Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Noname

Noname

14-12-2008 om 11:21

Egypte in juli

De vakantiegidsen komen binnenkort uit en wij dachten dit jaar naar Egypte te gaan met onze twee dochters van 5 en 9 jaar oud. Vorig jaar waren we in Turkije en ondanks de temperatuur van bijna 40 graden vonden wij het goed uit te houden. Vandaar dat we nu Egypte overwegen ook vanwege de vliegtijd van nog geen 5 uur en lagere prijzen in juli. Maar heeft iemand ervaring met Egypte in juli....? Als het veel warmer wordt dan 40 graden is het natuurlijk niet leuk meer en hoe kindvriendelijk is Egypte. Heeft iemand suggesties voor hotel met ruime familiekamers?

Dank voor jullie respons

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Brianna F

Brianna F

14-12-2008 om 12:37

Een dingetje

Wat ik wel weet is dat onze lokale gids niet in julie werkt omdat zelfs hij het dan te warm vind. En wij waren er in maart (30 graden)

Egypte in juni 2006

Hallo,
wij zijn naar Egypte geweest in juni 2006. Wij zijn 15 dagen naar luxor geweest. Het is er veel warmer dan 40 graden soms wel 50 graden in de schaduw. Wij hebben ons wel geamuseerd (wel nog geen kindje op dat moment) maar het is toch een heel andere wereld, toen we net gearriveerd waren wou ik direct terug naar huis. De warmte, het uitzicht de mentaliteit is helemaal anders dan een Europese bestemming. Van op het moment dat je je hotel verlaat ben je aangeklampt door lokale bewoners om te kopen, mee te gaan met de boot, de kameel, de taxi. De mensen leven echt alleen van het toerisme en vragen en zagen dan ook verschrikkelijk aan de toeristen. Wij hebben heel veel gezien, de tempels van Karnak, Luxor, de valei van de koningen en koningingen, kamelentocht, boottocht op de Nijl maar ik vond het zeker niet kindvriendelijk. In de namiddag kan je gewoon niet anders dan binnen blijven, in de schaduw blijven of in het zwembad. Zelfs de lokale bewoners staan niet te springen om in de namiddag buiten te komen.
Groetjes

Jesse_1

Jesse_1

14-12-2008 om 16:36

Binnenland of kust?

De kust is misschien anders, maar naar het 'binnenland' zou ik niet gaan in juli. (En of ik sowieso weer zou gaan....)
Wij zijn begin september geweest en het was tussen de 40 en 45 graden. Echt véél te heet. 's Ochtends vroeg op staan (excursies beginnen ook vroeg ivm de hitte) en 's middags bij het zwembad in de schaduw liggen en NIKS doen (je omdraaien is eigenlijk al bijna te warm!).
Eigenlijk hetzelfde verhaal als hiervoor (15 dagen luxor), buiten het hotel wil je bijna niet komen omdat je voortdurend wordt aangeklampt door de egyptenaren of je iets wil kopen of... En elke dag weer onderhandelen over de prijzen, ook al kom je elke dag bij dezelfde verkoper voor een fles water.
Ik zou graag nog een keer teruggaan om alles nog een keer te bekijken, maar de rest eromheen: Nee, dus ik weet niet of het er ooit nog van komt. Maar dan in ieder geval niet in de zomer!
Jesse

Minet

Minet

14-12-2008 om 21:13

In juli 08 geweest

en we hebben het heerlijk gehad!
Wij zaten in Hurghada, en natuurlijk was het heet, maar je moet je levensritme aanpassen aan het land waar je bent. Dat betekent dus na de lunch lekker naar binnen, paar uurtjes slapen, en in de namiddag en avond je dag verder leven.
Wij zaten in complex Zahabia, een complex met hotelkamers maar ook appartementen. Ideaal voor gezinnen met kinderen dus. Een lekker zwembad in het complex, een speeltuintje, en aan de andere kant van de straat het eigen strand in een baaitje met een heeeeel langzaam aflopende zeebodem en aan het eind van het baaitje een geweldig rif waar je kunt snorkelen.
Wij vonden het uitstekend te doen in juli, ondanks de hoge temperaturen. De bijna altijd aanwezige wind maakt het klimaat heerlijk.
Groetjes, Minet

reina

reina

14-12-2008 om 21:24

Wat wil je?

Mijn broer en schoonzus waren er met hun kinderen in juni jl, het was bloedheet, maar ze gingen puur voor strand en zee, dat was te doen. Mijn dochter en vriend waren er in juli jl, zij gingen echt om het land te bekijken en hebben geen dag aan het strand gelegen, mijn dochter kan heel erg goed tegen de hitte, maar het was voor haar nog maar net te doen. Dus wat wil je? Zwemmen of Egypte zien, het laatste zou ik niet in de zomer doen!

Luna

Luna

15-12-2008 om 03:50

Hangt er vanaf

wat je zoekt.
Ik ben met mijn man in juni 2007 in Egypte geweest. Was heel heet (50+ in de schaduw op sommige dagen). Wij hebben heel veel gezien (veel tempels, vallei der koningen enz). Dat lijkt me niet zo geschikt voor kinderen.
Maar als je ergens in een resort aan zee gaat zitten lijkt het me al beter te doen met kinderen. Maar goed, feit blijft dat de zomer niet als ideale periode gezien wordt om naar Egypte te gaan.

Luna

Roosje Katoen

Roosje Katoen

15-12-2008 om 14:09

Hmm

Egypte is niet echt kindvriendelijk, maar het ligt er idd wel een beetje aan wat je wilt. Als je alleen maar in het hotel wil blijven zodat je de hele dag in het water kan hangen is het misschien wel uit te houden.

Maar voor uitstapjes is het veel te heet, en het is ook zeker niet relaxt met al die kerels die je van alles aan willen smeren de hele tijd.

Met 50 graden is bewegen idd al een opgave, je kan je er ook behoorlijk lamlendig bij voelen.

Toen ik er was heb ik een duikcursus gedaan, was blij dat ik de halve dag onder water kon zijn

Ik vind Turkije een stuk relaxter als vakantieland, ik zou niet in juli naar Egypte gaan met kinderen.

April/mei

Ik heb net van de week geboekt voor eind april/begin mei 2 weken. We gaan met onze 4 kinderen van 9/7/5/2 jaar oud. En het is wel de bedoeling om tempels en musea te bekijken. Ik heb ook getwijfeld vanwege het weer. We vliegen naar Cairo en willen met openbaar vervoer naar Luxor. Verder weten we het nog niet. Misschien is dit wel genoeg maar we houden ervan om te trekken dus ik moet mij er nog in verdiepen. Hurghda ben ik al geweest en ik vond er niets aan. Wel als je alleen aan het strand wil liggen. Maar waarom zou je dan 50 graden zoeken in Egypte als je 40 graden hebben kunt in Turkije en 35 in Spanje?

groeten Corijn

Minet

Minet

15-12-2008 om 16:06

Corijn

Ik lees dat jullie met 6 personen met het OV naar Luxor willen reizen. Mag ik je dan adviseren om vanaf Cairo een binnenlandse vlucht te boeken?
Wij reisden deze zomer ook met 6 personen, en wilden van Hurghada naar Cairo met het OV. Dit bleek nogal wat voeten in de aarde te hebben omdat de gewone lijnbussen niet meer dan 5 toeristen mogen meenemen ivm veiligheidsmaatregelen. Wij hebben moeten praten als brugman om met 6 personen in 1 bus mee te mogen! De politie moest toestemming geven!
Binnenlandse vluchten zijn leuk geprijsd, dus probeer het op die manier te doen.
Veel plezier in Cairo, het is een zeer overweldigende wereldstad!

Groetjes, Minet

steffie G

steffie G

15-12-2008 om 17:14

Geweest..

In Sharm el Sheikh, hotel Dreams Beach, is wel een aanrader v.w. de grote kamers.
Wij zijn in de meivakantie geweest met onze 3 kinderen, die veel hitte gewend zijn (Turkijke hoogseizoen) maar dat komt overeen met Egypte in mei. Het is echt geen Turkije hoor, ik heb mij vaak afgevraagd, wat doe ik hier met mijn kinderen...... veel ziek geweest,en gewoon alleen maar je lopen te trekken en duwen. Mijn man en zoon hebben een excursie gedaan door de woestijn, hebben ze leuk gevonden, maar wel om 5.00 vertrekken.
Met ons allen hebben wij een glasbottem boat tripje gemaakt.. was leuk.
Ik zou niet meer gaan i.v.m. de nasleep van de bacterien die we daar hebben opgelopen.
Succes met kiezen Steffie

Oei

Daar ben ik nou het meest bang voor...dat de kinderen ziek worden en er geen fluit aan hebben. Vorig jaar zijn we in de meivakantie 2 weken naar istanbul geweest. Geweldig gehad. Niet zo mooi/warm weer maar ook niemand ziek! Dus ik hoop maar dat het mee valt. Ook omdat we in kleine pensions e.d. willen slapen en ons enigszins aan het massatoerisme willen onttrekken. Misschien een voordeel, misschien een nadeel..
Ben je er eigenlijk al uit wat je gaat doen? Ik ben benieuwd!

Corijn

Minet

Ik heb net over je bericht heen gelezen. Hopelijk vindt Noname het niet erg als ik even dit draadje "gebruik"(als het je stoort , zeg het dan even dan start ik een nieuwe).
Minet, ik wist dat ik als toerist niet van alle openbaar vervoer gebruik mag maken. Max. 5 personen wist ik niet. Weet jij of dit ook voor de trein geldt? Ik heb inderdaad gekeken naar een binnenlandse vlucht maar dit kwam voor ons toch nog op 800 euro. Flink bedrag als je eigenlijk wilt backpacken!Alhoewel we wel een klasse duurder willen slapen dan anders i.v.m. de kinderen.
Ben jij ook met jongere kinderen geweest? IK ben jaren geleden inEgypte(Cairo,Luxor , Aswan en Hurghada ) geweest. Zonder kinderen en kan mij nu niet meer zo goed alles herinneren. Behalve de drukte en het indrukwekkende egyptisch museum.

Corijn

reina

reina

16-12-2008 om 07:17

Dochter

Afgelopen zomer hebben dochter en vriend heel veel gezien, ze hebben alles met het OV gedaan, maar dat gaf inderdaad een hoop gedoen, ze mochten er niet in, moesten uren extra wachten of ze kregen (ongevraagd dus) politie-escorte, dus goed voorbereiden is belangrijk!
Of topic: er is heel wat keren aan hem gevraagd of dcohter mocht worden gekust, bevoeld etc., ze is net nog niet voor 5 kamelen verkocht.....

Minet

Minet

18-12-2008 om 09:10

Corijn

Geen idee of er ook een max. aantal toeristen in een trein mag, wij reisden alleen met de bus.
Wij waren met 4 kids tussen 16 en 21, geen kleintjes meer dus, en allen zeer geinteresseerd in de cultuur daar.
Wij zijn inderdaad ook in het Egyptisch museum geweest, allemachtig wat is dat groot en indrukwekkend. Om alles te bekijken heb je meerdere dagen nodig, onze privegids heeft ons aan de hand van een tijdslijn het een en ander laten zien, de belangrijkste stukken zeg maar. Hierdoor waren we in 3 uurtjes klaar daar. Lang genoeg, want ook daarbinnen was het erg warm.
Wij logeerden in een hotel in hurghada, zijn dus met de een gewone bus naar Cairo gereisd. Daar hebben we 2 nachten in een erg leuk backpackershotelletje gelogeerd (hotel Luna, en dan in het nieuwe deel met de naam Oasis) Via de receptionist regelden we 2 dagen lang een modern busje voorzien van airco, met chauffeur EN gids voor een erg prettig bedrag. Ik werd nl. erg ziek van de smog in Cairo, en ging half dood in die stokoude taxi's met open ramen en losse stoelen, waar vaak het complete dashboard ook nog uit was. Samen met de chauffeur en de gids trokken we 2 dagen lang op, EN zij brachten ons zelfs terug naar Hurghada. Heel gezellig, en comfortabel op die manier, EN geen gedoe met politietoestemming voor de terugreis.
Wel ontdekten we toen dat een busje vol toeristen maar 80 mag rijden op de snelweg, en dat wordt ook streng gecontroleerd. Echter, na een controle stopte het busje, de chauffeur rende terug naar de politie-auto, gaf die mannen een paar euro, en we konden verder Had hij dit niet gedaan, dan had hij een forse boete gekregen en was zijn rijbewijs ingenomen.

We deden er dus langer over dan met de lijndienst, maar zaten des te prettiger, en hoefden geen 3 uur naar koranverzen uit de luidspreker van de bus te luisteren

Groetjes, Minet

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.