Home » Forum » Kosten camper tol en brandstof

kosten camper tol en brandstof

18 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Kikki39
kosten camper tol en brandstof

Wij willen misschien een camper huren voor 10 dagen, kosten zijn 1500 euro.
Maar nu vraag ik me af als we naar Zuid-Frankrijk gaan wat de kost de tol dan niet en brandstof? Daarbij nog een staanplaats.
Al met al als we al 2500 euro kwijt zijn lijkt me dat een beetje teveel van het goede.
Iemand enig idee wat tol kost en benzinekosten?

Flavia
Toltarieven

Toltarieven vind je op de site van de ANWB, per traject per categorie.

Ik denk dat een camper op diesel rijd. Reken op het ongunstigste geval op een verbruik van 1 op 8 tot 1 op 11

Bennikki
Laatst

Naar Bordeaux gereden. We waren ongeveer 150 euro kwijt aan tol en 5 tanken benzine à 50 euro, dus 500 euro totaal. Geen idee wat een staplaats kost voor 10 dagen..

Bennikki
Ik bedoel

5 keer 70 euro gaat in onze stationwagon. Wel benzine i.p.v. diesel.

Fanny
Vergelijk

Dat lijkt me wel heel veel geld. Ij waren vorig jaar in Amerika voor 16 dagen 380 euro voor een auto kwijt. Geen hoogseizoen. Nu kun je Amerika niet helemaal vergelijken met Nederland, maar ik zou eens uitrekenen wat het je kost om een auto te huren en dan goedkope overnachtingen te boeken of desnoods te kamperen. 30 euro per dag autohuur en 60 euro per nacht motel of b&b. Ben je 900 euro kwijt. En een auto verbruikt vast minder benzine dan een camper.

Flavia
Fanny

een camper is veel duurder en een auto huren in het hoogseizoen voor € 30 euro heb je een volkswagen up, daar kun je met 2 personen je vakantiespullen prima in kwijt maar niet voor een gezin.

wil40
Huurauto/camper.

Dat vind ik geen vergelijking. Ook wordt het dan geen 900,-
In de huurauto moet ook nog benzine en ook de tol moet nog betaald.

wil40
Naar Monpellier.

Er gaat voor bijna 300,- diesel in de camper en je bent ongeveer 150,- kwijt aan tol.

Heen en terug, ik neem aan dat de camper mee terug gaat naar Nederland. De kosten qua benzine en tol zijn ook afhankelijk van de grootte van de camper.

In Frankrijk mag je overal overnachten waar je ook mag parkeren. Op een camping zal een staanplaats rond de 15 euro zijn.

Biebel
Amerika en campers en tolwegen

Fanny ""wij waren vorig jaar in Amerika voor 16 dagen 380 euro voor een auto kwijt. Geen hoogseizoen.".

In Amerika zijn de kosten voor de huur van een camper ook vele malen hoger. En waar je met een auto met goed en slim shoppen nog wel eens een prijsvoordeeltje krijgt, heb je die met campers niet- behoudens een wegbrengdeal. Maar goed, je spaart er dan ook je hotels mee uit.

Over je vraag; als je een "echte camperaar" bent, zak je langzaam af door Frankrijk. Waardoor je over N-wegen rijdt, en niet op de tolwegen komt. Als je de camper alleen maar gebruikt om (niet zo snel) door Frankrijk te rijden om vervolgens 2 weken op 1 plaats te gaan staan - dan is een huisje, tent of desnoods een caravan een slimmere oplossing.

wil40
Biebel. Beetje o.t.

Kiki heeft de camper maar 10 dagen, dus 8 overnachtingen. Dus voor langzaam afzakken via de toeristische route naar Z-F hebben ze eigenlijk geen tijd.
Twee dagen heen, twee dagen terug, blijven er nog 6 dagen over in Z-F. Leuk om een camper eens uit te proberen, maar om lekker te toeren en mooie plekjes op te zoeken is niet veel tijd voor.

Zelf zou ik in 10 dagen liever een stukje kustroute doen als het maar 10 dagen is. Picardië en Normandië. Maar goed, geen idee, misschien gaan ze wel op familiebezoek in Z-F.

rode krullenbol
Tip

Met de Zon-Thalys binnen 7 uur afzakken naar Zuid-Frankrijk en daar een auto of camper huren. In plaats van uitgeput, lekker uitgerust aankomen. De één na laatste halte, Aix en Provence gare TGV, kent een ruim aanbod van autoverhuurbedrijven, waaronder gerenommeerde. De prijzen liggen er fors lager dan in Nederland. Online bereikbaar zodat je vooraf alles kunt regelen. Zonder door een stad te hoeven manoeuvreren, rij je zo de snelweg op.

Rode krullenbol

Biebel
Wil40 - ik snap dat het misschien o.t. is

... Maar wat ik weet van mensen die met de camper gaan, is dat het echt een ander soort vakantie is. Waar je normaal zo snel mogelijk van a naar b wil, om daar dan te vieren, is een camper juist bedoeld om de reis zelf zo aangenaam mogelijk te maken. En dat is echt even een andere mindset, die ervoor zorgt dat je vakantie leuker wordt. Als kosten (terecht!) een issue zijn, is het misschien wel een goede overweging of een camper handig is, zeker voor zo'n korte termijn.

Overigens: Mocht iemand mij ooit over halen om te gaan camperen, dan zou ik inderdaad ook voor de kustroute of Scandinavië gaan. Maar dan is het wel een erg goede overhaler;-)

wil40
Biebel.

Nee hoor, jij was niet o.t. maar ik juist:-)

En we zijn het eens, ik zou ook de overweging maken of de camper wel rendabel is in het geval van Kiki.

Kikki39
Nee

Ik denk te duur.

Ben ik binnen 7 uur in z-frankrijk met de Thalys?

rode krullenbol
Ja

Er gaat een rechtstreekse vanaf Amsterdam en ook één die over Brussel gaat, waarbij je daar even moet overstappen.

Fanny
Hoeveel uur naar zuid-Frankrijk

Kiki, dat lijkt me nou echt iets dat je zelf kunt opzoeken op de site van de NS of van de Thalys. Woon je in Groningen of Maastricht? Of woon je misschien in Belgie? Of in Berlijn. Wij weten het niet, jij wel.
Wat ik wel weet is datje vanuit Maastricht in 7,5 uur bij Lyon bent. Maar dan heb je nergens getankt, geplast of gegeten.

Fanny
Maastricht-lyon

Dus met de auto.

Hangkous
Amsterdam Marseille

Kan met tgv in iets meer dan 7uur

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.