Home » Forum » Mooie kleine campings aan zee kroatië gezocht

Mooie kleine campings aan zee Kroatië gezocht

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Jes7
Mooie kleine campings aan zee Kroatië gezocht

Heeft iemand goede tips?

Onze eisen

Kleine camping
Mooie ruime plekken
Direct aan zee
Schoon zwemwater
Geen massatoerisme
Supermarkt zo dichtbij mogelijk mag ook in een dorpje ernaast

Op internet zien we veel grote campings. Wie heeft wat parels voor ons?

Hymer
welke regio?

waar zoek je iets?
Wij hebben op leuke kleine campings gestaan, maar niet in Istrie.

Kamp Korina in Pakostane. Direct aan het strand, gratis ligbedjes en net buiten het gezellige dorpje.
Camping Jaz in Starigrad, bij nationaal park Paklenica. Wel heel erg simpel qua voorzieningen, maar wel aan een mooie rustige baai met veel sportmogelijkheden en restaurantjes en supermarktje in de buurt.
Kamp Navis op het eiland Pag. Niet heel klein, wel erg mooi. En vrij afgelegen, je hebt echt een auto nodig, maar snorkelen is erg mooi daar.
Camping Sirena bij Omiş. Echt supermooie terrassencamping met overal prachtig zeezicht. Ook weer vrij afgelegen, dus wel een auto nodig. Er is wel een lekker campingrestaurantje en een klein winkeltje.

Veel kleine campings hebben amper een website dus die vind je niet. Wij trekken altijd rond en dan kom je langs heel veel kleine campings. Zo zijn we ook op deze plekken beland.

Jes7
Leuk!

Wat klinkt dat leuk zeg! Istrie mag maar hoeft niet perse. Belangrijker vind ik gewoon het gevoel dat je op de camping krijgt. Maar de campings die jij beschrijft zijn super.

En hoe vind je het zwemwater in de zomer qua schoon zijn en temperatuur?

Jes7
Welke

En welke van de door jou genoemde campings vond je het leukst?

Hymer
Sirena

Sirena was echt het allermooist. De natuur wordt ook steeds mooier naarmate je zuidelijker komt.
Je zou misschien wel moeten reserveren, want hoewel bijna alle plekken mooi zijn, springen een paar plaatsjes op die camping er wel echt uit. Wij hadden geluk omdat we maar 2 nachtjes wilden blijven konden we net even een leegstandsmomentje opvullen.

De temperatuur van het zeewater is sowieso goed. Alleen als er toevallig net een beek de zee instroomt naast jouw strandje kan het wat frisser zijn. De stranden zijn vaak kiezelig of rotsen, zandstranden kom je niet zoveel tegen. Waterschoenen zijn een must.

Het water is meestal ook echt knalblauw, van dat tropische turquoise. En naar mijn idee ook wel schoon, soms wat troebel als er veel golfslag is op een zanderige bodem. Zorg dat je van die snorkelmaskers mee hebt. Bij helder water kun je ver kijken en veel visjes zien. Soms ook koraal, zeesterren en zelfs een keer een zeepaardje. Dolfijnen hebben we ook regelmatig gezien, zelfs een keer onverwacht op maar 50m afstand of zo.

Heeft dit forum een pb functie? Ik hou een vakantiewebsite bij voor onszelf waar er nog wel meer op staan. Maar ik heb niet zoveel zin om de link hier neer te zetten ivm privacy.

Jes7
Pb

Volgens mij kan een pb niet.

Paasei
Facebook

Wij gaan over een paar weken naar Kroatië. Ik houd nu op Facebook het Kroatië-forum bij. Zoek op Facebook naar 'Kroatië' en je hebt het zo gevonden. Ik lees omdat ik benieuwd ben hoe Corona en de maatregelen daar in de praktijk uit pakken en dat graag hoor van mensen die er nu zijn. Maar ik zie ook veel info over en foto's van campings langs komen. Zover ik kan zien zijn die campings maar zo'n 25% bezet.

Jes7
Goede tip

Ik zal eens zoeken.

Grote campings zijn wel goed te vinden maar kleine idyllische campings pal aan zee met liefst ook stuk zandstrand is erg lastig.

Terwijl dat wel mij het vakantiegevoel geeft!

En een keer een dorpje of stadje natuurlijk. Of ergens lekker uit eten...

Waar ga jij heen Paasei?

Paasei
Geen camping

Mijn tijd van kramperen met kleine kinderen is voorbij. Heerlijk luxe in een hotel :-)

Jes7
Ok

Ok ieder zijn ding. Ik vind hotels vreselijk. Echt afzien hoewel er wel uitzonderingen zijn.

Maar welke regio ga je

Paasei
Nou..

.. waarschijnlijk niet meer.. Min BuZa heeft Kroatie gisteren ineens op oranje gezet..:-(( Geen idee waarom; houd al een tijdje de corona cijfers voor Kroatie in de gaten en het gaat er zeker niet slechter dan in Frankrijk of Spanje. En waarom het hele land en niet een regio, zoals in Portugal..??

Het risico met verzekering en werkgever kunnen we niet nemen, dus we zullen de plannen moeten omgooien naar een ander, geel, land.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.