Home » Forum » Binnenuitjes zuid west friesland

Binnenuitjes zuid-west Friesland

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
X
Binnenuitjes zuid-west Friesland

Begin juni gaan we een paar dagen naar Friesland. We hebben een huisje aan het water geboekt met het idee een sloepje te huren. Helaas zijn de weersvoorspellingen niet zo goed. Wie weet er leuke binnen activiteiten in zuid west Friesland, die in ieder geval vanaf juni weer geopend zijn? Ik had zelf al swimfun in Joure gezien, maar wat is er nog meer en wat ook leuk is voor kinderen van 8 en 9 jaar?

IngridT
Binnen uitjes?..

Buienradar zegt graad of 18,19. Droog.
Behalve zwemmen lijkt me dat eigenlijk heerlijk weer voor bijna elke buitenactiviteit die je maar kunt bedenken...

Maarre. Weersverwachting voor over 2 weken? Die zijn over t algemeen behoorlijk onbetrouwbaar........dus ik zou me sowieso nog nergens druk over maken....

Ingrid

marie
Reistijd?

Hoe lang wil je maximaal aan reistijd kwijt zijn?

In elk geval een paar ideetjes :
Planetarium Franeker
Orchideeënhoeve Luttelgeest
Scheepvaartmuseum Sneek
Treinenmuseum Sneek

Verder liggen er op veel plekken kranten, speciaal voor de toerist met alle activiteiten voor de regio erin vermeld.

Verder zou ik zeggen. Laat ze lekker buitenspelen.

Dendy Pearson
Idd

Friesland moet je van buiten bekijken. Dus goede regenjassen mee en lekker gaan varen. Met de auto naar de waddenzee etc.

Planetarium en Woudagemaal is natuurlijk mooi. Maar zeker het Planetarium is krap van binnen, zou ik nu niet willen zijn. En ik denk dat ook daar met tijdsloten wordt gewerkt.

Fryske
Veel

Er is genoeg te doen, maar vooral buiten en om nu in deze tijd binnen uitjes te zoeken lijkt me niet fijn, maar Woudagemaal is leuk, Wadden Centrum Afsluitdijk, Fries museum Leeuwarden, de oude gevangenis in Leeuwarden. En voor buiten, vakantiepark de Kuilart in Koudum heeft een prachtige ruime buitenspeeltuin waar je zo heen kunt gaan, onze kinderen hebben zich daar uren vermaakt.

X
Kuilart

Laat de Kuilart nu net het park zijn waar we naar toe gaan.

margaretha
Hindeloopen

heeft 2 musea dacht ik, leuk genoeg voor kinderen volgens mij maar of ze open zijn weet ik niet. Ben er al lang niet meer geweest

Marie
Nergens naar toe?

O, De Kuilart.
Dan zou ik zeggen. Laat ze lekker gaan en geniet van je rust.
Dat is zo mooi van zo'n vakantiepark.
Kinderen hebben genoeg te doen en zelf kun je eindelijk eens dat mooie boek uitlezen.

Wat ook leuk is voor de kinderen om te doen is vissen met een kruisnet (totebel). Onze meiden konden zich daar uren mee vermaken in vakanties op de boot.

ElenaH
Internet

Geeft de website uitmetkinderen.nl geen leuke opties?

Fryske
X en Marie

Dat zou ik ook zeggen, erop uit is niet nodig als je op de Kuilart zit, maar kan me voorstellen dat je wat van de omgeving wilt zien of de kinderen binnen wilt laten uitrazen. Dan inderdaad Swimfun, maar moet je van tevoren inplannen, misschien Speelbos Joure, is voor die leeftijd de leukste binnen speeltuin in de buurt, maar weet niet of het nu open is. En verder lekker buiten, fonteinen in Stavoren, Hindelopen en Workum bekijken. Lekker banjeren aan het IJsselmeer of in één van de bossen in Gaasterland. Met de sloep naar één van de de dorpjes of steden, route van Koudum naar balk is heel mooi en vanaf Balk zo naar Sloten, het kleinste stadje van Friesland, erg mooi om een keer rond te lopen. Veel plezier al vast in onze mooie omgeving.

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.