Home » Forum » ‘gezellige drukte ‘

‘Gezellige drukte ‘

24 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Wilgenkatje
‘Gezellige drukte ‘

Naar aanleiding van de opmerking van Kenfan over ‘ gezellige drukte’ bij de Efteling.
Wat vinden jullie gezellige drukte ? Wanneer is het niet gezellig meer maar een regelrechte beproeving ? Ik begrijp bijvoorbeeld niet waarom mensen met z’n veelduizenden naar de Wereldhavendagen gaan. Of in de file staan richting strand om daar mannetje aan mannetje/vrouwtje het strand te vullen? Of een kerstmarkt bezoeken waar je over de hoofden kunt lopen als je de voeten warm wilt houden.
Wat is er gezellig aan drukte ?

Triva
Hmm

Heb ik net daar ook gezet: Gezellige drukte
was toch vroeger de middelste categorie? Dus tussen rustig en druk? Nu is het rustig-normaal-druk.

Gezellige drukte zit voor mij tussen rustig en druk in. Bij rustig kun je blijven zitten in de attractie, bij gezellige drukte wacht je max 5-15 min.

Bennikki
Ik weet het ook niet

“Gezellige drukte” is natuurlijk leuk bedacht van de Efteling. Ik zoek van te voren grondig uit of er drukte verwacht wordt. Als het ‘s ochtends regent is het bijvoorbeeld vaak de hele dag rustig. Maar ik heb ook al een paar keer gehad dat het zó rustig was, dat ik rond een uur of 3 wel klaar was. Een beetje wachttijd (minuut of 20) lijkt het plezier in de attractie te verhogen.
Ik snap die drukte op de wegen naar het strand ook niet. Vaak gaan we pas rond een uur of 5, wanneer de meeste mensen juist weggaan. En een kerstmarkt laat ik ongeacht de drukte aan me voorbijgaan.
Ik weet niet wat er gezellig is aan drukte. Zijn er mensen die dat vinden? Of nemen ze het voor lief omdat ze zo graag die schepen/kerstspullen/zee willen zien?

Dees
Zomercarnval

Zomer carnaval dat is gezellige drukte!

Doenja
Niet meer

Ik was vroeger dol op drukte! Maar ik kan sinds enkele jaren er steeds slechter tegen. Vermijd t ook en ben blij met hoe rustig ik nu woon. Is dat de leeftijd of ervarings gebonden?

Wilgenkatje
gezellig!

Er zijn vast veel mensen die drukte gezellig vinden, anders bleven ze wel thuis. Of nemen ze de drukte voor lief omdat ze zo graag schepen/kerstspullen/zee enz. willen zien, hoe dan ook?
Zomercarnaval is gezellige drukte, vindt Dees. Wat maakt die drukte gezellig? De muziek, denk ik?

Wilgenkatje
te leeg

Bennikki stelt vast dat een bescheiden wachttijd het plezier in een attractie verhoogt. Geldt meestal ook voor een restaurant. Als er vrijwel niemand zit, gaan we naar elders. Of als we het door onoplettendheid te laat echt door hebben, vertrekken we na het eerste drankje wat beschroomd naar een ander etablissement. Doen jullie dat ook, of blijf je zitten in de hoop dat het alsnog 'gezellig' wordt?

Tijgeroog
"Gezellige drukte"

"Gezellige drukte" was het eufemisme dat de Efteling een paar jaar terug gebruikte om aan te geven dat het een hele druk zou worden. ;-)

@Emma
Drukte

Als ik moe ben en gestressed zit de drukte in mijn hoofd. Dan kan ik niet in de Amsterdamse binnenstad rondlopen of in een volle tram zitten. Daar kan ik dan heel slecht tegen en ik word ontzettend chagrijnig.
Als ik uitgerust en ontspannen ben kan ik veel meer hebben, zelfs een zogenaamd gezellig drukke Efteling ;-)
Na mijn werk (met zeer veel drukte en interactie) sluit ik me volledig af van de buitenwereld met telefoon en oordoppen. Dat halve uurtje in de bus heb ik echt nodig.

Nicole
De

Efteling kan me niet rustig genoeg zijn. Een beetje wachttijd vergroot mijn plezier niet. Een leeg restaurant ga ik liever niet in, maar dat is omdat ik me dan te zeer bekeken voel (en twijfel of het eten wel goed is). Ik ga niet weg als ik er toch beland. Ook lege winkels ga ik liever niet in.

Misdreavus
het wisselt

Naar de Efteling om dan een uur in de rij te staan voor een attractie, dat beschouw ik niet als gezellig.
Ook over de koppen lopen hoeft voor mij niet, dus jaarmarkten, braderieën, alles waarbij je in een menigte voortschuifelt, dat vind ik niks. Als er ruimte is om uit de menigte te gaan, dan is het beter te doen, bijvoorbeeld bij een markt die ruim is opgezet, liefst in een park, waar je los kunt komen van de rest van de mensen, even lucht kunt krijgen.

Een concert bijvoorbeeld vind ik wel veel leuker als er wat publiek is en dan het liefst een actief publiek. Ik hoef niet per se midden in de moshpit, maar ik heb wel eens bij Therapy? gestaan tussen niet heel veel mensen en dat waren ook nog mensen die alleen maar stonden te kijken, ook niet leuk.

Ik heb ook wel eens met honderd man op een industrieterrein gestaan om een Pokémon te vangen, dat was best wel druk en echt heel gezellig. Ook omdat iedereen die daar was hyper was doordat er een Unown zat, dus iedereen was gewoon vrolijk en enthousiast.
Komend weekend ga ik naar het Pokémon Go Fest in Dortmund, dat zal ook druk zijn, maar daar zie ik niet tegenop, ik denk dat dat wel gezellig druk is. Je bent daar met mensen die allemaal voor hetzelfde doel komen, je hoeft je niet langs kraampjes te wurmen, je hoeft niet steeds in wachtrijen. Het is in een park, dus ik verwacht dat je ruimte hebt om gewoon lekker te zitten.

En inderdaad, als mijn hoofd al vol en druk is, dan kan de supermarkt waar het een beetje druk is teveel voor me zijn. Als ik ontspannen ben, dan kan ik veel meer hebben.

Kaaskopje
Gezelligheid

Toen wij naar Euro Disney in Parijs gingen, stonden we vrijdagmiddag bij de attracties en bij veel kon je zo doorlopen of een erg korte wachttijd. Wat een verademing! Dat vond ik nog eens 'gezellige' drukte wat attractieparken betreft. Overal liepen mensen, maar geen drommen. De dagen erna was dat wel even anders. Op zich vind ik veel mensen in zo'n park er ook gewoon bij horen. Ik ben niet alleen op de wereld tenslotte en niet de enige die zo'n uitstapje wil doen. Maar die wachtrijen... je moet er wat voor over hebben, nietwaar? ;-)

Op andere evenementen, zoals een braderie bijvoorbeeld, vind ik het gezellig als ik overal bij kan komen. Als het neerkomt op mee schuiven met de meute en niets kunnen zien, vind ik het niet gezellig druk meer. Restaurants moeten gewoon volop bezet zijn, liever niet met een wachtrij voor de deur. Ik heb één keer met mijn zus als enigen in een restaurant gezeten en ik voelde me hoogst ongemakkelijk. Een film kijken met maar 10 andere bezoekers vind ik wel iets knussigs hebben. De hele zaal voor maar 11 mensen, dat is wel luxe. Een beetje reuring om het huis vind ik ook wel gezellig. Komt het neer op gillen, krijsen en ruzie zoeken... nee, niet gezellig. Verjaardagen met veel gasten kunnen wel gezellig zijn, als je maar genoeg mensen ervan kent. Is het een eigen verjaardag, dan is één gast uiteraard ook altijd gezellig, maar als je er meer verwacht had, voelt het toch wat sneu. Dan ga je misschien op standje 'het gezellig máken'. En dan heb je ook nog zogenaamd gezellig. Lachen gieren brullen omdat het féést is. Of als de sfeer opeens verhoogd schijnt te moeten worden met meedeiners die we allemaal vast wel kennen en zangkunsten. Ik moet wel erg dronken zijn om daar van te kunnen genieten, haha.

Hangkous
om jou vraag te beantwoorden Wilgenkatje: Niks

Voor ons is drukte en gezellig niet te combineren.
Een leeg restaurant is niet gezellig maar helemaal vol ook niet.
Een lege camping is ook niet gezellig, als de camping zo vol staat dat je nog niet in de rij hoeft voor een toilet dan is het goed. Even wachten voor een douche vindt ik dan wel weer acceptabel.
Een pretpark daar komen wij nooit maar 20 minuten wachten voor je in een attractie kan lijkt mij ook niks.
Naast Hangkousendorp hebben wij een toeristische trekpleister van formaat (Keukenhof) waarmee je tussen eind maart en half mei echt rekening moet houden. Even naar de schoonouders aan de andere kant van Keukenhof is met de auto flink omrijden om files te omzeilen en op de fiets een hindernisbaan van hier tot Tokio (bijna letterlijk).
Veel toeristen op gehuurde fietsen die een rondje Bollenstreek doen en zich niet houden aan welke verkeersregel dan ook. Vooral Aziatische fietsers zijn berucht, die gooien de ankers uit voor elke tulp of narcis waar je dan als Nederlandse fietser (met een flink vaartje) tegenaan rijdt. Die drukte is fijn voor onze lokale middenstand maar ik vind er niks gezelligs aan.

Zeetakje
Gezellig rustig.

Ik vind het vrij snel ergens te druk, maar in tegennstelling tot Kaaskopje vind ik een bijna lege bioscoop nogal ongemakkelijk. Ik ben een paar jaar geleden met mijn dochter bij Loenatik geweest. Quilty pleasure, we hebben de hele dvd-box.😊

We waren van de 14 mensen die er zaten de enige 2 die hardop zaten te lachen en dat was zo ongemakkelijk. Voor de pauze hebben we ons ingehouden, maar na de pauze lukte dat niet meer, omdat niet alleen de film, maar ook de stemming in de zaal enorm op onze lachspieren werkte. Doe mij dus maar een gezellig drukke bioscoop.
Maar...dan weer liever niet met iemand van 2.10 meter voor me. Iemand die de dag ervoor drie bollen knoflook heeft gegeten heb ik ook liever niet naast me en van iemand die snotverkouden, zonder hand voor z'n mond tijdens het hoesten van alles rondspettert word ik ook niet heel gelukkig. Wat dat betreft dan toch liever rustig. Overal een stoel of 2 tussen misschien. 😂

Verder vind ik een restaurant waar niemand zit ongemakkelijk, heb ik een hekel aan filerijden, ben ik blij dat ik geen buren heb die het gezellig druk vinden om ieder weekend een gezellig druk feestje te geven en ben ik gek op de wekelijkse markt, maar haal ik mijn kaas ergens anders als ik er een kwartier voor in de rij moet staan. Ik heb de pest aan massa's kinderwagens op te drukke braderieën, ik ga liever naar het plaatselijke strandje dan naar de bekende badplaatsen en ik zie mijn vrienden en familie liever tussendoor dan gezellig druk met de hele bubs tegelijk.

Van alles wat dus eigenlijk. Denk dat ik in het algemeen meer van gezellig rustig dan van gezellig druk houd.

Jesse_1
gezellige drukte

De 'gezellige drukte' van de Efteling is een eufemisme.

Ik ben zelf wel van de rust, maar alleen in een gelegenheid waar normaal gesproken veel andere mensen komen vind ik niet prettig. Lege bioscoop: heerlijk, leeg restaurant: niet fijn.
Ook een attractiepark waar je gelijk van de ene in de andere attractie kan is misschien wel leuk, maar niet 'gezellig'. Even wachten in de rij, uitkijken naar wat gaat komen, gesprekje met je eigen parkgezelschap, maakt toch dat je een gezelligere dag hebt.

Bij gezellige drukte verwacht ik (itt Trivia) niet max 5-15 min, maar ca een half uur bij de populaire attracties. Bij echte drukte zijn wachtrijen van 3 kwartier of langer geen uitzondering.

Pooh bear
Drukte

De Efteling hoe stiller hoe beter. Ik hou niet zo van wachtrijen.
Toch zijn wij ook wel eens midden in de zomer op een zaterdag geweest en ook toen hadden we een leuke dag.
We hebben wel eens een huisje bij de beelden bergen gehuurd achteraf was het toen heel koud en het park helemaal uitgestorven. Eigenlijk had dat toen wel wat.
Concerten mogen natuurlijk lekker druk zijn maar ik zorg dan wel dat ik vroeg ben. Al die mensen mogen wel achter me staan maar liever niet voor me.
Een drukke braderie of zo vind ik vreselijk.
Ik ben gek op stedenreizen zowel binnen als buiten Nederland en dat mag best lekker druk zijn. Maar als alle terrassen vol zijn en je nergens meer kan zitten vind ik het echt te druk.

Gisteren hadden mijn buren gezellige drukte in de tuin. Voor mijn buren gezellig maar ik voor ons minder gezellig ik hoef als ik in mijn tuin zit niet mijn buren te horen.
Nog irritanter dat het door ging toen ik allang op bed lag en het veel te warm vond om het raam dicht te doen. Maar als je er zelf midden in zit is dat natuurlijk super gezellig.

Triva
Volgens mij

was het "gezellige bedrijvigheid'! Niet gezellige drukte.

Misdreavus
ja klopt Triva

nu ik dat zo zie staan, klinkt dat wel heel bekend "gezellige bedrijvigheid", ook een term waar je niks mee kunt eigenlijk.

Mieke
Efteling

De efteling behoort niet tot mijn favoriete pretparken. Het is er vaak veel te druk. Bij vrijwel alle attracties zijn dan lange rijen. Ook sluiten ze de rijen eerder als het tegen sluitingstijd is zodat de attractie op tijd leeg is. Bij sommige parken kan je aansluiten tot sluitingstijd en blijft de attractie open tot de attractie leeg is (Europapark doet dat bijvoorbeeld)

Helaas kan je dat door de week ook heel drukke dagen treffen. Mijn zus ging een paar weken geleden naar de Efteling op een doordeweekse dag. Kinderen hadden een studiedag dus zij en man een dag vrijgenomen om een keer naar de Efteling gegaan. Paar dagen van te voren gecheckt en het was toen nog een rustige dag. Helaas was dat niet zo toen ze aankwamen. Er was een bedrijf aanwezig + tig schoolreisjes + en dat was het ergste. Het was een speciale dag voor mensen uit allelei verzorgingstehuizen. Het was er bomvol rolstoelen en begeleiders. Fantastisch voor al die mensen en is ze ook van harte gegund maar het was er te druk. Wachtrijen overal meer dan een uur. Al die mensen in een rolstoel hadden voorrang en gingen via een andere ingang naar binnen. De wachtrijen zelf schoten niet op. Er stonden veel mensen die veel begeleiding nodig hadden en niet goed wisten wat ze moesten doen. Tussendoor renden schoolkinderen zonder begeleiding. Het was chaos.

Ze zijn eerder vertrokken en hebben later een klacht ingediend. En niet tegen al die mensen in rolstoelen en hun begeleiders. Die mensen gunden zij hun dagje uit maar dit werkte niet. Reactie van de Efteling was "je kon toch zien op de planning dat het een drukke dag werd". En dat was het. Dat er tot een paar dagen ervoor rustige dag stond deed er niet toe. Dat het niet een normale drukke dag was maar een dag vol met schoolreisjes, rolstoelen etc dat stond nergens.

De Efteling laat volgens mij soms veel te veel mensen toe tot het park. Ze sluiten overeenkomsten met bedrijven / organisatie maar laten op die dagen ook gewone mensen toe zonder deze te waarschuwen. Ik vind dat niet o.k.

Ik hou wel van wat drukte. Een helemaal uitgestorven pretpark zonder rijen maar waar ook alle restaurantjes, kiosken en winkeltjes dicht zijn vind ik heel ongezellig. Sfeer vind ik ook belangrijk. Een half uurtje wachten voor de populairdere attracties vind ik geen probleem. Anderhalf uur vind ik wel een probleem.

Naar braderieën ga ik niet naar toe. Van Sail volgend jaar in Amsterdam kan ik wel weer genieten ook al is het er heel erg druk.

Lang verhaal kort; daar waar gezellige bedrijvigheid staat kan ook bedoeld worden idioot druk.

Triva
Misdreavus

en het was de middelste optie (tussen rustig en druk... ik denk alleen dat ze daarvan zijn afgestapt omdat 'gezellige bedrijvigheid' iets is waar je toch wel heel goed Nederlands voor moet kunnen spreken om dat enigszins te begrijpen)

Triva
oja

Mijn man ging vorig jaar na de examens met zoon naar Walibi, ik zei nog dat het druk zou worden: schoolreisjes en al die eindexamenkandidaten met zeeën van vrije tijd.

Het bleek EXTREEM rustig, echt bijna beangstigend en om drie uur waren ze het zat, alles en alles net zo vaak gedaan als ze zouden willen ;)

Dat zou een park ook moeten aangeven: kom op die dag, we hebben nog GEEN schoolreisjes!

Jutta
Disneyland

Wij waren afgelopen weekend in Disneyland. Zie draadje hieronder (bedrijfsuitje).Het was 36 graden en druk en we stonden ruim een uur in de volle zon in de rij voor Peter Pan. Voor man en mij niet echt iets wat we normaal zouden doen, maar ja we moesten toch ruim 11 uur in het park doorbrengen voor de bus ons weer kwam halen dus hup in de rij. Voor ons stond een gezin met twee kleine kindjes die extreem bezweet en vermoeid raakten. Ik had zo met ze te doen. Ze wisten zich geen raad van ellende. En dat allemaal voor 3 minuutjes Peter Pan. Op zulke momenten ga ik echt twijfelen aan onze westerse samenleving. Gek misschien.
Wij hebben ons voor deze dag op zich wel vermaakt, vooral buzz lightning vonden we leuk. Maar ook wij waren om 11 uur in de avond zo moe en overprikkeld dat man bijna ruzie kreeg toen iemand in zijn gezicht een sigaret opstak waar dat niet mocht. Heel vroeg opstaan en vertrekken , hitte en wachtrijen. Het werd hem bijna teveel. Gelukkig mochten we op dag 2 naar Parijs. Zo rustig daar op zondagmorgen. Heerlijk. We kwamen weer bij. Alle collega's gingen nog een dag het park in terwijl het weer erg druk werd. Maar die vonden dat blijkbaar geen probleem. Want Parijs, wat moet je daar nou?
Nou heel lekker eten bijvoobeeld. Haha.

Wilgenkatje
Mooi verhaal Jutta !

Smaken verschillen ...

Kaaskopje
Jutta

Wij waren van vrijdagmiddag tot zondagmiddag in Disneyland en dat vind ik wel veel meer ontspannen dan alles op één dag door rennen. Daar moet ik niet aan denken. Ik heb toen trouwens vrijwel niets van de buitenwereld gezien vanuit de trein. Nou ja...vanaf Brussel dan. Oudste dochter heeft vanaf daar boven of bij de wc gehangen. En ik ernaast.