Home » Forum » Kamperen met pubers

Kamperen met pubers

Winnen! Handboek voor jonge moeders!

Met meer dan 100 onmisbare tips, doe hier mee!

19 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
swaen
Kamperen met pubers

Ik ben van het planmatige slag, en hou ook gewoon intens van vakantievoorpret. Derhalve hebben we de gewoonte al vroeg te zoeken naar vakantiebestemmingen. Vinden we lollig, om onze winterse zondagmiddagen zoekend naar een vakantiebestemming Door te brengen. Onze pubers zijn niet de moeilijkste, scheelt enorm. Alleen merkte ik afgelopen zomer dat het prachtige Griekse huisje met privezwembad, dat ik voor een klein vermogen had gehuurd, tóch wat te afgelegen en saai was voor ze. Na een week waren we elkaar wel zat. Net als de spelletjes yahtzee.

Meer vertier willen ze dus. In de vorm een camping vol met potentiële vakantievrienden, strand op loopafstand en het liefst een zwembad. Dat zijn hun voornaamste wensen.

De echtgenoot en ik willen graag een dorpje op loopafstand. Waar we samen heen kunnen wandelen voor een kopje koffie ofzo. Kamperen vinden wij ook leuk. Er moeten 4 tentjes mee dus niet te kleine plekken. Voorkeur gaat uit naar een camping zonder (schreeuwerige) animatie. En het liefst in Bretagne, omdat we daar nooit eerder zijn geweest.

Iemand een enorm goed idee?

Hangkous
Niet uit eigen ervaring

https://www.vakantievoortieners.nl/leuke-camping-in-bretagne-met-tieners/

Maar heb hier zitten kijken of er iets voor ons bij is als we volgend jaar met de pubers weer naar Frankrijk willen.
Ik ben op geen van de campings geweest.

Anemone
Ter overweging

Bretagne is ongeveer net zo ver als zuid Frankrijk en het is er vaak slecht weer. Afgelopen zomer 17 graden en regen, terwijl het in Nederland 30 graden was. Ik vond Morgat wel een leuk stadje, je kunt er mooie wandelingen maken, maar heb er niet op een camping gestaan.

Mamaonbekend
Domaine des Ormes

Ik kan je Domaine des Ormes enorm aanraden !
Op ca. 780 km dus niet te ver rijden, vonden wij een groot pluspunt ! We zijn er twee jaar geleden geweest.

Het is echt een supercamping met enórm veel activiteiten.
Meerdere buitenbaden met glijbanen, golfslagbad én binnenbad ook met glijbanen. Het is nu vorig jaar zelfs verbouwd en nog mooier geworden volgens mij.
Er zijn grote voetbalvelden (kunstgras), waar de jeugd ‘s avonds hangt. Of ze zijn in de gameshal en er is geloof ik ook disco. Verder kun je er een klimwand doen, tokkelen, waterskiën, tennis, golfen, boogschieten, paardrijden, midgetgolf, footgolf, waterfietsen, gameshal etc. etc. En ook in die omgeving genoeg te bekijken, zoals het bekende Mont Saint Michel, gezellige plaatsjes St Malo, Dinan en wij hebben zelfs een dag uitgetrokken om de invasiestranden te bekijken.

Wij hadden trouwens echt práchtig weer, zelfs een dag 40 gr gehad. Terwijl in Nederland toen een hittegolf was met dagen achtereen blóedheet weer, hadden wij het echt gewoon heerlijk met rond de 26-28 gr.
Onze jongens hadden zo aanspraak vanwege de grote voetbalvelden waar genoeg jongelui te vinden was.

https://www.lesormes.com/nl

mamaonbekend
Plekken

Er is alleen geen strand op loopafstand helaas. De plekken zijn gewoonweg méga, zo groot hebben wij nog nooit gezien. Kunnen hier in Nederland gewoon twee caravans op staan.

Deze zomer gaan wij waarschijnlijk naar het meer van Annecy. We twijfelen nog tussen een andere camping, maar die ligt in een heel ander gebied.
Mijn jongens zijn ook pubers en ik heb heel bewust gezocht naar campings waar vooral pubers zijn i.p.v. jongere kinderen. Dat maakte de zoektocht wel lastiger, moet ik zeggen.

swaen
Bretagne

Kijk! Fijn! Dat helpt me op een spoor. Ik ga me even verdiepen. Ook in het weer want van 17 graden worden we enorm chagrijnig...

swaen
Mamaonbekend

De puberharten gaan hier vermoedelijk wel van kloppen. Paardrijden, waterskiën en sportvelden! Worden ze allemaal wel ergens gelukkig van.

Stelle
Mwoah

Domaine des ormes vond ik aardig, maar nu ook weer niet geweldig.
Leuke zwembaden vooral, zeker voor kinderen.
Maar de sfeer was verder niet bijzonder, ook niet slecht overigens.
Verder is bretagne wel erg aantrekkelijk en bijzonder.
Niet perse voor pubers trouwens. Voor de meer gemiddelde puber zou ik minimaal zorgen voor camping met iets van progamma voor pubers, gaaf zwembad en/of disco.
De meer echt leuke animatie en programma's voor pubers vind je meer op andere plekken in Frankrijk, is mijn ervaring.

Stelle
Oh en als je

chagrijnig wordt van 19 °C dan zit je wrs niet goed in Bretagne. ..
Het kan wel beter en warmer zijn maar erg groot is die kans niet.

Stelle
Heuh

Je schrijft 17° en ik maak daar 19 van...
19 lijkt me realistischer in Bretagne maar 17 zou ook zomaar kunnen.

mamaonbekend
Les Mouettes

Het is wellicht wat geluk hebben in Bretagne.
Voor meer garantie op mooi weer moet je wel zuidelijker gaan. Daar zitten ook veel grote campings.
Al vond ik Domaine des Ormes ook echt wel een campingdorp en erg groot. Maar k hou d’r van :)

Wij gaan met een caravan en willen daarom niet zo ver rijden. Maar vroeger, zonder kinderen en zonder caravan, zijn wij ook weleens naar Zuid Frankrijk gereden. Maar tjeee, wat is het een end. Dan moet je wel denken aan 1200-1300 km en daar moet je zin in hebben.

Andere camping waar wij ooit geweest zijn in Bretagne is Les Mouettes. Maar onze oudste was toen nog een baby dus of het geschikt is voor pubers weet ik niet. Wel goed zwembad met gave glijbanen weet ik nog. En volgens de beschrijving direct aan zee maar dat weet ik eigenlijk niet zo goed meer. Misschien wat voor jullie? Op 975 km vanaf Utrecht.

swaen
Stelle

Wat zou jij aanraden stelle, met 3 pubers?

Bretagne hoeft niet perse natuurlijk! Zelfs niet perse Frankrijk. 1000km vanaf Amsterdam vind ik wel een beetje de max qua afstand.

margaretha
ik dacht ik kijk

eens op de site en vul fictief wat in (maar wel realistisch) en wauw wat een bedrag komt er dan uit voor 2 weekjes kamperen op die camping (domaine....).

Hangkous
Nou inderdaad

Wat een bedrag. Daar komt dan nog geld bij voor eten en uitstapjes en tolwegen.
Dan keek ik naar 7 nachten een kampeerplaats met elektra.
Bijna 90 euro per nacht met eigen kampeermiddel! Wij proberen meestal plaatsen te vinden voor max 45 euro, liever minder. Wij trekken rond dus 4 nachten een camping voor 60 euro kan als we ook 4 nachten voor 30 euro kunnen doen.
Deze kamping, hoe fijn en luxe ook laten we links liggen.

KJaneway
Vaurette

Wij gaan naar camping Le Vaurette aan de rivier de Dordogne (strandje aan rivier ;) De rivier heeft iets een stroom versnelling wat het dus leuk maakt om met drijfdingen er van af te gaan. Een stuk verderop is een rots waar ze van afspringen. Dorp is 10 km verderop.Op de camping is een zwembad. Wat knutsel animatie voor kleintjes bijna elke avond een sport toernooi denk aan voetbal, volleybal, tafeltennis enz. En elke avond kampvuur. Regelen de jongelui zelf. De plekken kunnen groot zijn maar ook kleiner dat moet je echt goed aangeven.
Onze pubers hebben het hier prima naar de zin gehad afgelopen jaar en we gaan aankomende zomer er weer heen.

mamaonbekend
Prijs

Heb even teruggezocht. Wij waren op Domain des Ormes voor een "comfort Place emplacement with electricity (10A.) and drainage point” twee jaar geleden € 1.163,= kwijt voor 2 weken voor een mega-kampeerplek met caravan en 2 bijzettentjes.
Duur? Ja waarschijnlijk wel met ca. 82,= per nacht. Maar ik vond het nog een koopje t.o.v. de prijzen van huuraccomodatie wat we altijd deden voordat we een caravan hadden. Dan red je het tegenwoordig niet eens met onderhand 2.500,=/3.000,= voor 2 weken.

Nu gingen wij na deze camping nog naar een andere camping bij Parijs. In totaal waren we aan staangeld nog geen € 1.500,= kwijt voor DRIE weken vakantie. Een prijs waar je met een huuraccommodatie goed voor moet zoeken op een luxe camping.

Maar kan het goedkoper? Tuurlijk wel. De vraag is maar net wat je ervoor over hebt en wat je wensen qua faciliteiten zijn.

Hangkous
Wensen

===Maar kan het goedkoper? Tuurlijk wel. De vraag is maar net wat je ervoor over hebt en wat je wensen qua faciliteiten zijn.====

Wij willen ieder jaar graag 3 weken op pad. In 21 dagen uit en weerom. Daarvoor reserveren we een budget, ons vakantiegeld plus nog een paar honderd euro (het bedrag wat ik normaal aan boodschappen zou besteden).

Van dat geld moet de hele vakantie betaald worden: reis (benzine en tol) verblijf, uitstapjes en (uit)eten.
Als verblijf dan al €1500 zou zijn dan kom ik de camping niet meer af.
Kamperen is voor ons niet het doel van de vakantie maar een middel om voor een vriendelijke prijs een bepaald gebied goed te verkennen.

Meer geld uitgeven aan vakantie zit er nu even niet in. We hebben deze zomer eenmalig een duurdere vakantie gedaan en dat kunnen we volgend jaar niet nog een keer doen.

Phryne Fisher
Jee

Ik ben er vandaag achter gekomen dat vakantiehuizen in Engeland niet meer te vinden zijn onder € 1000 voor een week. Ik denk dat het rap duurder is geworden de afgelopen twee à drie jaar, in alle accommodatietypes.

swaen
Duur

Vakantie met 3 pubers is uberhaubt ongelooflijk duur. We hebben al een huisje oid met 3 slaapkamers nodig en op een camping eigenlijk plek voor 4 tentjes. Na die 10 dagen in een knap Grieks huisje met zwembadje klinkt die camping mij spotgoedkoop in de oren. Tis maar van waaruit je kijkt :-)

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.