Uit-tips Uit-tips

Uit-tips

Kaaskopje

Kaaskopje

05-03-2019 om 09:39

Middelburg en de provincie Zeeland

Ik pak de hele provincie erbij, omdat ik de indruk heb dat Zeeland een ondergeschoven kindje is op toeristisch gebied voor veel Nederlanders, dus... zet de provincie in het zonnetje met leuke tips.

Kaaskopje

Kaaskopje

06-03-2019 om 09:51

Niemand leuke tips?

...

Ik ook

Ik ook

12-07-2019 om 14:07

Zeeland

Is leuk als je van strand houdt. Neeltje Jans, watersnoodrampmuseum, stoomtrein, vlindertuin. Maar toch vooral prachtige stranden met leuke strandtenten!

Floria

Floria

12-07-2019 om 16:49

Ondergeschoven kindje?

Bijna iedereen die ik ken gaat naar Zeeland op vakantie, al dan niet een weekend.

Misschien hangt het af van waar je woont? Misschien als je zelf strand in de buurt hebt dat men het daar niet doet, maar half Nederland gaat jaarlijks naar Zeeland.

Pooh bear

Pooh bear

12-07-2019 om 18:04

Bus

Ik ben een paar jaar geleden een weekend naar Middelburg geweest met mijn dochter. Toen reed er een soort zomerbus over het eiland van de ene plaats naar de andere onderweg kon je zo vaak uit stappen als je wilde. Wij vonden dat erg leuk als ik het me goed herinner zijn we toen in Veere, Domburg en Vlissingen geweest en daarvandaan met de trein weer naar Huis.

margaretha

margaretha

12-07-2019 om 22:09

re floria

ik vermoed dat ik wel een keer in Zeeland geweest , heeeel lang geleden toen ik een jaar of 2 was. Daarna niet meer, ben nu 54. Realiseer me dat ik sowieso bijna niet in NL op vakantie geweest ben (en een weekendje weg ook al ruim 30 jaar niet)

Neeltje Jans inderdaad

Dat vind ik een leuke plek. Wij hebben daar gezwommen met zeeleeuwen, dat was heel leuk.
Met een rondvaartboot de Oosterschelde op, ook heel leuk.

Zeeland

Domburg is een fraaie badplaats met mooi strand. Vind ik zeker de moeite waard. Het is prima te combineren met een bezoek aan Middelburg.

Raffie

Raffie

16-07-2019 om 14:25

tip voor met kleine kinderen

Mini mundi!

Mijn kinderen waren 5 en 7 en hebben het er nog over, was de topper van de vakantie!

Een deel madurodam-achtig en een deel attracties, allemaal geschikt voor die leeftijd. Lekker kleinschalig, dus ze konden er alleen rondlopen.

Wij gingen als kind al met onze moeder en oma naar Scharendijke (ligt bij Renesse) bij boer Hanson. We hebben daar altijd veel plezier gehad, lekker veel naar het strand, veel gewandeld etc etc. Wij wonen in Brabant en hebben daarna vele tientallen jaren doorgebracht op wat nu Camping Prinsenmeer is van de Fam. Gillis. Toen er daar veel veranderde en er geen leuke sfeer meer was, zijn we gestopt met de camping. 

Na een paar jaar ben ik met mijn moeder een weekendje Renesse gaan doen en gaan kijken of de oude camping er nog was, die was er nog maar veel moderner en heet de Vliedberg. Mijn zus en haar man hebben een caravan gekocht en zijn daar gaan kamperen. Een groot succes want ze hebben er vele jaren hun zomervakantie doorgebracht. ook ik heb een paar x daar vakantie gevierd met mijn 2 zoons. 

Sinds een jaar of 4 staan ze nu op camping Groenhil in Scharendijke, een rustige camping, minder staanplaatsen maar heerlijk vertoeven. Elk jaar ben ik wel een paar x daar te vinden, mee helpen opbouwen, concert at sea, paar daagjes samen met mijn zus, dagje op bezoek met mijn moeder en de hondjes, etc

Er zijn daar prachtige fietsroutes, mooie stranden, leuke dorpjes en strandtenten. 

Sinds 5 jaar gaan we ook in November altijd een midweekje naar Zeeland, dat is een kado van onze ouders omdat mijn zus en ik allebei in November jarig zijn en dan gaan we samen met onze moeder lekker een midweekje weg. Dit jaar gaan we een keer naar Volendam, ben erg benieuwd want we zijn er nog nooit geweest, dus benieuwd naar de omgeving en de omliggende dorpen. Maar tot nu toe blijft Zeeland favoriet, lekker uitwaaien en veel genieten van de omgeving.

Jaren geleden ging ik naar Zeeland, omdat ik wilde weten waarom Duitser daar in groten getale naartoe trekken: wisten die iets wat ik niet wist? Nou, inderdaad. Ik ben in de jaren daarop vele malen teruggegaan. Niet voor zand en zee, want die trekken me niet en als Haagse heb ik die hier ook voor de deur liggen. Nee, ik ging om de vele ongelofelijk pittoreske dorpjes, die ook nog eens op fietsafstand van elkaar liggen. Om de vele zonuren, waarvan Zeeland de meeste van het hele land heeft. Om de vele minicampings, waar je 's avonds nog kunt aanschuiven omdat ze geen slagboom hebben, zoals die grote campings. Om de weidse vergezichten; elke keer als ik naar huis rijd, is daar het moment waarop er hoogbouw op de horizon verschijnt. Dan weet ik dat de vakantie voorbij is. 

Als ik thuiskom van Zeeland, voel ik me altijd alsof ik geestelijk helemaal schoongeblazen ben.

Onlangs weer eens een weekje gedaan in die omgeving. In Zierikzee en in Middelburg kun je heerlijk eten op de terrassen, beide stadjes zijn ook heel mooi om te verkennen. Vlissingen heeft een prachtige boulevard.
En ook Renesse is best gezellig, wel wat minder groot dan de andere genoemde plaatsen.
Veere is een mooi oud stadje met interessante geschiedenis, heeft wel wat weg van Muiden en ze hebben er een leuke rondwandeling door de velden en ook weer prima terrassen.
Bij Vrouwenpolder zit de Jonge Johannes, een molen met daarbij een grote speeltuin en een prima restaurant met terras, kun je je prima met kinderen een dag vermaken.
Burgh Haamstede heeft mooi strand in de buurt (bij Westenschouwen en Nieuw Haamstede), wat leuke eetplekken in Burgh en in Haamstede, en natuurlijk pannenkoekenmolen de Graanhalm, waar je ook zelfgemalen meel etc kan kopen.
In Westenschouwen zitten bij de opgang naar het strand ook wat restaurants, in Nieuw Haamstede is op dat gebied niks te beleven al heeft de friettent bij het strand wel lekkere friet.
Interessant is het Watersnoodmuseum bij Zierikzee in de buurt.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.