Home » Forum » Ideeen voor een rondreis

Ideeen voor een Rondreis

24 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Reiziger
Ideeen voor een Rondreis

Net terug van een geweldige vakantie kijk ik alweer vooruit. Voor de duidelijkheid ik geniet ook na hoor, maar ik weet dat als ik deze week weer ga werken, ik na een aantal weken toch alweer begin na te denken over de zomervakantie 2020. Ik regel ook ivm werk, school e.d. en in verband met de steeds stijgende prijzen van evt. tickets al in september/oktober graag alles op tijd. We zijn echte doeners, met onze grote 2 kinderen en vinden het heerlijk om een rondreis te maken.
Wie heeft er ideeën voor een mooie rondreis bestemming? We willen niet richting het Oosten, wel hebben we al rondgereisd in West Canada, USA (westkust) en IJsland en Zuid Spanje. wie heeft er tips...

angel3
Teveel

Wij hebben dit jaar rondgetoerd in zuid Italië. Geweldig vonden wij. Echt een ander Italië.

Maar wij vonden bv Argentinië ook fantastisch met een camper.
Ik ben net als jij. Alles vroeg regelen.

Komend jaar willen we naar noord Noorwegen. Dus daarop oriënteren wij ons nu...

Je vraag is erg breed.
Wil je Europa twee weken of 4 weken de oceaan over?

Knurf
Griekenland

Starten in Thessaloniki, naar de Meteorakloosters, via het westen naar beneden, dan onderlangs naar Athene, via het oosten weer omhoog. Patras, Delfi, Korintos, de Olympus, noem maar op. Prachtig.

Kaaskopje
Scandinavië

Ik had een hele route opgeschreven, maar mijn telefoon vond dat kennelijk overdreven. De korte variant dus: via Duitsland met de boot naar Zweden, halverwege Zweden naar Noorwegen, naar Lapland, naar Finland, met de veerboot naar Zweden, doorrijden naar de Beltbrug, Denemarken, Duitsland, naar huis.

Je kunt er ook voor kiezen om Noorwegen en Denemarken te skippen en via Zweden naar het hoge Noorden, vervolgens naar Finland, naar en door de Baltische Staten, naar en door Polen, door Duitsland naar huis.

Rondreis 2, volledig rond Ierland, Engeland, Wales, Schotland.

Van beide mogelijkheden graag een uitgebreid fotoverslag 😅

Aagje Helderder
Ja Noord Europa

had ik ook in mijn hoofd. Een route naar de Noordkaap, er zijn er meerdere. En dan terug via Noorwegen, Lofoten, fjorden enzovoorts

Flavia
Iets naar het oosten

Estland, Letland en Litouwen, via Polen

Of toch het wat verder naar het westen 😎 Trans-mongoliė-expres

Pennestreek
Onze rondreizen:

Verre reizen: westkust van Amerika en in Indonesië Sumatra, Java, Bali.
In Europa: Oostenrijk, Hongarije, Kroatië, Slovenië en dan via Italië (Venetië) en Zwitserland weer terug; Portugal: Lissabon, Obidos, Coimbra, Porto; rondreis Andalusië in Spanje; vorig jaar Baltische Staten.

Allemaal fantastische reizen. Als je tips wilt, roep je maar.

swaen
Trans Mongolië!

Precies flavia, de Trans-Mongolie! Zo enorm prachtig. Ik deed m vorig jaar. Vanaf Moskou naar Siberië door Mongolië en eindigen in Peking. We zijn onderweg een aantal keer uitgestapt en daar een paar dagen gebleven. In Mongolië ook een aantal dagen in een natuurgebied. Dat kun je natuurlijk zelf helemaal plannen en bedenken. Ik zag zelden zoveel prachtigs.

Reizen met de trein is heerlijk. Een enorm avontuur vond ik het. Ik zag meerdere gezinnen deze reis met (kleine) kinderen maken.

Mams
Azie

Thailand, Vietnam of, als je van minder gebaande wegen houdt, de Filipijnen. Onvoorstelbaar mooi!

Knurf
Mams

'We willen niet richting het Oosten,'

swaen
Knurf

Zou ook zomaar oost Europa kunnen betekenen?

Knurf
Swaen

Ik nam aan dat TS bedoelde: 'alles ten oosten van de Nederlandse grens'.

Wilgenkatje
eerst maar eens vragen aan je reisgenoten...

... want wij gaan niet mee :)

Andere reizigster
Afrika?

Er is zoveel moois!

Ik laat ZO-Azie even buiten beschouwing. Wel geweldige bestemmingen.

Zijn Tanzania (diverse wildparken, geweldig) met Zanzibar of Zuid-Afrika (vanaf Johannesburg naar Kaapstad) een idee?

Misschien eerst even aangeven hoeveel weken jullie hebben en of jullie een beperkt budget hebben of dat dat niet echt uitmaakt (gezien de eerder reizen ljjken verre en dure reizen mogelijk te zijn;-)).

Flavia
Knurf

Als je maar ver genoeg naar het westen gaat kom je vanzelf in Japan, China, Rusland uit.😎

Reiziger
Bedankt voor jullie tips

WoW, bedankt allemaal voor jullie ideeen. We willen 3 weken rondreizen. Omdat we maar 1x per jaar weggaan mag het wel wat kosten. Het is echt het enige moment dat ik bij kan tanken. Klinkt dramatisch, maar zo is het niet bedoelt. Mantelzorg, gezin en werk zijn energieslurpers, dat hoef ik jullie niet te vertellen. Tijdens de vakantie kan ik dan echt even los komen van dit alles.
Met oosten bedoel ik echt het oosten, niet oost-Europa. Ik ga jullie ideeen eens opnemen met de rest, ik vind er echt leuke rondreizen bijzitten. Hebben jullie nog meer tips dan hoor ik het graag. Nogmaals bedankt!

AnneJ
Reizigersdagen

https://www.djoser.nl/volkenkunde/

24, 25 en 26 januari zijn er reizigersdagen (reisbureau Djoser) waar je je goed kunt informeren.

Zelf heb ik het weleens met mijn vader gehad over de Transsiberie Express. Ook een treinreis maar met een deel vliegtuig en veerboot.

Ik weet niet goed wat je onder het Oosten verstaat?

Er zijn ook overigens prachtige zeilreizen naar de Galapagos (reis van De Beagle), en naar vuurland/Argentinie.

https://www.rondreis.nl/rondreis-argentinie/ushuaia/

Maar goed, wij plannen nu een reisje naar de Wadden.:-)

Aagje Helderder
Oe ja TransMongolië-expres

daar heb ik me een tijd geleden aan lopen vergapen. Die lijkt me geweldig.

Angela67
Fietsen?

Zie titel

Andere reizigster
Mexico

Mexico en dan het schiereiland Yucatan is ook een leuke bestemming voor een rondreis met cultuur, natuur en strand. Vliegen op Cancun. Auto huren. Zijn genoeg reisorganisaties dus dan kan je zien wat voor rondje je in 3 weken kunt maken.

Leuk is ook dat je dan in Playa del Carmen kunt eindigen en daar een dag een proefduik kunt maken waar je echt in zee gaat duiken (met flessen), niet super diep maar wel een paar meter. Prachtige vissen. Geweldig!

Waarom willen jullie niet naar het oosten?
Sri Lanka, ook een geweldige bestemming, valt dan ook af?

Flanagan
Van A naar B ipv rondreis

Wij houden ook van rondreizen. Dit jaar New England/ Canada bezocht en diverse dingen gedaan.
Maar de leukste reizen vond ik de van A naar B- reizen; van SF naar Denver of Washington naar Florida. Dan bemerk je meer de veranderingen in natuur (kust- dessert- coloradorivier/ rocky Mountains) of cultuur/politiek ( vrijheid- plantages-immigratie).
Tijdens de van A naar B-reizen is er meer tijd om langer op één plek te blijven, want je hoeft niet terug naar A.

Of iets dichterbij; Luxemburg- München- Neuschwanstein-Lausanne-Parijs. Een afwisseling van natuur en grote steden. Grote steden hebben vaak een aantrekkingskracht op grote kinderen.

Thursday Next
Wij

zijn net terugvan 3weken Ierland, ook een rondreis maar voornamelijk langs de westkust. Prachtig land ook en veel te doen (en niet te warm).
Verder zoals hierboven ook genoemd, Noorwegen.
Ligt er ook aan hoeveel je wil rijden per dag natuurlijk.
In Noorwegen zijn nauwelijks snelwegen en veel bergen dus 200 km op een dag kost al aardig wat tijd.

Ise
Noorwegen

Wij zijn net terug van een rondreis door Noorwegen (en een paar dagen Zweeds Lapland) met de camper. We zijn 3 weken weggeweest en hebben ervoor gekozen om niet naar de Noordkaap te gaan (was ik al eens geweest) maar de nadruk te leggen op de Lofoten, de Vesteralen en Senja. Totaal geen spijt van gehad. Het was de vakantie van ons leven. Helaas kunnen wij niet langer dan 3 weken weg.

Guera
Ise

Oe! Dat klinkt goed. Staat op ons lijstje voor volgend jaar. Zijn jullie met camper vanuit Nederland gegaan of gevlogen en daar camper gehuurd? En gingen jullie elke dag verkassen naar campings of vrij kamperen?

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.