Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Ad Hombre

Ad Hombre

08-05-2018 om 13:02

Bungalowpark met kinderen in een zuidelijk land

Wij zijn voor deze zomer op zoek naar een leuke zuidelijke vakantiebestemming die aan de volgende eisen zou moeten voldoen:

- Comfortabele, liefst vrijstaande, bungalow (met minimaal airco en 3 slaapkamers)
- Park met (nederlandse) kinderen. Klinkt xenofoob, maar met name onze jongste (8) heeft echt behoefte aan nederlandstalige leeftijdsgenootjes om mee te spelen
- Zwemgelegenheid
- Liefst aan zee

Iemand leuke tips?

Lastig!

Wij houden ook van bungalowparken of campings. Vinden wij fijner dan een hotel, waarbij je met z’n allen op één slaapkamer ligt, of kinderen op een slaapbank. Soms zijn er familiekamers maar niet overal.

En vakantieparken of grote campings zijn echter lastig te vinden buiten Frankrijk en Italië om, heb ik gemerkt. Zeker als je daarbij ook nog graag een zwembad glijbanen en een voetbalveld (kunstgras/multisport) wilt, zoals wij.

Maar ik heb wel een tip voor je:
Bungalowpark Village Origo Mare op Fuertuventura. Is van Pierre et Vacances.
https://www.pierreetvacances.com/nl-nl/fp_FUE_vakantie-vakantiepark-fuerteventura-origo-mare/accommodatie?season=WINTER&hc=FUEM4&duree=7&dated=2018-05-12&nba=0&nbc=0&nbb=0#page

Huisjes, met naar keuze 1-2-3 slaapkamers én airco.
Er zijn meerdere zwembaden, met simpele glijbanen, golfslagbad, voetbalveld, midgetgolf, animatie. En veel Nederlanders .
Boek wel all inclusive want het ligt écht afgelegen, er is niets in de buurt. Parksupermarkt stelt echt niets voor, is meer souvenirs dan etenswaren.
Het ligt aan zee, maar geen strand. Dit ligt wel redelijk vlakbij, bijv. Corralejo heeft mooie stranden. Vanuit het hotel gaat er dagelijks een shuttlebus heen. Of je huurt een auto.

Voor de rest lees ik mee voor tips!

vlinder72

vlinder72

08-05-2018 om 23:45

Sanguli

Ik ken twee leuke campings in Spanje. Beiden aan de costa Dorada (tussen barcelona en Tarragona in). De eerste is Park playa bara. Prachtige camping maar deze heeft alleen stacaravans te huur.

Camping heeft sportvelden, een zwembad, een disco, een arena voor avondshows en ligt bijna direct aan het strand.

De tweede is Sanguli. Deze camping heeft hele mooie huisjes te huur en ligt direct aan het strand.

Tihama

Tihama

08-05-2018 om 23:58

Gardameer

Aan het Gardameer: https://www.sunclass-tignale.com/nl/sunclass-park.html

Dit park bestaat uit diverse huisjes die eigenaars zelf verhuren. De beheerders en veel eigenaars zijn Nederlands, waardoor er ook veel Nederlanders op het park zijn. Er is een animatieteam, disco, restaurant.

Het ligt hemelsbreed dichtbij het Gardameer, maar je gaat met een kronkelweg naar boven. Diverse huisjes hebben 3 slaapkamers (voor ons toen ook belangrijk).
De privacy was uitstekend: ruime tuin en geweldig uitzicht op het meer. Zwembad ook prima op orde.

Veel eigenaars verhuren via deze site: https://www.sunclassbungalows.nl/
Wij hadden huisje A95, en dat beviel uitstekend.

Ik kan me niet herinneren of er airco was, maar het was op dat moment 39 graden en desondanks was het in het huisje aangenaam koel.

Aagje Helderder

Aagje Helderder

09-05-2018 om 00:17

Tihama en Ad

Jaaa! Ik wilde ook net de Sunclass in Tignale opschrijven. Paar keer geweest, voldoet aan je eisen als je een goede bungalow kunt uitzoeken.

Mooie plek.

Tihama

Tihama

09-05-2018 om 20:51

Uitzoeken bungalow

Ik heb daarvoor vooral Zoover gebruikt. https://www.zoover.nl/italie/plaatsen-rond-het-gardameer/tignale/sunclass-bungalowpark-tignale/vakantiepark?from_search=tignale

Ik vond de mensen in het restaurant ook helemaal top.
We hebben ook een dagje gemountainbiket vanaf Montebaldo: http://www.gardafriends.com/gardameer-bezienswaardigheden/kabelbaan-malcesine/
Mountainbike huren, mee omhoog met de kabelbaan en dan 1 lange afdaling....tenminste: dat dachten we, tussendoor waren er nog aardig wat colletjes We waren gesloopt, maar het was ontzettend leuk.

Ook een dagje een boot gehuurd. De pubers vonden dat echt heel vet.

We hadden ook onze motoren bij ons. De Brassa Schlucht was schitterend. http://www.gardafriends.com/gardameer-bezienswaardigheden/brasa-schlucht/

We zijn nu nieuwe vakantieplannen aan het maken en onze dochter (die dit jaar meegaat met vriendje) zei dat ze dit wel erg geschikt vond. Nu gaan wij normaal gesproken liever steeds naar een andere plek, maar dit is wel heel mooi.

Ad Hombre

Ad Hombre

09-05-2018 om 23:33

Bedankt

We gaan aan de slag met de suggesties!

Net terug van een villa op Kreta. Super, met eigen zwembad en naaktzwem-level privacy. Maar ja, geen Nederlandssprekend kind in de buurt te bekennen en dan zijn de jongens wel erg op elkaar aangewezen...

Marjoleine64

Marjoleine64

10-05-2018 om 14:18

camping met stacaravan

Toen onze kinderen klein waren zijn wij een aantal keer naar grote campings geweest, in een stacaravan. Eurocamp en Suncamp en dergelijke. Dat is ons meestal goed bevallen, en er was ook in het hoogseizoen meestal een NL-talige animatie.

Vakantieganger

Vakantieganger

13-05-2018 om 08:07

Nog een suggestie

15km van de atlantische kust ligt Col d'Ibardin. Pyreneen.
Uitstekende camping, mooie chalets en stacaravans. Omdat de camping wat hoger ligt, en aan de Atlantische kant, hebben we de airco niet gemist.
Succes met kiezen.

Knor

Knor

13-05-2018 om 08:18

Toen ik een jaar of tien was stonden we op een camping naast een Franse familie met vier kinderen. Wij spraken geen woord Frans/Engels, zij uiteraard geen woord Nederlands/Engels. De hele vakantie met elkaar gespeeld, samen zwemmen, ik ben zelfs een dagje met ze mee op stap geweest. Aan het eind van de vakantie huilend afscheid genomen....Nu vraag ik me af hoe we dan communiceerden, maar blijkbaar lukte dat zonder woorden

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.