Home » Forum » Mag kind van 13 naar drievliet

Mag kind van 13 naar Drievliet?

22 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Robin
Mag kind van 13 naar Drievliet?

Mijn kind (non-binair) van 13 wilt binnenkort naar Drievliet gaan met een groep vriendinnen. Wij wonen daar niet ver weg van, maar hen willen de hele dag daar blijven. Vinden jullie dit verstandig en mogen kinderen van 13/12 alleen naar Drievliet? Geen van hun vriendinnen zijn jonger dan 12, en het is maar 15 minuten met de tram.

vlinder72
Vraag het drievliet

Ik zou drievliet even bellen als je twijfelt.

Naar walibi is geen probleem. Mijn zoons gaan al jaren elk jaar een keer naar walibi met vrienden. En zo ongeveer vanaf de brugklas op de middelbare school. Nooit een probleem geweest en het was altijd leuk.

Niempje
Volgens mij wel

Kinderen hier zitten in Zoetermeer op het vo en zijn er wel eens een dagje heen geweest met klasgenoten toen ze in de onderbouw zaten. Was toen geen probleem.

ElenaH
Ja hoor

Of verwacht je problemen omdat je kind non-binair is?

Phryne Fisher
Ja hoor

Dat kan makkelijk. Ook als je non binair bent.

Debby
Hellendoorn

Ik ben vroeger op mijn 14e met een groep klasgenoten naar Hellendoorn geweest. Was 3 uur heen en 3 uur terug fietsen. 13 jaar een kwartier met de tram van huis moet dan ook kunnen.

Stampertjebloempje
Non binair

Waarom zou het een probleem moeten zijn dat een non binair kind alleen naar een pretpark gaat😊? Ben ik toch wel nieuwsgierig naar.
En nee het lijkt mij geen probleem om alleen op die leeftijd naar Drievliet te gaan, vooral als het maar 15 min met de tram is. Ik liep rond die leeftijd al alleen rond in de Efteling.

Eva
Lijkt me geen probleem

Mijn dochters, 13 en 14, zijn al een aantal keren met vriendinnen alleen naar een pretpark geweest. Niet naar Drievliet maar wel naar Walibi en Slagharen.

ElenaH
Stampertjebloempje

Mag ik het even niet-politiek-correct zeggen? Omdat Drievliet bij Den Haag ligt en het park ook wel groepen Haagsche jongeren (al dan niet met een migratieachtergrond) op bezoek krijgt die niet altijd even begripvol reageren op bijvoorbeeld homo's of queers.

Ginny Twijfelvuur
In dat geval

Weet ik niet of ik Drievliet dan de meeste geschikte omgeving vind voor een 13-jarige in z’n uppie.
Beetje afhankelijk van hoe groot het ‘niet altijd even begripvol reageren’ probleem is.

ElenaH
Ginny

Het kind gaat niet alleen, maar met een groep vriendinnen.

Ginny Twijfelvuur
In z’n uppie dus

Zonder volwassene, zoals de vraag ook was.

skik
Drievliet

Drievliet is bij uitstek een familiepark omdat ze veel attracties hebben voor echt kleine kinderen en relatief weinig voor jongelui. Er lopen dus voornamelijk gezinnen rond. Lijkt me een uitstekend park voor 13-jarigen om een veilig dagje pretparkpret te beleven. Groepen opgeschoten reljongeren ben ik er nog nooit tegen gekomen in al die jaren dat ik er heen geweest ben.

skik

Phryne Fisher
Precies

Drievliet is een heel veilige omgeving, die voor ‘stoere’ raddraaiers volstrekt oninteressant is. Verder is er weinig spannends te zien aan een non binair kind dat zich gewoon in een groep begeeft. Meeste ‘onbegrip’ komt eigenlijk nog van volwassenen die er toch graag een labeltje aan willen hangen.

Moeder
Elenah

Vorig jaar met een abonnement flink wat keren in Drievliet geweest. Geen mensen tegengekomen die aan jouw politiek correcte omschrijving voldoen.

Stampertjebloempje
Elenah H

Ah ik snap hem. Maar wat ook wordt gezegd: Drievliet is een familiepark, als ik een (opgeschoten) jongere was geweest, dan had ik ook eerder gekozen voor Walibi, met zijn achtbanen, thematisatie en vooral merchandise die gericht is op tieners/jongeren.Dus ik denk dat Drievliet geen probleem moet zijn voor het kind van de TS. Vooral als het met een groep gaat.

ElenaH
Moeder

Ik leg Stampertjebloemetje uit waarom TS waarschijnlijk de vraag heeft gesteld. Niet hoe IK er over denk.

Robin
Bedankt voor je reactie!

Ik zal inderdaad even bellen. Bedankt voor je reactie!

Tango
Waarom?

Moet je erbij schrijven dat je kind non-binair is? Ik moest de betekenis ervan opzoeken, maar zal aan mij liggen hoor. Maar lijkt me dat je het aan de buitenkant niet kan zien, dus doet dan toch niet ter zake?
En inderdaad, voor de zekerheid even bellen met Drievliet, maar lijkt mij op zich geen probleem. Dochter heeft op de basisschool hier 2 keer haar partijtje gevierd, ze was toen 10 en 11 jaar. Ze liepen gewoon vrij rond door het park, wij zaten ergens op een bankje ofzo. Was het meest relaxte partijtje ooit.

Flavia
ElenaH

Ik zou eerder problemen verwachten bij het ook dicht bij Den Haag gelegen Duinrel en Tikibad.

ElenaH
Flavia

Daar schijnt het inderdaad nogal eens mis te gaan.

Jackie
jahoor

Drievliet is uiterst geschikt voor een groepje 12-/13-jarigen hoor. Denk echt niet dat ze lastig zullen worden gevallen, al lopen ze rond met LHBTI-vlaggen :) Kwam er vroeger ook vaak, ook als kind een paar keer met schoolreisje, toen mochten we overigens ook zonder begeleiding rondlopen. Mocht er toch wat gebeuren, dan kunnen ouders er toch met 15 minuten zijn?
Duinrell zou ik overigens ook alleen zonder Tikibad adviseren.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.