Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Japans eten Amsterdam

21 augustus gaan dochter en ik naar Amsterdam, Body Worlds. Daarna wilde dochter wel sushi eten, zij kent 't alleen van 'all you can eat', maar eigenlijk wil ik haar ook wel de échte japanse keuken (voorzover mogelijk) laten kennen.
Is er iemand hier op dit forum die een goed Japans restaurant kent, liefst in de buurt van Damrak zodat we van Body Worlds op de Damrak niet ver hoeven te lopen?

Paar tips

In de buurt van het Damrak wordt het lastig. Het merendeel van de restaurants in die buurt zijn niet de allerbeste. En zeker niet de Japanse.

Tomo sushi in de Reguliersdwarsstraat is ietsje verder maar goed en geen all you can eat.

Als Japanse ramen ook tot de mogelijkheid behoort is Ramen-Ya op de Nieuwezijds voorburgwal wellicht een goeie optie.

Mocht je niet erg vastzitten aan je idee van Japans eten en mag het ook authentiek Chinees zijn dan kan ik je Oriental City aan de Oudezijds Voorburgwal van harte aanbevelen. Zalig eten, en ook de Chinese Amsterdammers komen hier graag en vaak. Lunchen met Dim Sum wordt hier veel gedaan. Reserveren is aan te bevelen (een tafeltje aan het raam is leuk)

Er zit sinds kort ook een soort foodhal op de bovenste verdieping van het Magna Plaza. Ik ben er nog niet geweest maar de verhalen zijn goed. Dat is echt vlakbij Body World en sowieso een prachtig pand om even in te gaan kijken.

Veel plezier!

Rode krullenbol

Rode krullenbol

03-08-2019 om 21:27

Mijn tip

Het Okurahotel serveert uitstekend eten.

vlinder72

vlinder72

04-08-2019 om 03:16

Echt japans

Het okura

Als je dat kan en wil betalen.

Tineke van Gaal

Tineke van Gaal

04-08-2019 om 10:57

Okura

Ooit geluncht in het Okura. Diner was te duur ;) Maar het is een belevenis. Minder was dat ik de serveerster niet verstond. Een Japanse die lispelt en Engels spreekt was voor mijn, slechte, gehoor niet te volgen. Gelukkig was de tafelgenoot wel in staat om haar te verstaan dus het is goed gekomen.
Thee werd voortdurend bij geschonken en het was lekker dus daar heb ik sloten vol van gedronken. Daardoor heb ik wel het prachtige toilet gezien. Da's de moeite waard. Het eten vond ik gek genoeg niet zo indrukwekkend. Vroeger at ik vaker bij een hele goede Japanner in België en het Okura was niet beter. Ook niet slechter trouwens.
Je bent een hoop geld kwijt maar het is de moeite waard.

Rode krullenbol

Rode krullenbol

04-08-2019 om 17:17

Om eerlijk te zijn

Voor mij voldoet een 'harinkie' van een kraampje evenzeer als sushi-maaltijd!

Rode krullenbol

Rode krullenbol

04-08-2019 om 17:37

Nou ja ...

Twee, drie of vier 'harinkies' krijg ik ook wel op; met gemak.

En in het Okura heb ik nooit zelf gegeten ...

Zus

Zus

06-08-2019 om 12:02

Waar Japanners zelf gaan eten

In Amsterdam zuid, dus niet bij het centrum helaas, kun je authentiek Japans eten. Hier zie je 's middags de Japanners zelf komen lunchen, wat volgens mij een goed teken is ;-). http://www.umeno.nl
En Okura ook natuurlijk, maar die is prijzig (wel erg lekker).

Reageer op dit bericht

Als je wilt reageren moet je eerst inloggen of je aanmelden.

Aanmelden