Home » Forum » Vagina in de overgang

Vagina in de overgang

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Anonima
Vagina in de overgang

Sinds ik 50+ ben merk ik dat mijn 'onderkant' ook begint te veranderen. Droger, meer geïrriteerd, jeukerig. Ineens heb ik er last van. Huismiddeltjes geprobeerd om de zaak weer wat soepeler te krijgen. Daarnaast doet mijn geliefde echt zijn best om me voldoende vochtig te maken als we seks hebben (met enige regelmaat). Maar toen ik laatst, toen hij in de buurt kwam, meer dacht 'krab me' dan 'neem me', zijn binnen komen toch nog wat pijn deed en ik de hele nacht last hield, wist ik dat ik toch meer moest doen. Ik ben naar de apotheek gegaan en heb in overleg zo'n Canesten capsule gehaald (van de TV reclame.. 1 capsule zou genoeg zijn). In de aanname dat ik vermoedelijk toch een schimmelinfectie zou hebben. Die ontstaan blijkbaar eerder als je droog bent en zijn wij overgang-dames daar gevoelig voor..? Het hielp goed en binnen een dag of 2 was de jeuk en het geschrijn over.

Maar.. ik heb het idee dat de zaak nog steeds uit balans is en ik ben bang dat de jeuk en irritatie snel terug komen.. Daarom kom ik bij jullie; volgens mij lopen hier wel wat dames in de 50+ doelgroep rond..;-). Hoe zorgen jullie er voor dat de zaak gesmeerd blijft lopen en je niet telkens geplaagd wordt door schimmels e.d.? Smeren met Vagisan e.d.? Helpt dat? Ik hoor graag jullie gouden tips!

Ookanno
en ook droog:)

Hier door medicijnen in de overgang gekomen. Ik heb een héle droge mond en bij penetratie staat de boel in de hens, zo voelt het. Ik denk door de droogte/schraalheid.
Geen seks = geen last:). En jeuk heb ik niet.

Maar, penetratie moet dus heel voorzichtig gebeuren. We gebruiken al jaren een superfijn glijmiddel: https://www.mailfemale.com/eros-body-glide-glijmiddel-32609.html

Het is erg duur (250 ml. kost 32,50) maar het is echt heel fijn, het blijft heel lang 'werken' en je hebt er maar weinig van nodig.

Zonder dit glijmiddel doen we het hier niet meer:).

40er
Hier

Bij jeuk gebruik ik de gel van multi-gyn. Werkt fijner vind ik dan die canesten. Voelt zachter, verkoelt en je kunt het inwendig en uitwendig gebruiken.

En idd een fijn glijmiddel gebruiken.

Guppie
Omega 7

Een middel als Membrasin, waar vitaminen en vetzuren, waaronder omega 7, in zitten, werkt gunstig voor huid en slijmliezen. En zorgen voor je algehele gezondheid. Vooral verzuring en suiker in de voeding bevorderen candidagroei. Gebruik van hormonale anticonceptie zorgt ook voor ontregelingen, die nog jaren kunnen aanhouden.
https://energiekevrouwenacademie.nl/overgangsklachten-je-hebt-meer-in-de...
https://www.senioren.nl/2016/06/de-duindoornbes-voor-steun-van-binnenuit...

Floris
Inderdaad, glijmiddel gebruiken!

Hier beiden rond de zestig. Inderdaad helemaal nix mis met glijmiddel, ongeacht het merk, zolang-het-maar-smeert. Sowieso gebruiken we het al vele jaren omdat anaal soms ook wel tot ons arsenaal behoort.

'n Schimmelinfectie kan natuurlijk altijd en moet gewoon opgelost worden. Zijn tegenwoordig meer dan voldoende middelen voor. En je kunt dan beter ondertussen even geen penetratie hebben. Maar natuurlijk wel van alles en nog wat anders doen, waaronder anaal.

En zo zeg, duur spul, onder die link. Wij gebruiken al jaten de ordinaire KY. Oorspronkelijk afkomstig uit de medische wereld. Waterbasis en steriel.

Enjoy!