Home » Forum » Iets leuks doen tussen a’dam en groningen 😀

Iets leuks doen tussen A’dam en Groningen 😀

16 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
IngridT
Iets leuks doen tussen A’dam en Groningen 😀

Zondag brengen we dochter en vriendin naar Amsterdam, waar ze een week lang een muziek-kamp heeft. Vanuit noord Nederland. 1 andere puberzoon (18) is t weekend ook thuis. Hij wil wel mee, helpen de tent vd dames opzetten (hahaha) en dan daarna nog even ‘ergens’ wat leuks doen. Maar we hebben even geen inspiratie. Hij is als dan als ‘enig kind’ mee. Meestal zijn er wel broers en zussen. Hij is geen cultureel type. Houdt absoluut niet van winkelen. Wel van wetenschap en adrenaline achtige actie. Het hoeft niet perse in amsterdam te zijn, maar mag ook anywhere op de terugweg, die zowel via de Afsluitdijk als via Utrecht-Amersfoort-Zwolle kan. Iemand nog een originele tip? De regio waar ik kan zoeken is zo groot dat ik even door de bomen het bos niet meer zie als ik wat rondgoogle.....

Ingrid

Emmawee
Is dit iets?

https://www.adamlookout.info/adam-lookout-360-uitzicht-over-amsterdam/

Evt te combineren met de vele tips die nog gaan volgen. Maar dit schoot meteen in mijn hoofd.

Emmawee
Zwolle

https://computermuseum.nl/

Dit schijnt echt heel leuk te zijn. Allerlei oude computerspellen. Jeugdsentiment, ook al voor 18-jarigen.

Alkes
adrenaline achtig

Zelf vind ik een fietstochtje door het centrum van Amsterdam best wel stressvol. Maar misschien zoek je niet dat type stress ;-)
Maar gekoppeld aan bezoek aan A'DAM Lookout (en de schommel op het dak) kun je wellicht een fietstocht door Noord maken. Zoals een reisgids omschrijft: Tegenstellingen, industriële en moderne gebouwen, fijne terrassen, veel water en mooie uitzichten.
(ik moet dat zelf binnenkort eens met een kind gaan doen)

Erica
Voor Amsterdasm
Mijntje
Texel

Kan je niet even naar Texel hoppen? Zeehondjes kijken of over het strand wandelen.

Fanny
Alkes

Als je in Amsterdam gaat fietsen adviseer ik je ook naar het KNSM-eiland te fietsen en dan over het eiland weer naar het westen over het Java-eiland. Vandaar kun je een pont naar noord nemen, door noord fietsen, ik adviseer richting NDSM-terrein en dan met de pont weer terug naar het CS. Een leuke lange boottocht. Tien minuten 😉.

Heb je goede fietskuiten, dan is het ook leuk om vanuit het CS via oost te rijden en dan de Schellingwoudebruggen te nemen naar noord. Daar aangekomen fiets je de Schellingwouderdijk af richting de overkant van het CS.

IngridT
Dank voor alle tips....

En ik ga zeker onthouden dat het in a’dam leuk fietsen is. Maar toen man en zoon de site van dat retro-spelcomputer en arcade- museum hadden bekeken was het wel duidelijk 😀 dat wordt t. Misschien iets minder mijn ding dan het hunne, maar 2 blije mannen mee is natuurlijk wel heel leuk.....

Ingrid

Mijntje
Ingrid

Ik zou een boek meenemen, om jezelf te vermaken. Ik ben er een paar keer geweest met zoon (je moet 16 zijn om er zonder begeleiding binnen te komen).

Rode krullenbol
Ach ja ...

Toen ik eens naar Friesland afreisde in de gepantserde bolide van mijn brier Jerome om eens een hartig woordje te spreken met KeesVD vanwege zijn sluikreclame hier op ons forum, zag ik in mijn ooghoeken diverse mensen de Afsluitdijk bewandelen. Dat deden ze vast voor hun lol, was mijn gedachte daarbij. Ofschoon ik er - met mijn achtergrond - ook rekening mee hield dat de keuze om dat eind per voet te overbruggen ingegeven kon zijn door de behoefte om kosten te besparen.

Blij toe dat je een beter alternatief hebt aangereikt gekregen, IngridT, want de Aflsuitdijk aflopen was het enige wat ik kon bedenken.

tsjor
Waterloopbos

Niet in Amsterdam, maar met een ommetje naar de noord-oostpolder op de terugweg. Ik praat iedereen ernaartoe, want ik vind het een geweldige indrukwekkende plek. Ik zie dat er nu een paviljoen/proeflab bij is, maar het bos zelf is vrij toegankelijk. Gratis!

Tsjor

IngridT
Leuk tsjor!

Weet niet of dat er morgen nog bij past maar ik ga t zeker onthouden.

IngridT
Echt hele leuke middag gehad

Dank emmawee! Het was echt ontzettend leuk. Zelfs voor mij. Die oude computers waren zo grappig om te zien. Heb Pong gespeeld met zoon, en Pacman in de meest retro versie. De arcade afdeling was ook hilarisch met de meest exotische apparaten. Natuurlijk allerlei auto race dingen en flipperkasten maar zoon heeft ook speedbootraces gedaan, man heeft levensecht geskied. Kostelijke middag gehad. Ze hebben ons om 1700 uur ( sluitingstijd) maar buiten moeten duwen. Zoon was zwaar onder de indruk dat ik dit soort tips van OOL haalde....

Ingrid

Emmawee
Ha wat leuk!!

Dat voelt een beetje alsof ik een prijs heb gewonnen.
Hij staat hier al lang op het wensenlijstje. Misschien dan toch deze vakantie nog...

IngridT
Emmawee....

Ik zou het doen....

Grappige is ook dat het erg echt absoluut niet indrukwekkend uitziet als je aan komt rijden. Ergens op een industrieterrein. Naast een garage. In zo’n suf gebouw. Zelfs als je maar binnen loopt zie je eigenlijk alleen maar eindeloos veel stellingkasten van t stoffige type dat bij ons in de garage staat. Alsof je een jaren 70 gamma binnenloopt. Met achter de kassa een soort overjarige hippie. Echt heel kneuterig.

Ingrid

Emmawee
Oh dat klinkt heel fijn

De website ziet er ook al niet uit.