Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Mams

Mams

07-01-2018 om 11:39

Camping in de Alpen

Wij willen komende zomer op vakantie naar Oostenrijk. Onze voorkeur gaat uit naar kleine campings, zonder animatie, disco etc en wel mooi gelegen. Liefst echt in de bergen. Ik fantaseer over een gezellige, kleine camping aan een bergbeekje en naast een alpenweide

Manlief zou graag met oudste kind (10 jaar) een soort huttentocht wandelen, waarbij ze 1 of 2 nachtjes in een echte berghut overnachten. Zou heel fijn zijn als dat ook in de buurt kan.

Heeft iemand een tip?

Tijgeroog

Tijgeroog

07-01-2018 om 12:53

Ja

Wij vonden deze camping heel leuk: http://www.campingtirol.com/00_startseite/index.htm
De camping zelf is niet idyllisch, een veld waar iedereen z’n tent neerzet. Maar wel een mooi bergmeertje erbij, waar je heerlijk in kunt zwemmen.
In de omgeving zijn verschillende huttentochten te maken, ook met kinderen. Toen wij er voor het eerst waren was m’n jongste 5, en die vond het ook geweldig om zo’n tocht te maken. Dus je kunt het ook met het hele gezin doen. Als je een hut hebt waarbij de aanlooptijd niet te lang iskun je er lekker dee hele dag voor uittrekken en is het ook voor een jonger kind prima te doen.

De camping wordt ook gebruikt als uitvalsbasis voor een van de basiskampen van de nkbv, kijk voor meer informatie eens op https://www.bergsportreizen.nl
Deze camping staan allemaal op mooie, kleinschalige campings in bergsportgebieden, ik gebruik die vaak als startpunt om een camping te vinden. Er staat bij elk kamp ook informatie over de mogelijkheden in de buurt, inclusief de hutten in de buurt en wat suggesties voor tochten.
En zelf meegaan met zo’n kamp kan ook heel leuk zijn, kinderen vinden het vaak leuk om met andere kinderen te wandelen. Wij zijn twee keer geweest en dat is erg goed bevallen (en hebben daar een hechte groep vrienden aan overgehouden waarmee we nu elk jaar op vakantie gaan, wat meteen de reden is waarom het bij 2 vakanties is gebleven)

Als je nog meer informatie wil kan dat.

Mams

Mams

07-01-2018 om 20:13

Dankjewel!

Bedankt voor de tips, Tijgeroog! Catalogus van bergsportreizen is inmiddels besteld.

Meer tips zijn nog welkom!

Aagje Helderder

Aagje Helderder

08-01-2018 om 19:57

Wat wij mooi vinden

Ze voldoen niet aan al jouw eisen, ik denk dat ze niet eenvoudig genoeg naar jouw zin zijn. Maar ik wil je toch onderstaande campings niet onthouden. Beide in de Alpen prachtig. Allebei aan een beek en midden tussen de bergen. Beide wintercampings met prachtig sanitair. Grubhof heeft de plekken mooier en ruimer en dichtbij de camping kun je allerlei dingen huren om op de rivier te kajakken enzo.

https://www.grubhof.com/nl/kamperen/

https://www.camping-mauterndorf.at/home/

Aagje

40er

40er

11-01-2018 om 12:36

Steiermark

Wij zaten in de steiermark. Eenvoudige camping, bergmeertje (koud) dichtbij het dorpje, met 5 minuutjes lopen was je in de supermarkt. Dit was in Hirschegg.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.