Home » Forum » Vakantie en uitjes » Leuke dingen

Leuke dingen

17 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Alison
Leuke dingen

Ik las het artikel over leuke dingen doen in de kerstvakantie https://www.ouders.nl/artikelen/kerstvakantietips-winactie
Ik ben zo toe aan kleinkinderen ;) Zoveel leuke dingen om te doen. Nemo lijkt me bijvoorbeeld heel interessant maar ja, daar naar toe gaan zonder kind ziet ook zo stom uit. Zo zijn er meer van die musea en attracties die ik graag zou bezoeken. Het Mondriaan huis, het Spoorwegmuseum of het Speelgoedmuseum
Eigenlijk zou je af en toe een kind moeten kunnen lenen ;) Met mijn vriend ben ik zondag naar de Efteling geweest maar daar waren we de enige zonder kinderen, geloof ik. Jammer dat die uitjes voorbij zijn want twee dagen na de Efteling heeft de vriend het uitgemaakt. Dus dan toch maar wachten op die kleinkinderen ;)

Madame Tussaud was trouwens boven verwachting leuk. Uiteraard is het een tourist trap, alleen al die prijzen voor iets te drinken, maar ik vond het echt de moeite waard. Zeker de nieuwe beelden lijken zo echt. Heel mooi gemaakt. Hele leuke foto's ook, ik naast ET en ook naast de Hulk ;)
Verder hebben we eigenlijk niet zo veel gedaan. Toen we uit de trein kwamen hebben we het eerste beste restaurant op het station gepakt omdat we allemaal dringend moesten plassen. Daar hebben we ook gegeten. Het was lekker en we hebben uitgebreid bijgekletst. Daarna naar de Madame waar we ook best lang zijn geweest. Via een souvenirshop om mijn collectie magneten aan te vullen zijn we naar Loetje gelopen. Het zat al behoorlijk vol maar we kregen toch vlot een tafel. Daar hebben we ook weer heerlijk gegeten en vervolgens zijn we volgevreten naar de trein gerold ;) Was een hele fijne dag.

vlinder72
Kind geleend

Mijn zus en neef hebben vorig jaar onze jongste zoon geleend om naar de voorstelling van Freek Vonk te gaan. Mijn neef van 13 vindt Freek Vonk nog steeds erg leuk en wou dolgraag naar de voorstelling. Mijn zus wou graag mee. Maar ze vonden het ook wel wat raar omdat die voorstelling zo gericht is op kinderen. Dus hop mijn zoon van 8 jaar mee. Hij helemaal gelukkig en ze hadden alledrie een topmiddag.

p.s. Alison, heb je ook de lichtroute gedaan. Ik wil daar nog naar toe en dan een deel van de route lopen maar ik weet niet of het het mooiste is om via Nemo etc te lopen of juist via de andere kant

Flavia
huh?

Waarom zou je naar die musea niet zonder kinderen gaan?
Wel of geen kind daar trek ik me weinig van aan. Het interesseert mij, dus ik ga.

Alison
Lichtroute

Vriend en ik hebben de lichtroute vorig jaar gedaan per boot. Was mooi, de moeite waard. Maar gelopen heb ik hem niet.
Een kind lenen om naar Freek te gaan LOL Ik ben dus niet de enige met dat probleem. Jammergenoeg heb ik geen jonge kinderen in de omgeving anders deed ik dat wel.

Inanna
Efteling

"Met mijn vriend ben ik zondag naar de Efteling geweest maar daar waren we de enige zonder kinderen, geloof ik."

Hoe kom je daar nou bij? Ik denk echt dat dat alleen in jouw hoofd zo is.
Wij komen regelmatig in de Efteling en de kinderen zijn we doorgaans op de parkeerplaats al kwijt, want die willen liever zonder ons, maar we zijn goed genoeg om mee mee te rijden ;)
Ik zie er altijd massa's mensen zonder kinderen.

@Emma
Kinderen?

Madame Toussauds of het Mondriaanhuis is niet speciaal voor kinderen. Of wil je gewoon graag kleinkinderen?

Phryne Fisher
Alison (o.t.)

Wat rot, zo voor Kerst. Waren jullie al lang samen?

Phryne Fisher
Uitjes

Ik heb onder een andere naam wel eens geklaagd over leuke uitjes die ik nooit meer doe. De kinderen zien niet meer de lol in van een molenmuseum of kinderboerderij, en dat zijn echt plekken die alleen met kind leuk zijn. Uitjes voor pubers en volwassenen willen ze liever met vrienden doen dan met hun moeder. En kleinkinderen duurt nog minstens 10 jaar, dus tja...

Lusithania
Freek

Zoon van 21 is met vrienden naar Freek Vonk gewesten en als het niet zo duur was, ging hij nu weer.

Fransien
geocaching

Erg leuk om te doen en de caches zijn er in verschillende vormen, soms een puzzel (verschillende moeilijkheidsgraden), soms een wandeling, soms een plek. Kan zowel met als zonder kinderen.

Alison
Efteling

Dat zou best kunnen, dat er meer mensen zonder kinderen in de Efteling rondlopen. In mijn beleving is het een typisch ding wat je met kinderen doet maar dat hoeft uiteraard niet.
Er zijn veel attracties en musea die niet specifiek voor kinderen zijn en daar ga ik dan ook gewoon naar toe. Maar die echt typische kinderdingen, inderdaad een kinderboerderij of de plaatselijke poppenkast, zonder kind bezoeken voelt voor mezelf vreemd aan.
De relatie was net vier jaar geworden. Het is nogal pijnlijk en verdrietig allemaal.
Kleinkinderen zou ik erg leuk vinden maar dat zit er voorlopig niet in. Twee hebben.nog zelfs geen vriendin gehad. Het blijkt toch heel lastig om leuke meisjes te ontmoeten. Maar het zal vast wel eens gebeuren.

wil40
Kleinkinderen.

Naar de kinderboerderij en poppenkast...zijn dat werkelijk dingen die je mist in je leven?

Het klinkt echt of dat je alleen maar hoopt en wacht op kleinkinderen.
Ga gezellig met een vriendin op stap. Als jij dat leuk vindt dan ga je naar het Spporwegmuseum, De Efteling of de kinderboerderij, wat maakt het uit?
Misschien komen er nooit kleinkinderen, dan ben je er toch maar geweest.

Of idd, vraag een neefje of nichtje mee, dan heb je een alibi:-)

Alison
Op stap

Ik vertel uitgebreid dat ik weg ben geweest met mijn vriendinnen en met mijn vriend. Curieus dat dan de conclusie wordt getrokken dat ik dingen mis in mijn leven.
Wat ik schrijf is dat ik me er vreemd bij zou voelen als ik naar een typisch kinderding ga zonder kind. Dat ik me daarover heen zou kunnen zetten en met een vriendin zou kunnen gaan had ik uiteraard ook al zelf bedacht.
Misschien had ik meer smileys moeten gebruiken om aan te geven dat ik het gekscherend bedoelde dat ik kinderen wil lenen of op kleinkinderen zit te wachten.

wil40
Alison.

Ik heb niets gelezen over vriendinnen?

Je had het over je vriend en dat je relatie net over is...ik dacht serieus dat je je wat eenzaam voelde.

Doenja
Slik

Je schreef er nogal luchtig over en je vertelde wel vooral over de leuke uitstapjes maar ik schrik van je bericht dat je vriend het uit heeft gemaakt! Net zo lang als mijn relatie. Hoe gaat het? Heb je er vrede mee of was t voor jou een schok?

Alison
Niet duidelijk

In het stukje over Madame Tussaud heb ik het over we, dat zijn dus mijn vriendinnen en ik. Maar dat was inderdaad niet erg duidelijk. In een andere draad heb ik daar meer over geschreven maar dat moet je maar net gelezen hebben natuurlijk.

Ik zag het niet aankomen en ben er nogal van slag van. Gek is dat. Na al die ellende van de afgelopen jaren zou ik toch gehard moeten zijn maar toch raakt het me weer zo ontzettend. Het heeft me heel veel moeite gekost om weer vertrouwen te hebben en het laatste jaar ging het wat dat betreft echt de goede kant op. Ik voelde me veilig en vertrouwd.Tja, wijze les.Weer. Blijkbaar leer ik het niet. Mannen zijn niet te vertrouwen, vrouwen trouwens ook niet. Ik ga gewoon 7 katten aanschaffen en stop met de mannen. Geen ellende meer voor mij.

Doenja
geen wijze les

Alison, het is geen wijze les. Het is niet dat je mensen niet meer moet vertrouwen. Deze man was het gewoon niet voor jou. Als hij je niet kan nemen zoals je bent, met je rugzakje (en heel veel mensen hebben een rugzakje hoor), dan kun je mar beter alleen zijn. Katten zijn zo lief, maar als je maar niet er eentje hebt zoals de mijne. Toen ik ooit veel verdriet had van mijn scheiding en ellende, nam ik ook een kat, maar die wilde zelfs niet met me knuffelen. Heel confronterend vond ik dat. Maar bedenk ook dat je niks hebt aan een mesn of dier die iets doet alleen omdat jij dat wil. Als het uit de mens of het dier komt, zelf, om aan jou te 'geven' pas dan voelt dat extra waardevol.
Dus denk niet dat het een wijze les is. Hij is het niet.
Waar schreef je dan over de breuk? Sorry dat ik dat gemist heb. Veel sterkte met het verwerken.