Home » Forum » Amsterdam

Amsterdam

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Mariet
Amsterdam

Hallo iedereen

ik plan een uitje binnen een week of 3 naar Amsterdam. Ik heb al overal gezocht naar leuke hotels, maar ik geraak er niet uit.

Heeft iemand van jullie een gouden tip voor mij?

Ik zoek een net hotel in de stad (dus liefst in het centrum), inclusief ontbijt, aparte badkamer en met een prijs van maximum € 300 voor 3 nachten (2 personen).

Ben benieuwd of iemand me kan helpen met de gouden tip.

Alvast bedankt.
Mariet

Fanny
Booking

Gewoon op Booking kijken. Ik zie er een op de Willemsparkweg voor 300 euro. En nog een in Zuid. Dus het moet wel mogelijk zijn.

Mariet
Fanny

Fanny
Heb je naam van dat hotel? Ik vind het niet terug.
Groetjes
Mariet

Annie
2

Fanny, je noemt twee hotels in Zuid. Heb je linkjes of namen? Ik ben in beide geinteresseerd. Ik kan ze ook niet vinden.

Bennikki
Lastig

Want prijzen zijn afhankelijk van de datum waarop je wilt gaan en die geef je niet.
Je kunt ook kijken op bedandbreakfast punt nl. Voor de prijs die je noemt wordt het best lastig en de meeste hotels en bed and breakfasts zijn, ondanks hun naam, zonder ontbijt.
Sloterdijk is misschien niet zo gezellig maar wat goedkoper en zeer goed verbonden met openbaar vervoer. Noord is ook een goede optie.
Man en ik waren laatst op woonschip Alhena op het Knsm-eiland. Ontzettend aardige eigenaars, goed ontbijt en met de bijgeleverde fiets ben je in 3 minuten in het centrum.

Fanny
Drie namen

Aadams hotel Wilhelmina
Belfort hotel
XO hotel Couture, niet in het centrum, maar met tram 2 voor de deur die je in tien minuten bij het Museumplein brengt en op tien minuten lopen van het Vondelpark. Dan heb je wel (vanuit de stad gezien) de andere kant van het Vondelpark.

Ik heb natuurlijk wel gewoon data van eind deze week ingevuld, dus ik weet niet precies wanneer jij wil gaan. Ik denk dat je met jouw budget niet in de binnenstad moet gaan zitten, dan zit je waarschijnlijk wel op een goede locatie maar in een budgethotel voor backpackers.

swaen
Juist geen centrum tipt deze Amsterdammer :-)

Als Amsterdammer raad ik je aan juist niet in het centrum te gaan zitten. Het wemelt daar van enorme kuddes toeristen, waar ik overigens geen probleem mee heb, maar in sommige wijken die tegen het centrum aan liggen zijn gewoon veel leuker. De pijp in zuid bijvoorbeeld, of in de buurt van de Hallen in west, de Baarsjes in west (bijvoorbeeld het Chassé Hotel), de plantage buurt (is wel centrum maar meer richting Amsterdam oost), zou ik eerder kiezen. Voelt iets meer local aan en daar is ook voldoende leuks in de buurt en bovendien ben je zo in het centrum met de tram of gewoon lopend.

Fanny
Swaen

Mariet is zelf ook een toerist en wil waarschijnlijk graag de geijkte dingen doen. Die de rest van de toeristen ook doen.

Mariet, Als je even een kaart van de trams bekijkt op de site van het GVB, dan kun je ook iets buiten de centrumring gaan zitten. Dan zit je goedkoper en ben je toch zo in de stad. Kijk eens naar de route van de trams 1, 17, 2, 5, 7. E natuurlijk de vermaledijde noord-zuidlijn.

swaen
Fanny

Ah. Dat zou kunnen natuurlijk. Ter verduidelijking: met toeristen bedoel ik hier grote groepen Spanjaarden, Italianen of Engelsen. Of een variant op het thema. Die tamelijk luidruchtig zijn en en zich graag per groep en op de fiets verplaatsen (maar dat helaas in hun jeugd voor het laatst hebben gedaan. En das duidelijk te merken.

Verder zijn er in het centrum zeker leuke delen maar het merendeel van de eerdergenoemde toeristen blijft hangen op de wallen, Kalverstraat, en omgeving Dam en Rokin. Precies daar waar de magic niet happends. Zeg maar. Derhalve mijn advies: neem een leuk hotel rondom het centrum. Das meestal goedkoper. En bovendien dus ook wat leuker. Das zeker subjectief te noemen. Al ben ik zeker een kenner.

Van daaruit zijn de geijkte dingen ook te doen. Maar hoef je er gelukkig niet middenin te slapen en verblijf je met een beetje goeie wil in de buurt van wat leuke local hotspots qua cafés en restaurants i.p.v. de geijkte touristtraps. Pure winst gewoon!