Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

De ideale vakantiebestemming...…brainstormen...

We willen deze zomer met het uitgebreide gezin( er gaat wat aanhang mee) een redelijk spectaculaire vakantie regelen. Het zou wel eens de laatste keer kunnen zijn dat alle ( puber/ jongvolwassen) kinderen meegaan, en er zijn nog een paar andere redenen dat we wel even zin hebben in Iets echt bijzonders.

Ik snap dat het een luxe probleem is, maar het is het best lastig kiezen waar we heen willen....

- wegens allerlei praktische redenen zijn 3 weken het max haalbare.
- in 24 h vliegen hebben we niet zo’n trek

verder willen we graag in ieder geval

- wandelen / trekken door bijzondere landschappen,
- een klein weekje tropisch strand achtige setting ( er zijn mensen die snorkelen of duiken, en bij voorkeur een mantaxrog of zeeschildpad willen zien)

USA hebben we al een paar keer gedaan, en staat nu niet perse bovenaan ons lijstje. Nieuw zeeland en regio is te ver (/en daarvoor gaan we te kort) Ver Azië trekt mij niet zo heel erg ( Indonesië etc) en is ook best ver vliegen. Afrika is een idee, maar in bv z Afrika is het in onze zomer niet op zijn warmst.
Man had het over Sri Lanka, oudste zoon over safari. Malediven en aanverwante locaties hebben we afgeschreven wegens ‘alleen maar strand’ : daar zijn we na een paar dagen altijd wel klaar mee. Hawaï is te ver.

Ik vond wat dingen over de Kaapverdische eilanden die me erg aanspraken...heel mooie natuur, bergen, vulkanen etc, maar ook eilanden met de ultieme stranden en koraalriffen. Klonk alsof we daar eiland hoppend alles zouden kunnen doen wat we willen, en dat op maar 6 uur vliegen.

Iemand daar al eens geweest? Of goede ervaringen met landen / gebieden waar we nog niet aan gedacht hebben? We moeten binnenkort toch een keer een knoop gaan doorhakken.......

Ingrid

Ingrid

Aagje Helderder

Aagje Helderder

14-01-2018 om 12:27

Ecuador en

Galapagoseilanden?

Kaapverdië enzo ken ik niet. Net wel iemand gesproken die naar Mauritius is geweest en daar zeer enthousiast over was. Prachtig gesnorkeld maar ook veel andere dingen gedaan.

En dat het een luxeprobleem is, heerlijk toch....

Veel plezier wat het ook wordt.

Aagje

Bo

Bo

14-01-2018 om 13:59

Kaapverdie

Daar is echt helemaal niks. Zou niet weten wat je daar 3 weken zou moeten doen. Ja ze hebben goede all in resorts maar dat lijkt me niet de bedoeling. Zonde van je tijd en centen.

Tanzania/Kenia - Mauritius/Zanzibar/Madagascar
Thailand/Laos/Cambodja
Costa Rica
China
Japan
Vietnam

Ik vind zelf Azie juist prachtig, echt een andere wereld. Waarom trekt het je niet? Het is daar juist goed bereisbaar, veilig en niet duur. Ben nog niet veel in Afrika geweest maar staat op mijn lijstje. Ik zou zelf alleen nooit een groepsreis willen en dan speelt het veiligheidsaspect wel mee.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Hangt vooral van jullie specifieke wensen/voorkeuren af.

IngridT

IngridT

14-01-2018 om 14:22 Topicstarter

Ja. Kaapverdië heb ik wat verder bekeken...

En dat valt denk ik toch tegen.

Mauritius lijkt me wat klein. En wat ik tegen Azië heb? Ik weet het eigenlijk niet. Is een gevoel. Eindeloze rijstvelden, koloniaal verleden ( Indonesië) . Niet zo mijn ding.

Zit ook een beetje tegen asn te hikken hoe eea te regelen als we bv naar sri lanka zouden gaan. Of idd misschien Vietnam. Of Thailand.

We gaan met zijn 6 en, en zijn niet echt van plan om op de bonnefooi te gaan backpacken. Dus vooraf accomodatie regelen en zo. En hoe je jezelf overal ‘krijgt’ qua transport. We zijn normaal gesproken nogal zelf-organiserend . In de usa huren we een grote auto en googelen en boeken zelf de leukste cabins, B&B s en hotelletjes bij elkaar, en dat bevalt altijd uitstekend. Maar in bv sri lanka of Vietnam denk ik niet dat je dat zomaar even doet. Dus reisbureau inhuren? En welke dan? Ik wil wel een individuele reis, en wat invloed op wat we precies doen. We hebben ons ook nog niet goed genoeg ingelezen denk ik. Ook omdat we nog niet precies weten waar we nou heen willen.

Vertel eens Bo...hoe doe/ deed jij dat in Azië? Met een gezin?

Madagascar had ik ook in t oog, maar daar is het in juli niet eens zo heel warm. Voor de snorkelaars niet zo leuk. Ik wil eigenlijk toch wel een graadje of 25...,

Ingrid

Zomer

Zomer

14-01-2018 om 14:25

Eiland

Is een van de ABC eilanden nog een optie? Of AB en C alledrie 😏

Mari39

Mari39

14-01-2018 om 14:39

Een cruise

Door caribisch gebied?-staat nog wel op mijn lijstje moet ik zeggen

Reizigster

Reizigster

14-01-2018 om 16:32

Tips

Ingrid, wij hebben veel verre reizen gemaakt en zijn ook op Kaapverdië (het eiland Ilho do Sal) geweest. Erg leuk als je All inclusive wil doen en toch een bijzondere omgeving (nl. Afrika). Leuke eilandtour die je dan beslist moet doen.

Voor jullie speciale vakantie zou ik het zeker niet doen.

Mijn top 4 zou zijn (denkend aan strand en wandelen in natuur en dan krijg je ook nog cultuur meer):

Thailand
Sri Lanka
Vietnam
Tanzania en Zanzibar (voor strand) (duurste)

En al deze bestemmingen kun je individueel laten organiseren door Riksja Travel. Die plakken alle modules die je leuk lijken aan elkaar. Hebben landenspecialisten per land. Is erg leuk omdat je afhankelijk van het land en de plekken met trein, vliegtuig, boot, bus, auto/truck de etappes aflegt. Echt een aanrader. Hebben ook leuke vaak kleinschaliger overnachtingsadressen en leuk afwisselend. Als je meer tips wilt mail me dan via forumbeheer dan kan ik je telefonisch sneller meer vertellen over deze bestemmingen (nb we hebben elkaar wel eens ontmoet).

Evt kan je ook naar Costa Rica (nog niet gedaan, wel meer kans op veel regen) of Mexico (dan het schiereiland bij Cancun, ook geweldig snorkelen/duiken), wel wat gevaarlijkere bestemming.

Thailand vind ik persoonlijk helemaal top. ALS jullie daarheen gaan, ga dan behalve naar Bangkok en de Rivier Kwai (met daarbij het beklimmen van de Erawan watervallen in 7 etappes!) naar het zuiden naar het nationale park Khao Sok en ga dan slapen in vlothutjes op het Ratchaprabameer, ik denk het mooiste wat ik ooit gezien heb. Wij zaten er 1 nacht en 2 nachten ergens anders in het park in een boomhut. Maar als je kunt regelen dat je 2 nachten in zo'n vlothutje lunt blijven zou ik dat aanraden. Heel idyllisch.

En vandaaruit kan je dan door naar bijv. 2 eilandjes Ko Phangan en Ko Tao (prachtig snorkelen en duiken).

Vietnam ook erg leuk en afwisselend en Halong Bay dan ook erg mooi. Minder strandbestemmingen.

Qua vliegen beide wel te doen, maar je moet opschieten, want tickets worden steeds duurder.

Sri Lanka ook prachtig. Ik weet niet of je er goed kan snorkelen/duiken.

Tanzania vind ik gaver dan Kenia, meer afwisseling qua parken en Nairobi is ook behoorlijk gevaarlijk. Echt geweldig met al die dieren. Wij hebben in een tentje overnacht in de Serengeti, erg leuk. Voor strand vlieg je naar Zanzibar. Leuk. Vooral stadje zien en kruidentour doen.

IngridT

IngridT

14-01-2018 om 16:53 Topicstarter

Reizigster...

Klinkt goed allemaal. Sri Lanka had ik al staan, Afrika was algemeen in beeld, en Thailand klinkt zoals jij t vertelt toch ook wel heel gaaf. Misschien mail ik je idd wel even ( ben nu ook wel erg benieuwd eigenlijk wie je bent..,)

Ingrid

Reizigster

Reizigster

14-01-2018 om 17:02

Ingrid

Als je mailt geef dan meteen je telefoonnummer en geef je dan even aan wanneer je,m.n. Eind van de middag/'s avonds wel en niet te bereiken bent? Dan bel ik je zsm, want als ik jullie was zou ik er goed de vaart achter zetten, m.n. vanwege de stijgende ticketprijzen.

Nb Vietnam kan je ook combineren met Cambodja (hebben wij gedaan), Phnom Penh en Angkor Wat en meer. Indrukwekkend en interessant.

Mail maar .

En kijk maar vast op de site van Riksja Travel, dan zie je wat ik bedoel met modules. Het is zelfs zo flexibel dat je ook delen van je reis zelf kunt regelen en delen via hen. Maar voor dit soort landen is het vaak relaxter alles via hen te doen.

Angela67

Angela67

14-01-2018 om 17:03

IJsland-scandinavie combinatie?

IJsland vanwege het vulkanische, bijzondere landschap en dan bijvoorbeeld Noorwegen fjorden en eindigen in Stockholm of dat eiland daar voor de kust (Gotland?) Met lekkere strand/stad combi. De n als je dit met boot voor elkaar krijgt (en huurauto voor Noorwegen/Stockholm deel) scheelt het ook vliegkilometers
Gr Angela

Reizigster

Reizigster

14-01-2018 om 17:12

Cuba

Ook nog een optie: Cuba. Prachtige natuur, mooi snorkel- en duikplekken, leuke canopytrail door prachtige natuur te doen, leuke afwisselende stadjes/dorpen en natuurlijk strand. Kan je zelf met auto rondrijden. Wel bij voorkeur in juli doen ivm orkaanseizoen waar je geen last van wilt hebben.

Reizigerinformatiedagen

https://www.djoser.nl/wat-is-djoser/nieuws/44718/

Misschien eerst een ander uitje met het hele gezelschap? 26, 27 en 28 januari a.s. Tegelijk een gratis museumdagje in het museum van Volkenkunde.

Klimaat

Houd ook even het weer in bepaalde landen in de gaten. Wanneer je gaat kan het ook net regentijd zijn als je wat tropisch gaat.

IngridT

IngridT

14-01-2018 om 17:31 Topicstarter

Reizigster...

Heb mailtje naar forumbeheer gestuurd.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

14-01-2018 om 17:42

Madagascar e.a.

Madagascar is qua natuur en fauna echt uniek. Je treft er dieren en planten aan die nergens anders leven. Dat lijkt me dus wel heel mooi om eens te doen, maar hoe het qua duiken is weet ik niet.
Wij gaan volgend jaar naar Afrika voor een paar dagen safari en aansluitend strand. Die combinatie heb je in Kenia, maar ook Tanzania/Zanzibar. Is wel iets voor de minder avontuurlijke reiziger (zoals wij), alles goed geregeld tenzij je op eigen houtje gaat.
Een collega van mij is net terug uit Thailand, van een zelf georganiseerde rondreis. Echt prachtig, en ze hebben ook ervaren hoe het is om vier uur in een bus met locals en kippen te zitten (niet heel fijn). In Nederland hebben ze speciaal hun duikbrevet gehaald zodat ze daar ook echt met een gids mooie plekken konden opzoeken.
Zelf ben ik net terug uit Kaapverdië. Daar is ongeveer niets, het is een grote rots met wat steden en aan de kust vier- en vijfsterrenresorts. Je kunt er wel perfect kitesurfen, als je dat durft.
Alles bij elkaar denk ik dat je in Thailand het meest zult vinden wat je zoekt.

Canada?

Ik oriënteer me nu op een vakantie in Canada. We willen naar Vancouver vliegen en dan door BC naar de Yukon rijden. Daarna willen we vanaf de Yukon terugvliegen naar Vancouver. We hopen onderweg te kanoën, te vliegvissen, te hiken, kamperen en in hot spots te badderen. En dat is dan maar een deel van de mogelijkheden, we gaan ook nog gold pannen en willen op zoek naar edelstenen (nog niet gevonden). Kan per camper, met auto en tent of met auto en hotels/airbnb. Wij moeten nog veel beslissingen nemen, maar hoe meer ik er over lees, hoe enthousiaster ik word.

Tihama

Tihama

14-01-2018 om 21:23

Ecuador

Het is alweer lang geleden, maar ik vond Ecuador geweldig.

Het hooggebergte, de kust, het tropisch woud. Het waren 3 totaal verschillende soorten natuur in 1 land.

We hebben gewandeld op 5000 meter hoogte (weinig zuurstof aanwezig, een heel aparte ervaring), door het oerwoud gestrompeld met slangen en ander ongedierte (maar o, wat was het mooi), geslapen aan de kust terwijl de stille oceaan bulderde. 's Morgens bij het ontbijt trokken duizenden krabjes over het strand. Hangmat gekocht bij de Otavalo's (geweldige kwaliteit, we liggen er nog steeds in). Genoten van de heetwaterbronnen bij Banos.

Terwijl ik nu de herinneringen ophaal, zou ik zo weer terugwillen.

We hebben overigens destijds de Galapagos niet gezien, maar wel een van de kleinere eilandjes voor de kust waar ook veel mooie dieren en snorkelplekken zijn.

Leuk!

Ecuador en Galapagos zijn geweldig. Wij hebben daar met de bus gereisd en natuurlijk met de boot. Echt een aanrader. Cuba vond ik ook heel erg bijzonder. Havana is machtig en je kunt er heel relaxed rondreizen. Daar huur je een auto, maar je kunt ook een busje met chauffeur regelen. Thailand is ook prachtig, daar reis je heel eenvoudig met de trein trouwens. Allemaal goed te doen met een gezin.

Bo

Bo

14-01-2018 om 22:36

Thailand

Thailand is heel goed bereisbaar voor mensen die alles zelf willen regelen. Je hebt er goede binnenlandse vluchten maar ook een goed treinnetwerk. Het is veilig en betaalbaar. Je hebt er mooie natuur, cultuur en prachtige stranden.

Grappig trouwens dat jij een koloniaal verleden een bezwaar zou vinden. Ik vind juist de historie van een land als Vietnam super interessant.

Vanuit Nederland kun je gebruik maken van Nederlandse aanbieders als Riksja (hier genoemd) maar wij hebben zelf goede ervaring met Greenwood Travel www.greenwoodtravel.nl. Dit is een reisbureau dat gerund wordt door Nederlanders in Bangkok. Ze bieden ook zgn 'bouwstenen' aan, maar ik zou hieruit vooral inspiratie opdoen wat je aanspreekt en vervolgens een voorstel op maat aanvragen. Je kan tours, transport, hotels bij hen boeken maar je kunt er ook voor kiezen om dit deels zelf te doen. Wij hebben met hen gefietst door Bangkok, River Kwai, Chiang Mai, Bergstammen in Mae Hong Son met jeep, Tree Top Houses & jungle in Khao Sok, Koh Samui, etc. Heel afwisselend en dat was onze eerste kennismaking met Azie.

Bennikki

Bennikki

14-01-2018 om 23:29

Costa Rica

We hebben veel gereisd. Qua duiken was Australie het mooiste, qua stranden en eten was Thailand (en Maleisie) fantastisch, maar als je niet niet naar Azie wil en niet te ver wil vliegen, zou ik naar Costa Rica gaan. Goed bereisbaar, afwisselend, een fantastische (west) kust, schildpadden, jungle, wandelen, zeer vriendelijke mensen, raften, surfen, snorkelen.. KLM vliegt rechtstreeks naar San José en Riksja organiseert prima reizen.

filalu

filalu

14-01-2018 om 23:45

Thailand en Sri Lanka

Ik ben met mijn kinderen in Thailand en Sri Lanka geweest. Ik vond voor beide landen het heel makkelijk om de reis zelf te organiseren. In beide landen ook geen problemen gehad als vrouw alleen met twee kinderen.

In Sri Lanka heb je meerdere parken waar je een safari kan regelen wat erg leuk is. Voor strand moet je aan de Oost-kust zijn in de zomermaanden is aan de westkust de zee te wild en mag/kan je er niet in zwemmen. Wij zijn in Trincolomee geweest en hebben er ook gesnorkeld. Wij hebben met de trein en de bus gereisd. Is wel avontuurlijk. Door de theevelden kan je prachtig met de trein reizen. Ik heb onze tickets voor de observatie wagon gewoon in Colombo geboekt. We zijn o.a. in geweest in Colombo, bentota, Galle, Nuwara Eliya, Kandy, Sigherya en Anuradhapura.
De natuur is er echt schitterend. We hebben de theevelden gezien, zeeschildpadden, heel prachtige vogels, Olifanten, een paar slangen, heel veel kameleons en apen etc.
We hebben vanuit Sigerya de safari gedaan. Ik heb gewoon aan de mensen waar we verbleven gevraagd of ze dat voor me konden organiseren.

Thailand was ook erg makkelijk om te reizen. We zijn daar wat langer op een paar plaatsen geweest. We zijn in Chang Mai geweest en hebben van daaruit wat toertjes gedaan. Deze hebben we in Chang Mai geboekt. O.a. Een twee daagse tocht in de bergen waar we bij een bergstam hebben gelogeerd. We zijn bij de River Kwai geweest en hebben daar natuurlijk een tour gedaan naar Hellfire pass. Zijn in het museum geweest en een stuk met de trein. Dit ook daar geboekt.
We hebben ergens een kookles gehad. Zijn nog ergens van een waterval gegleden. En we zijn een aantal dagen in Bangkok geweest. Hier hebben we ook een verschillende toertjes gedaan. o.a. naar verschillende tempels. Een middagje afkoelen in de airconditioning van de luxe winkelcentra met in de avond een drankje in een rooftopbar vonden we ook leuk.
Ik vond de natuur in Sri Lanka mooier. Maar wat ik erg aantrekkelijk van Thailand vond was de marktjes en dat je overal kraampjes met eten had. Dat miste ik in Sri Lanka

Klinkt als

Wat je vertelt klinkt als Tanzania op de fiets. Ofwel een van de uitzonderlijke vakanties die mijn zoon heeft gehad met zijn schoonfamilie.
http://www.fietsreizen.nl/tanzania
Beetje fietsen, beetje lux tussendoor.

Ze hebben ook Costa Rica gedaan. Daar vind je ook alles in combinatie: sportief tot en met lux.

Maar ik zou toch de Azoren niet vergeten.
Dat zijn echt hele mooie eilanden met adembenemende natuur, geisers, bizarre planten en bloemen, vogels en beesten, boottochtjes langs de walvissen.

Eiland hoppen in de Azoren, dat staat op mijn verlanglijstje.

rode krullenbol

rode krullenbol

15-01-2018 om 13:20

Mijn tip

Gezien jullie wensen zou Bulgarije wel eens een ideale vakantiebestemming kunnen zijn. Het land ligt niet al te ver weg en is op allerlei manieren goed te bereiken. Je kunt er steden bezoeken en dorpen, maar ook trektochten maken door uitgestrekte natuurgebieden die schitterend zijn in hun ongereptheid. Bulgarije kent een zeer divers landschap. Hooggebergte wordt er afgewisseld met vlak hoogland en rivieren. Bovendien is er Zwarte Zee als toeristische trekpleister.

Wat ik er daarnaast leuk aan vond, was de mengeling tussen oud en nieuw. De voorzieningen voor toeristen zijn over het algemeen van deze tijd – en dus modern genoeg om je er thuis te voelen –, maar om je heen zie je allerlei ouderwetse taferelen, waardoor het ook een beetje een reis terug in de tijd is. Denk dan aan bejaarde dames die wol wassen op straat, trekkarren met paarden of ezels ervoor, zigeuners die wollen vloerkleden fabriceren en verhandelen, tabaksteelt, boeren die nog handmatig graan oogsten met een zeis, ambachtelijke houtbewerking en authentieke jaarmarkten (die nog echt een belangrijke functie hebben voor de plaatselijke bevolking).

Voorts? Er wonen tamelijk veel zigeuners en Turken, maar het is er minder multi-etnisch dan hier. Bulgarije geniet wereldfaam om de zeer rijke, bijzondere zangtraditie. De ooit door de communisten onmogelijk gemaakte productie van etherische rozenolie is na de omwenteling weer in ere hersteld. Men spreekt er naast Bulgaars ook wel Duits en (in mindere mate) Engels. En ‘last but not least’: je kunt er goed eten en drinken.

Rode krullenbol

Wat moeilijk!

Hier ook behoefte aan info voor de topbestemming van de zomer. Madagaskar leek een mooie plek. Maar de foto's van reizigers op de website van een bekende organisatie voor rondreizen, vielen mij erg tegen. De weinig variatie in landschap. Japan is in de zomer weer te nat en door de berglandschap weer minder makkelijk te met een auto privé te bereizen. Azië is weer best ver vliegen.

Costa Rica lijkt mij uiteindelijk top vanwege de variatie en de afwisseling boottochten, junglewandelingen, en ingesteld op zelf met een 4x4 auto het land verkennen. Plus een vulkaan.
Alleen de regen!
Wat moet ik mij daarbij voorstellen... Het is natuurlijk wel een heel groen land, en ieder gebied met veel groene bomen kent veel regen. Maar houdt die regen dan dagen aan of valt het wel mee?

De rondreis betreft een kriskras over het land. Met een huurauto ben je wel wat vrijer dan met een busgezelschap. Het is zodoende nu de vraag hoeveel je daadwerkelijk last zal ondervinden van de regen.

heeft iemand ervaring met een vakantie aan Costa Rica in de zomer? En barst het daar van de muggen of is het met muggenolie nog wel te doen. Ik moet hier namelijk wat gezinsleden overtuigen. Regen en muggen zijn de struikelblokken.

Kaori

Kaori

23-01-2018 om 12:46

Sri Lanka

Sri Lanka was ook waar ik aan dacht. Ik heb aan onze groepsreis destijds nog een aantal dagen extra in het hotel aan het strand geboekt. Heerlijk gewoon even niks anders doen als een boek lezen en dochter manen dat ze nu toch echt even uit dat zwembad moest komen omdat anders haar milkshake warm en de frietjes koud zouden worden.
Ik koos voor een groep vanwege de aanspraak, maar het is daar prima zelf te regelen.

Marjoleine64

Marjoleine64

23-01-2018 om 16:51

Canada!

Prachtig land, en gemakkelijk om te reizen. Heel veel te zien en te doen, vooral als je de Rocky's in gaat. Alleen het tropische strand ontbreekt dan. Als alternatief kan je bij Vancouver walvissen spotten, en misschien zelfs wel duiken met dolfijnen of zo, maar tropisch is het daar niet.
Als dat echt een must is, is Mexico dan een alternatief? Ik ken het zelf niet, maar heb er wel over gelezen, veel cultuur én strand/duiken.

Ries

Ries

24-01-2018 om 22:11

Veel optie's

Cuba/Egypte/Madagaskar/Cyprus/Bonaire/Mexico. In sommige van deze landen zijn we een keer geweest met de kids en/of heb ik er goede verhalen over gehoord (veel te doen, goed eten en 'spectaculair'). Wellicht staat er iets tussen waar je nog niet aan dacht.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.