Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Midweek voor een 16+17-jarige

Dochter wil na haar examen een paar dagen ‘op vakantie’ gaan met een vriendin. Ze zijn 16 en 17 en vooral mijn dochter is door omstandigheden minder dapper en zelfstandig dan de meeste 16-jarigen. Ze willen dus iets gaan doen wat vooral niet te druk is en veilig voelt. Een midweek in een bungalowpark lijkt daar goed bij te passen maar daar moet je 18 voor zijn. Wat voor opties zijn er nog meer met een beperkt budget? Het moet iets zijn waar ze makkelijk met het openbaar vervoer kunnen komen.

Jeugdherberg

https://www.stayokay.com/nl/hostel/utrecht-bunnik/over-dit-hostel

"Gasten onder de 16 moeten vergezeld worden door iemand van boven de 18 jaar.
Huisdieren niet toegestaan."

Hoe het precies zit zou je nog moeten informeren maar vooralsnog geen 18 jarigen gedoe.

Wij hebben voor dochter geboekt

En die is naar een huisje gegaan met vriendinnen, wij hebben de sleutel afgehaald en hen geinstalleerd.. Gewoon netjes daar een week geweest en wij hebben ze weer opgehaald en de sleutel ingeleverd

Picasso

Picasso

23-03-2018 om 19:34 Topicstarter

Reactie

Anne: ik had de Stayokay’s al geopperd maar volgens dochter was dat nog best duur. Heb nu zelf gekeken en dat valt reuze mee. Dochter dacht dat de prijs voor 2 voor 1 was Lijkt dus inderdaad goede optie. Dank je.

Lillian: ze willen het echt helemaal zelf doen. Het is ook de bedoeling dat ze zelf ergens heen reizen. Daarbij willen ze een midweekje (eigenlijk zelfs minder lang) en dan werken wij gewoon dus brengen en dergelijke is niet echt een optie.

Marjoleine64

Marjoleine64

23-03-2018 om 21:42

Goed zoeken

Zoon is destijds met zijn vriendin een paar dagen naar Parijs geweest, ze waren allebei no 17 toen. Ze hebben best lang moeten zoeken naar een hotelletje, want nog geen 18. Maar dat is uiteindelijk gelukt, leuk hotelletje net buiten de periferique, betaald (voorgeschoten) met de creditcard van pa en een geweldige tijd gehad. Zelfs de zgn. 'jeugdherbergen' en Stayokays accepteren geen zelfstandig reizenden jonger dan 18 jaar, best wel vreemd eigenlijk. Maar misschien is dat te avontuurlijk voor je dochter?

Picasso

Picasso

24-03-2018 om 13:29 Topicstarter

Marjoleine

Parijs is inderdaad voor nu nog een brug te ver. Wel leuk plan! Had al wel gezien dat buitenlandse tripjes iets makkelijker te vinden zijn dan iets in Nederland als je nog geen 18 bent.

Leuke twist nu in de zoektoch van de meiden: ze mogen ook in de tuin van de oma van vriendin gaan kamperen en dan lekker hun eigen gang gaan en wel bij oma eten. Vinden ze stiekem wel een heel tof plan omdat ze dan met het geld wat ze besparen een heleboel leuke dingen kunnen gaan doen.

Kamperen

Hartstikke leuk, gewoon lekker kamperen op een plek die goed voelt. Een keer zelf koken kan dan ook wel een leuke uitdaging zijn. Al bak je pannenkoeken! Doen!

Tango

Tango

25-03-2018 om 22:50

Camping

Hier ging dochter met een vriendin kamperen. Dochter was toen 15, vriendin 16. De moeder van vriendin had gereserveerd en bracht ze weg. Ik haalde ze op en meldde weer af. De meiden bleven 3 nachten op de camping. Ze hebben genoten en er veel van geleerd. Inderdaad zelf koken e.d. En niet je shampoo bij de douches laten staan, want dan is ie weg

Tango

Tango

25-03-2018 om 22:52

Eurodisney

Dochter is afgelopen jaar ook nog naar Eurodisney gegaan met een vriendin. Ze waren toen 16 en 17. Was met een busreis. Ook erg leuk, maar de busreis was geen aanrader. Ze deden er alleen al meer dan 2 uur over om Nederland uit te komen met al die tussenstops. Op de terugweg heb ik ze maar in Breda opgehaald. Maar w.b. leeftijd was dit geen probleem.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.