Home » Forum » Vakantie en uitjes » Amalfikust

Amalfikust

4 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Jutta
Amalfikust

Hallo,
Wij denken erover om deze zomer samen naar de Amalfikust te gaan. Er schijnt een prachtige kustweg te zijn en die zou ik graag willen zien. Ik ken echter niemand die mij kan vertellen of het werkelijk de moeite waard is. Kan iemand op dit forum misschien helderheid verschaffen?
Ik zou het jammer vinden als het er erg jetsetterig is, voor mij geen st. Tropez o.i.d. Maar cultuur mag dan weer wel.

wil40
Prachtig!

De Amalfikust is prachtig. Je kan de hele kustlijn langs met een auto en de meest prachtige dorpjes gaan bezoeken. Met een boot een tocht maken naar de dichtbij gelegen eilanden, zoals Capri, is ook mooi. Al was Capri zelf niet echt ons ding, erg druk. Wel leuk om gezien te hebben en daar een rit met de speciale taxi's te maken.
Ook Napels en Pompei kan je in je reis combineren, cultuur genoeg.
Zelf vermijden wij de drukte als we dingen willen ontdekken door nooit in de zomermaanden te gaan. Wij vonden het in het voorjaar al druk, maar toen was het ook al een graad of 27, dus dan gaan de Italianen zelf ook op pad. Op You Tube kan je filmpjes kijken over die kustweg.

Jutta
Zomer?

Dank je Wil, van jouw bericht word ik wel enthousiast. Het plan was alleen toch om in juli te gaan. Ik krijg een beetje het idee dat het dan filerijden wordt op de kustweg. Misschien is het wel zo mooi dat het niet erg is maar heel veel drukte kan natuurlijk wel storend zijn. Iemand ervaring in de zomer?

Napolitaanse
prachtig

Amalfikust is prachtig, maar wel druk. Realiseer je ook dat er niet veel zandstranden zijn, wel mooie zee, maar ook hoge rotsen.