Home » Forum » Vakantie en uitjes » Kleinschalig skigebied gezocht

Kleinschalig skigebied gezocht

13 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Clowntje
Kleinschalig skigebied gezocht

Kogel is door de kerk, we willen toch skiën in de voorjaarsvakantie. Wie heeft nog een tip voor een klein skigebied??? Vooral leuk voor de kinderen is de bedoeling, wij gaan zelf nog wel een keer skiën :-)

Doenja
Zuid duitsland

Vlakbij Freiburg is n leuk klein en voordelig skigebied: Feldberg. Vlak daarbij ligt Todtnauberg ietsje groter. Pas kun je voor een dag of voor zoveel maar met de skilift omhoog aanschaffen. T was mijn eerste ski vakantie en wij gaan misschien dit jaar ook nog! Ver is t niet, ongeveer 6 uur rijden. In de dalen ligt vaak geen sneeuw maar de berg op juist wel. Freiburg is na t skien een enig stadje om te verkennen.

Mams
Site met veel info

www.wintersporters.nl

Kun je een aantal criteria invoeren en dan rollen er vervolgens skigebieden uit die aan jouw wensen voldoen.

Succes!

40er
Hier

http://www.salzstiegl.at/de/
In de steiermark, maar als je kinderen wat kleiner zijn is het geweldig!

IngridT
Lauchernalp

In het lotschental, Wallis, Zwitserland.

Fantastisch.

Sinilind
Auvergne (Frankrijk)

Er zijn twee leuke skigebieden daar: Super-Besse en Le Lioran. En het is verder een leuke streek om even eendagje te wandelen of op de culi-tour te gaan. 850 km van Utrecht dus ook niet zo ver weg.
Sini

Mieke
Lofer

Lofer of fendels in Oostenrijk. Lofer is heel leuk met minderen.

In Duitsland heb ik goede verhalen gehoord over Oberjoch.

Wil je veel kleiner en goedkoper kijk dan ook eens bij de skigebieden in Tsjechië.

Ik kan de website wintersporters.nl ook aanraden.

skik
Tauplitz

Gemoedelijk sfeertje, er komen voornamelijk families, je komt er geen jongerengroepen tegen. Weinig snowboarders ook. De meeste hotels liggen op loopafstand van de lift die midden in het dorp eindigt. Er zijn ook accomodaties langs de piste of helemaal boven op de berg. De natuur en het uitzicht is er beeldschoon en je kan er verbazingwekkend goed eten. Het gebied is sneeuwzeker ondanks lage ligging omdat het een zogenaamd schneeloch is. Wij zijn er jarenlang met veel plezier geweest.

skik

Skia
Ventron

In de Hoge Vogezen in Frankrijk.
Kleinschalig, vriendelijk, kindvriendelijk, geen snowboarders, mooi. rustig, niet zo duur, niet zo ver weg, niet zo hoog (dus geen enorme UV-straling en hoogteproblemen).
Weinig Nederlanders, dus probleem kan zijn dat de kinderen niet in een skiklas met andere Nederlanders komen (en er zijn zeker geen Nederlandssprekende skileraren).
Er is een hotel aan de piste.
http://ermitage-resort.com
Of zoek een appartementje in de buurt (dan moet je wel even rijden naar het skigebied).
Niet super-sneeuwzeker, maar dat lijkt dit jaar wel goed te zitten.
Ook veel mogelijkheden voor langlaufen in die buurt.

Teuntje
Waar is nog plek

Dat zal mogelijk het belangrijkste criterium worden als je komende voorjaarsvakantie nog iets zoekt. Kleinschalige skigebieden zijn dan wel makkelijker. Hoe ver mag het zijn, hoeveel sneeuwzekerheid wil je?
Je kunt ook eens kijken naar Laterns in Oostenrijk, kleinschalig, goed aan te rijden, sneeuwzeker en niet overlopen dus redelijke kans dat je er nog een plekje vindt.

Marie
Willingen - Sauerland

Eens een weekend in Willigen geweest. Ook leuk.
Dat versta ik in elk geval onder kleinschalig.

http://www.willingen-sauerland.com/

Jutta
Doenja

Todtnauberg is het gebied waar ook onze kinderen hebben leren skiën. Sweet memories. Wij gaan nog regelmatig terug om te gaan langlaufen op de stubenwasen. We zijn vrijwel de enige Nederlanders. Want buitenlanders willen altijd die Abfahrt maken. Terwijl langlaufen daar adembenemend mooi is. Niet verder vertellen hoor ;

Clowntje
Dank alvast

We zijn hard aan het zoeken. Tips nog welkom. Als we wat gevonden hebben zal ik het laten weten :-)