dat wij dit niet willen. Zoals het nu gaat is het heel spannend en opwindend.

Eerst was ik een beetje bang dat de andere stellen sterker naar elkaar zouden trekken waardoor de vriendschap uit balans raakt, maar dat is niet het geval

Alles meegemaakt

Hallo ik wil ook even reageren. Het hoeft niet fout te gaan in een swingers relatie. Mijn vrouw en ik swingen sinds dat we verkering hebben en we hebben er nooit spijt van gehad. We hebben niet echt een open relatie ofzo, we slapen elke dag bij elkaar en doen alles samen. Maar hebben ook altijd open gestaan voor sex met anderen. We hebben mee gedaan bij parenclubs, maar ook sexfeesten die nog veel verder gingen, gangbangs en dergelijke, porno gemaakt, etc. Bij mijn vrouw is de drang om sex nu minder, maar desondanks mag ik blijven snoepen buiten de deur. Wij zien het niet als vreemdgaan, we kunnen gewoon open en eerlijk zijn naar elkaar als we iemand leuk vinden en dat is juist erg prettig. We zijn nu 17 jaar samen, waarvan 10 jaar getrouwd, en geen een moment spijt gehad van de beslissing om te gaan swingen.

ansje

ansje

28-12-2016 om 12:49

omslagpunt

Nooit geswingd, durf ik ook niet.
Ik zit zelf wel zo ingewikkeld in elkaar, veel te emotioneel ook.
Veel te bang voor complicaties etc.
Maar zal ook weer nooit nooit zeggen. (maar dat doe ik bij bijna niks;)

Kan me een situatie herinneren die dichtbij kwam. Wilde dit aangeven nav vragen over omslagpunt.
Ik had toen een (stabiele) lesbische relatie, we woonden samen. Kregen geregeld bezoek van een hele lieve vriend, maakten we veel lol mee, zat niks sexueels in, wel redelijk close op emotioneel gebied.
Ook nooit geflirt oid, dat soort types waren we helemaal niet. Hij logeerde vaker en daar zat niks bij. (woonde verder weg) Mooie jongen, dat wel, maar ik was extreem trouw dus 'zag' hem niet eens.
En toch was op een avond, hij zou logeren, er opeens een andere sfeer in de lucht.
Zal vast ook iets van wiet en/of alcohol zijn geweest, maar dat gebruikten we vaker.
Er werd niks over gezegd, dat is ook gebleven. Ook geen flauwe grappen oid. Maar het hing wél in de lucht, op een ontspannen, fijne manier en toch spannend en opwindend.
Het voelde ook echt goed, en als echt iets tussen ons drieën, niet iets van twee van ons.
Moment ging ook weer voorbij, en dat voelde óók oke.
Ook wel enigzins opgelucht, vriendschap was belangrijk voor ons en daarna waren we toch wat bang dat eea had kunnen veranderen. Met vriend hebben we het er nooit over gehad, met vriendin heb ik het wel kort nabesproken.

David

David

25-05-2017 om 14:11

Soft swingen

A&R,

Hoe kijken jullie een jaar na de eerste keer softswingen terug op die ervaring, zijn jullie nog verder gegaan die exhibitionistische kant verder te ontdekken?

A&R

A&R

18-06-2017 om 16:30

@David

We zijn nog steeds bezig om onze exhibitionistische kant te ontdekken. Met ons vriendenclubje hebben we wat onregelmatig (soms twee weekends achter elkaar, dan weer twee maanden helemaal niet) softswingavonden/weekenden. Dat wil zeggen man en ik swingen soft de andere stellen gaan voor full swap.
Maar soms begint het te kriebelen en willen we vaker. Daarom hebben we voor ons doen een grote stap gezet: we zijn ook parenclubs gaan bezoeken. Ook hier houden we het 1 op 1. We hebben de diverse bekende parenclubs bezocht. Het meeste plezier hebben wij beleefd in de Berghut in Amersfoort. Dat is een niet-commerciële activiteit van de VSH. De ruimte heeft de uitstraling van een clubhuis van de Woudlopers en bij binnenkomst dachten we "Wat moet dit worden?". Er is geen sauna o.i.d. maar alleen een ruimte met bar, zitjes en hoek met matrassen. Maar we hadden heel snel contact anderen, het was echt supergezellig, een soort huiskamersfeer met voornamelijk vaste bezoekers. We gingen als een van de laatsten weg. Nadeel is dat de activiteiten maar twee keer in de maand worden georganiseerd, dus je moet het van te voren goed plannen. En voor ons persoonlijk is het wat ver weg. Als je wilt beginnen met softswingen in veilige omgeving dan is dit een aanrader.

David

David

26-06-2017 om 20:27

Soft swingen

@A&R

Dank voor je leuke reactie, mag ik vragen wat jullie het meest opwindt, dat je bekeken wordt tijdens de seks of dat je ook van de ander kunt zien hoe ze het doen en hoe ze genieten van elkaar. Wij staan op het begin van een open relatie en alle tips zijn welkom. Heb je na een paar parenclubs nooit het gevoel gehad bij een stel.. ja met die zou ik het graag willen doen?

40er

40er

27-06-2017 om 12:29

@David

Je schrijft dat jullie op het punt staan om een open relatie te beginnen, maar dat mijns inziens een heel ander iets als swingen en helemaal vergeleken met het soft swingen zo hier wordt beschreven.

Maar om je vraag te beantwoorden, beide is spannend, kijken en bekeken worden. Wij doen wel full swap, maar wel in dezelfde ruimte. Ik kan dan mijn man zien genieten en hij mij.

Bespreek met elkaar goed wat je wel en niet wil en respecteer dat ook van elkaar. Jullie moeten beide een koppel (of single) zien zitten.
Verder kan ik alleen maar zeggen, begin gewoon een keer in een leuke club zonder direct met een ander te moeten, geniet eerst van elkaar en van de spanning.

Swinger stel

Swinger stel

25-09-2018 om 12:42

Leuk om te lezen

Leuk om deze reacties allemaal te lezen, we kwamen er bij toeval op, op deze site..
We zijn al wat ouder dan de gemiddelse forum gebruikers hier, ook al oma en opa, haha.
Maar swingen doen we al behoorlijk lang; en nog steeds tot volle tevredenheid mogen we wel zeggen! De eerder genomede Berghut in AMersfoort scoort ook bij ons hoog; gezellig, laagdrempelig en echt leuk voor een avondje uit..
Was ook onze eerste kennismaking met het swingen destijds, daarna met enige regelmaat blijven bezoeken. We wachten even af of er nog wordt gereageerd, anders vertellen we een heel verhaal wat niemand leest, haha.

40er

40er

30-09-2018 om 14:00

Swinger stel

Maar de berghut gaat sluiten... Moet je wat anders zoeken. Nog leuke tips?

September

September

30-09-2018 om 20:42

Backt0basic

Wij vinden de feestjes van backt0basic.nl erg prettig. Ze hebben een strikt no-drugsbeleid. De afgelopen 15 jaar hebben we steeds meer swingers helaas aan de drugs zien gaan. Daarom is het een verademing dat door de aanpak van backt0basic er weer leuke feestjes zijn voor niet-wappers.

Hun locatie is in Partyplayers in Lelystad.

A&R

A&R

14-10-2018 om 17:29

De Berghut Swinger stel

@40-er,

We zijn al een paar maanden niet meer in de Berghut geweest (voor ons is het meer dan 100 km rijden). Maar gaat de Berghut echt sluiten :( ? De agenda geeft nog activiteiten weer voor de komende maanden.
Backt0Basic spreekt ons ook wel aan aan zo op de website te zien, maar dat lijkt ons wel een stuk commerciëler

@Swingerstel grappig om te lezen dat jullie ook de Berghut hebben bezocht Misschien hebben we ooit wel eens naast elkaar op het grote speelmatras gelegen ;) Wij zijn ooit in de Berghut begonnen bij de Amerotica Avond. Het publiek is gemiddeld wat ouder, maar dat was voor ons zeker geen bezwaar.

40er

40er

29-10-2018 om 07:04

Las het

Ik dacht op het viva forum. Per januari zou het gedaan zijn.

Nou zat er een bijlage dit weekend bij de krant, met een stuk over een club in Wilp(Deventer/Apeldoorn). Misschien dat we daar eens gaan kijken.

Reageer op dit bericht

Als je wilt reageren moet je eerst inloggen of je aanmelden.

Aanmelden