Uit-tips Uit-tips

Uit-tips

Forumbeheer

Forumbeheer

04-04-2012 om 21:26

Kinderfestivaldag amsterdam

Kinderfestivaldag bij EYE

EYE, het nieuwe filmmuseum aan het IJ, heeft een uitgebreid aanbod voor kinderen en jongeren. Op zaterdag 7 april vindt de kick-off voor de jeugd plaats met een wervelende Kinderfestivaldag. Het programma bestaat uit negen verschillende jeugdfilms variërend van klassiekers zoals Het zakmes en E.T tot de theater/filmvoorstelling Reis om de wereld in 50 minuten met musicalster Jim de Groot in de hoofdrol. De Kinderfestivaldag wordt afgesloten met de première van Kauwboy, in aanwezigheid van de cast en crew. In de avond is het doek gereserveerd voor MovieZone; EYE’s filmmerk van, door en voor jongeren van 12 tot 18 jaar, gelanceerd door Valerio Zeno.

Vanaf 6 april biedt EYE meer kinderfilms en meer kinderfilmpremières dan ooit. Op die datum starten de eerste jeugdvoorstellingen in het nieuwe filmmuseum aan het IJ. Tijdens het openingsfestival presenteert EYE op zaterdag 7 april de Kinderfestivaldag. Daarna zijn er iedere woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag bijzondere, spannende, klassieke en nieuwe kinderfilms te zien.
EYE kinderfestivaldag en MovieZone Presents: zaterdag 7 april, IJpromenade 1, Amsterdam
Kaartverkoop via eyefilm.nl.

De Kinderfestivaldag wordt om 10.30 geopend met de poëtische klassieker Le ballon rouge en Crin blanc (alle leeftijden). Een andere film voor vroege vogels is de nieuwste film van Martin Scorsese, Hugo (9+). Om 11.00 uur start de ontroerende sciencefictionfilm E.T (8+) gevolgd door de Nederlandse klassieker Het zakmes (alle leeftijden). Het programma wordt om 13.30 vervolgd met Ronja de Roversdochter (8+) als voorproefje op het Astrid Lindgren-programma later in het jaar. De jongste bezoekers kunnen om 14.15 en 15.15 luisteren en kijken bij De Kleinduimpjevertelling (4+) van Nancy Wiltink. De vertoning Mijn avonturen door V. Swchwrm (6+), waarin onder andere Georgina Verbaan en Hans Dagelet schitteren, zal om 14.45 worden bijgewoond door leden van de cast en crew, onder wie regisseur Froukje Tan.
Om 16.00 start de theater/filmvoorstelling met live muziek Reis om de wereld in 50 minuten (6+). De voorstelling is gebaseerd op het beroemde boek van Jules Verne en wordt uitgevoerd met musicalster Jim de Groot en Emma Strijdhorst in de hoofdrol. Bezoekers die voor een uitverkochte zaal staan, krijgen in de meivakantie een tweede kans.
De laatste reguliere voorstelling start om 16.15. Minoes (6+), over het merkwaardige dametje (Carice van Houten) dat eigenlijk een poes is, staat al jaren in de top tien van de beste jeugdfilms.
Op hetzelfde tijdstip wordt de Kinderfestivaldag voor oudere kinderen spetterend afgesloten met de rode-loperontvangst van de cast en crew van Kauwboy (9+). De film over de vriendschap tussen de 10-jarige Jojo en de kauw die hij heeft gevonden, beleeft bij EYE zijn Nederlandse première. Kauwboy (regisseur Boudewijn Koole) won op het filmfestival van Berlijn twee belangrijke prijzen, die voor beste debuutfilm en voor beste jeugdfilm.

Jongeren van 12 tot 18 jaar zijn op 7 april vanaf 18.00 welkom voor de eerste MovieZone Presents-avond. Na een ontvangst over de rode loper wordt het vernieuwde merk MovieZone spectaculair gelanceerd door Valerio Zeno. Vervolgens is er een speciale vertoning van de gerestaureerde versie van Le voyage dans la lune van Georges Méliès met muziek van de Franse band AIR te zien, gevolgd door de vertoning van Hugo (in 3D) van Martin Scorsese die zich door Méliès liet inspireren. MovieZone Presents vindt vanaf september 2012 elke eerste donderdag van de maand plaats in EYE. Op www.moviezone.nl staat het actuele programma.

Kaartverkoop
Kaarten zijn te koop aan de balie en op www.eyefilm.nl, reserveren is niet mogelijk.
Kinderen €7,50, volwassenen €10.
Kinderfestivaldagkaart €10, voor volwassenen €12,500.
De Kleinduimpjevertelling �¬5
MovieZone Presents €10,-<
Het Festivalmagazine verschijnt in de VPRO Gids van 27 maart.

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.