Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Goedkope uitjes

Wie heeft tips voor kinderen tussen 8 en 12 jaar om te doen omgeving Utrecht? Gaat om 4 kinderen. Budget per kind is 10 euro. Bij voorkeur een buiten activiteit. Zitten de hele dag achter hun scherm en vinden ook alleen dat leuk. De verplichte wandel en fietstochten zijn ze wel klaar mee. 


Leuk, verplicht buitenuitje met dit weer. Kun je daar niet mee wachten tot het beter weer wordt? Wel erg geforceerd dit. Kies gewoon een leuke binnenactiviteit.

Klimbos Zeist? Wel net boven je budget (of je moet tijdens de seizoensopening gaan, dan is het 9 euro).

10 euro per kind, dan ben je echt aangewezen op wandelen en fietsen met en ijsje ofzo.

Naar een zwembad? 

een openluchtmuseum misschien. Die in arnhem is nu 7,50 voor kinderen en volwassenen 10 euro. 

Ik zou met dit weer niet verplicht voor buiten kiezen.
Zwembad of klimbos is leuk. Museum (binnen of buiten) ook. 

Voor 10 euro pp kom je niet veel verder dan het zwembad lijkt me..... als dat niks is, misschien een leuk bordspel kopen voor 40 euro? (En dan zelf meedoen natuurlijk).

Speelgoedmuseum Deventer (4 euro pp)
Kinderboekenmuseum Den Haag (10 euro pp) (is heel erg leuk) (daarna even rondje Binnenhof)
Beeld & Geluid Hilversum (tm 7 jaar gratis, daarna 12,50)

En verder inderdaad maar even wachten op beter weer.

Je komt ook wel heel ver met een museumjaarkaar voor kinderen. Het spoorwegmuseum is bijvoorbeeld super leuk, maar prijzig als je de museumjaarkaart niet hebt. In best veel musea kunnen kinderen gratis terecht, maar alleen al vanwege het spoorwegmuseum hadden wij ook voor de kinderen een kaart, we haalden het er makkelijk uit

Als je uit Utrecht zelf komt, zul je het ongetwijfeld al hebben gedaan, maar gewoon iets als De Dom op? In de vakantie hebben ze vaak ook speciale kinderrondleidingen en het is bewegen, maar toch ook overdekt…

Kasteel de Haar vonden ze hier eerder ook leuk. Binnen het budget kun je alleen de tuinen in, maar als je een museumjaarkaart hebt of via de vriendenloterij is het gratis om ook naar binnen te gaan.

Geitenboerderij geertjes hoeve?

Egel. schreef op 19-02-2024 om 09:13:

Je komt ook wel heel ver met een museumjaarkaar voor kinderen. Het spoorwegmuseum is bijvoorbeeld super leuk, maar prijzig als je de museumjaarkaart niet hebt. In best veel musea kunnen kinderen gratis terecht, maar alleen al vanwege het spoorwegmuseum hadden wij ook voor de kinderen een kaart, we haalden het er makkelijk uit

Spoorwegmuseum is 12,50 met bon uit postcodeloterij agenda, 

Misschien balorig is wel binnen. Anders geocachen. Vinden ze misschien wel leuk. 

Ford Pannerden vonden ze hier ook erg leuk. Wel iets verder weg, maar ze hebben daar een erg leuke speurtocht voor wat oudere kinderen.

Of huur een fiets en stippel een knooppuntenroute uit.

Een museumkaart hebben wij recent aangeschaft. Je bent 39 euro per kind kwijt, maar je hebt die er al zo weer uit.

Of pak de trein naar Adam. Met een railrunner is dat maar 2,5 voor een kind. En ga naar het Rijksmuseum, en dat is dan weer gratis voor kinderen. Of naar Leiden en dan naar museum voor de oudheden(mummies kijken) is ook gratis voor kinderen. En zo ben je een hele dag weg.

Fort bij Vechten (Waterliniemuseum)

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.