Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

bertje1

bertje1

09-02-2020 om 12:42

Finland?

Hallo

zit te denken aan van de zomer naar finland. kleine rondreis, bv 3 x ' verplaatsen' west-zuid finland.
is dat leuk met pubers?
is er veel 'te doen'?
kun je dit zelf of moet je dit via een vastgelegde route/buro doen?

tips welkom!

Bosbes

Bosbes

09-02-2020 om 17:07

ja, mooi!

Hier geweest met kinderen op de basisschool, 10 jaar geleden. Het was heerlijk. We gingen eerst naar Rostock, toen lang met de boot varen (auto mee): 's avonds laat vertrekken en dan na een etmaal + nacht vroeg 's morgens aankomen.
Helsinki: erg leuk, ontspannen, aan het water, met allemaal kraampjes met veel vers fruit.
Daarna zijn we een kleine dag naar een (klein) eiland vlakbij Helsinki gegaan, dat moet je echt niet missen. Het heet: Suomenlinna, een mooie vesting. Erg mooi begroeid (Unesco werelderfgoed). Gangen en kamers, een soort burcht. Prachtig terras (sunview terrace).

Later in Zuid-Finland (maar iets ten oosten van Helsinki) naar een vissershut van een tsaar (Alexander III) gegaan, dat was grappig om te doen (lijkt me ook juist met oudere kinderen, zie:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Langinkoski
Dit ligt in een heel mooi natuurreservaat dus ook om die reden leuk om te gaan.

Lappeenranta was erg leuk en mooi. En prachtige zandsculpturen! Alleen toen vielen we half flauw van de hitte (er was lange tijd een hittegolf, zeker 40 graden C).

We gingen later met de boot naar Zweden, vanuit het mooie Türkü.
Uiteindelijk in Zweden ook weer naar het geweldige Astrid Lindgren-Park, maar dat zal voor pubers niet per se de perfecte tip zijn. Maar het openluchtmuseum in Stockholm is wel de perfecte tip (het heet Skansen). Plus het schip daar, het Vasamuseum
https://nl.wikipedia.org/wiki/Vasa_(schip,_1628)
maar goed je vroeg tips over Finland

Wij boeken ongeveer nooit via een organisatie onze vakanties. We kampeerden toen nog. We reserveerden wel een keer van tevoren een houten huisje op een camping, heel gezellig.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.