Home » Forum » Vakantie en uitjes » Dagje uit kerstvakantie

Dagje uit kerstvakantie

24 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Tango
Dagje uit kerstvakantie

Hebben jullie nog leuke tips voor de Kerstvakantie? Ik ben twee weken vrij en wil graag 1 of 2 keer een dagje weg met het gezin. Maar wat is leuk met pubers van 16 en 13 jaar, met ook nog zeer verschillende interesses. Dochter is 16 en houdt van attractieparken, zoon houdt meer van sportieve activiteiten. Ik wil ook wel een dagje museum doen, zat te denken aan Museum van Oudheden of Corpus. En dan nog iets anders. Maar wat? Liefst in Zuid Holland of niet te ver daar vandaan.

Flanagan
Schaatsen

Hebben jullie een semi-overdekte schaatsbaan in de buurt? Of een bowlingbaan?
De pubers kunnen dan ook iemand uitnodigen om mee te gaan.

Phryne Fisher
Corpus

Corpus is niet leuk meer als je eenmaal de brugklas voorbij bent. Dan ga je daar niets meer van opsteken, en het is ook niet heel spannend. Voor pubers dan, zelf vond ik het wel leuk.
Ik zou schaatsen, een klimbos of een escaperoom doen. Qua musea vind ik het Gemeentemuseum Den Haag het leukst in Zuid-Holland. Dat kun je ook combineren met een bezoek aan Madurodam (wat ik heel leuk vind, maar misschien niet alle pubers).

Kaori
Delft

Een dagje Delft: boulderen bij Delfts Bleau, museum prinsenhof of de escape room in de Bagijnetoren. Lunchen bij 'het Postkantoor'

http://www.delftsbleau.nl/
http://www.postkantoordelft.nl/
http://www.debagijnetoren.nl/escaperoomdebagijnetoren.html

40er
De mijne

Zou graag naar de star wars tentoonstelling gaan, in Utrecht.
Is natuurlijk wel heel wat anders, maar je weet maar nooit.

Tango
Starwars

Hebben ze allebei niets mee. Van de zomer hebben wel wel zo'n zelfde Harry Potter tentoonstelling gedaan. Flink duur, maar vonden ze allebei erg leuk.
Madurodam doe ik ze geen plezier mee. Van de zomer nog met zoon geweest die het al niet echt leuk meer vond. Corpus leek me juist nog wel leuk voor pubers maar toen ik vanavond museum zei begonnen ze allebei al te klagen.
Schaatsbaan hebben we hier in de stad dus daar zal zeker dochter nog wel heen gaan met vriendinnen. Man houdt niet van schaatsen dus met z'n vieren zit er niet echt in. Escaperoom trekt me helemaal niet eigenlijk, maar misschien is het wel erg leuk. Ik begrijp dat er veel verschillende zijn. Hebben jullie daar tips voor?
Delft ga ik nog even naar kijken. Was er laatst met mijn werk een keer, leuke stad! Geen idee wat boulderen is....

Flanagan
Dagje weg in zuid holland

Met een segway over de grachten van leiden. Dat zullen je kinderen vast bevallen.

https://www.dagjeweg.nl/zuid-holland?gclid=EAIaIQobChMIkriw7sKZ2AIVw7ztC...

Flanagan
Glasblazerij

In de link van dagje weg wordt ook de glasblazerij genoemd. Daar kan men een knipperfruktje maken en deze zelf solderen tot een lampje. Ziet er interessant uit; iets meenemen wat je zelf gemaakt heb.

Zomer
Activiteiten

Oei lastig. Ik zat zelf te denken aan bioscoop of bowlen. Dat vinden ze hier altijd erg leuk. Dat is niet voor een hele dag maar wellicht te combineren met shoppen? Maar dat laatste vind je zoon wellicht niet zo leuk. Een zwemparadijs bij Centerparcs waar je een dagkaart kan kopen? Een theatervoorstelling (is ook geen hele dag, i no). Ik ben benieuwd. Die van mij krijg ik momenteel niet mee naar een museum. Dat doe ik wel samen met man :-)

Erica
boulderen = klimmen

maximaal 4,5 m hoog, zonder klimgordel (maar met matten).

Tango
Bioscoop

Dochter wil wel naar de bioscoop, zei ze. Nu nog een film uitkiezen die voor iedereen leuk is. Vorig jaar gingen we naar Mees Kees, maar die viel toen eigenlijk vreselijk tegen. Geen idee wat er nu draait eigenlijk. Ik ga maar eens even zoeken. Als jullie hierin nog tips hebben, graag...

Erica
Film

Wonderstruck lijkt me mooi.

Kaori
film: murder on the orient express

zie titel.

@nnemoon
film

Murder on the Orient Express wilde ik graag zien omdat ik het boek gelezen had. De film viel bij man en zoon ook in goede aarde.

Tango
Lastig

Lijkt me een goede film. Het enige probleem is dat zoon met dyslexie het vaak w.b. ondertiteling niet redt Engelstalige films te volgen. Meestal doen we dus iets Nederlandstaligs of nagesychroniseerd, waardoor de keuze dus beperkt is.

Pooh bear
4D bioscoop

Mijn dochter is naar de 4d versie van de nieuwe Jumanji film in Rotterdam geweest Dat was erg leuk zei ze. Volgens mij zijn er meerdere bioscopen met 4D zalen

Vogel
Stayokay

Mijn kinderen vonden een nachtje logeren in een Stayokay altijd fantastisch. Ze zitten door het hele land heen dus we hebben er diverse gezien. Het meest verrassend was die in Rotterdam. Omdat dat in de kubuswoningen is, maar ook omdat we op heel andere plekken in de stad ksamen dan wanneer we er even een boodschap doen.
(Ik moet er wel bij zeggen dat we kampeerders zijn en de kinderen qua hotels weinig gewend zijn. Zo'n Stayokay waar je zelf je bed op moet maken vonden ze al heel indrukwekkend.)

ijsvogeltje
Over Corpus

"Corpus leek me juist nog wel leuk voor pubers maar toen ik vanavond museum zei begonnen ze allebei al te klagen."

Ik weet niet hoe ze het zelf noemen, maar ik vind Corpus geen 'museum'. Of beter gezegd: ik zou het naar pubers geen museum noemen. Museum heeft toch vaak de associatie van schilderijen, oude dingen, kunstwerken.

Dat gezegd hebbende: ik vind Corpus vooral leuk voor jongere kinderen. En zeker in de vakantie zal het bomvol zijn met gezinnetjes, dus ik denk dat je er de gemiddelde pubers geen plezier mee doet. Het is sowieso geen dagvullend programma. Met 1,5 uur ben je er wel doorheen.

rode krullenbol
Mijn suggestie

Zelf breng ik deze kerstvakantie enkele dagen door in Berlijn, maar wie een leuke bestemming zoekt in de provincie Zuid-Holland zou ik Rotterdam aanbevelen. Per slot van rekening is dat de enige echte wereldstad in Nederland. Zonder nu afbreuk te willen doen aan de geweldige kwaliteiten van Amsterdam, Den Haag en Eindhoven. Of chauvinistisch te willen overkomen.

De haven van Rotterdam biedt een uitgelezen kans om een duik te nemen in de Nederlandse economie. De beste plek om dat te doen, is wat mij betreft het café-restaurant van de Euromast. Je kunt er vrachtschepen zien komen en gaan onder het genot van goedverzorgd eten/drinken en het comfort van een veilige uitkijkpost.

Wie nog verder wil kunnen zien, brengt natuurlijk ook een bezoekje aan de zogeheten Panoramalift bovenin het gebouw. Deze draait rondjes onder de bezielende begeleiding van een uiterst vriendelijke gids met een authentieke Rotterdamse tongval. Bij stormachtig weer zou ik er overigens van afzien. Uit ervaring weet ik dat je dan erin kunt komen vast te zitten. Op heldere dagen daarentegen, zie je zo ver als Den Haag!

In de omgeving van de Euromast zijn de Maastunnels. Een fietstochtje door de fietstunnel vind ik altijd weer een spectaculaire belevenis. Misschien omdat ik een beetje hoogtevrees heb en de houten roltrappen best wel hoog en stijl zijn. Wie erop let, zal zien dat de in- en uitgangen aan weerszijde van de tunnel bijzonder fraai vormgegeven gebouwtjes zijn. Het zou mij niet verbazen als deze menig Rotterdams hart doen overlopen van trots alleen al vanwege de groenuitslagen koperen daken en het glimmende tegelwerk.

Het voormalige kantoor van de Holland America Lijn – inmiddels Hotel New York – is eveneens van zo’n dak voorzien en al even stijlvol. Het staat op de zogeheten Kop van Zuid; een voorbeeld van wat moderne architectuur vermag. – Om het zo neutraal mogelijk te formuleren. – Laat het eveneens op fietsafstand zijn! Ook in dit etablissement kun je heerlijk eten en drinken.

De nabijgelegen majestueuze Erasmusbrug is in zekere zin een attractie op zichzelf, zoals eigenlijk alle bruggen in die omgeving. Spoorbrug ‘De Hef’ is niet meer in gebruik, maar een prachtig staaltje (onlangs gerestaureerd) monumentaal industrieel erfgoed. Het zit in de pijplijn om Rotterdam Zuid met nog enkele (nieuw te bouwen) bruggen te verbinden met de binnenstad, opdat het meer kansen krijgt om zich uit het moeras van economische en sociale achterstand te werken. Wie er nu gaat kijken, creëert dus de mogelijkheid later te gaan vergelijken. “Niet dan, nou dan?”

Naast het gebruikelijke openbaar vervoer zijn er de watertaxi en veerponten, waarop het heerlijk uitwaaien is. Al helemaal na het nuttigen van een copieus kerstdiner.

Rode krullenbol

Erica
Nederlands

In dat geval Coco of Paddington of de familie Slim of Ferdinand).

Tango
Rotterdam

Rode Krullenbol, toevallig zijn we net vandaag in Rotterdam geweest. Zoon en ik dan. De meeste dingen die jij noemt bewaren we maar voor warmere dagen, want fietsen met de koude wind van vandaag was denk ik echt geen pretje.
Euromast hebben we wel gedaan, maar de panoramalift hebben we overgeslagen. We moesten 3 kwartier wachten in de kou. En zoon had al hoogtevrees op de trappetjes naar die lift toe ;)
Daarna een bezoekje aan Miniworld gedaan. Was helemaal naar zoon zijn zin, vooral omdat ze tussen al die poppetjes en gebouwen nog een stuk of 16 Pokemon hadden verstopt.
Best een geslaagd dagje, metro en tram is ook al leuk want dat doen we ook niet dagelijks.
We willen ook nog een keer de Splashbus doen, maar ik zag een rit van 75 minuten niet zo zitten. Zou leuk zijn als er ook een kortere rit bestaat.

@nnemoon
Rotterdam

Klinkt als een geslaagd dagje uit.

Tanja
Oudheden is leuk

Museum van oudheden is wel leuk en in Leiden zijn nog genoeg andere musea.

rode krullenbol
@Tango

Dat metalen trappetje naar de Panoramalift van de Euromast kan voor wie nog wel eens bevangen raakt door hoogtevrees onder bepaalde weersomstandigheden inderdaad een waar struikelblok zijn in de weg naar boven. Maar ... "Het kan altijd nog erger!"

Wat te denken bijvoorbeeld van de omstandigheden waarin Stan Laurel en Oliver Hardy belanden vanaf de achtste minuut in 'Liberty'?
Zie: https://youtu.be/bXBmUOjgWJE