Home » Forum » Mooie rustplekken onderweg

Mooie rustplekken onderweg

19 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Mabel Pines
Mooie rustplekken onderweg

Nog even en we vertrekken met de auto naar het Zwarte Woud. We reizen vanuit de Randstad (regio Leiden) richting Verdun waar we overnachten. Vanaf daar gaan we door naar het Zwarte Woud, omgeving Offenburg.
Google Maps leidt me via Antwerpen, maar ik ben niet zo gecharmeerd van de wegen rondom Antwerpen. Ik dacht zelf om via Limburg / Luik te rijden. Leek me ook rustiger.
Door chronische vermoeidheid moet ik verstandig omgaan met pauzes nemen. Mijn idee was om na 1,5 uur steeds een half uur te pauzeren. Het liefst in het groen, dus niet bij het tankstation.

Heeft iemand nog goede tips voor mooie rustplekken langs de route? Of juist tips voor de route zelf?

Tensy
Ook niet echt

De weg rond Luik is ook niet echt een feestje. Druk, lelijk, industrie. Je kunt Antwerpen in de spits t best vermijden, maar of je daardoor vlotter op je eindbestemming bent?
Ga je zelf rijden? Dan snap ik t vele rusten in combinatie met je gezondheid wel. Maar anders maak je de reis alleen maar langer en ben je nog doodop als je aankomt. Een vriendin van me reed voorheen elk jaar naar de Provence met kleine kinderen. Elke twee uur mochten de kinderen een uur spelen op zorgvuldig uitgezochte speeltuinen. De reis duurde twee hele lange dagen en de kinderen wilden gewoon niet meer terug de auto in. Op mijn advies toen toch langer doorgereden, een lange pauze en toen waren ze er in een dag. Veel ontspannender! Ik weet natuurlijk totaal niet hoe jij je voelt en of dat haalbaar is. Reizen is vooral vermoeiend vanwege de stress; rijden we goed, komen we op tijd, kan ik dat eene mooie rustige plekje vinden om te stoppen? Accepteren dat de reis vermoeiend is en stoppen/rusten waar je toevallig uitkomt kan vaak veel ontspannender zijn. En bedenk je ook dat het in de zomer hoe dan ook druk is. En op elke parkeerplaats of tankstation barst het van de auto’s en vrachtwagens. Maak het comfortabel in de auto en even blik op oneindig. Goede reis!

Tijgeroog
Toch via Antwerpen

Antwerpen is 20 minuten sneller dan via Luik, en als je niet op let stuurt google je dwars door Luik, dan kun je net zo goed via Antwerpen (waar he in een kwartier ook weer voorbij bent)
Als je toch via Luik gaat: pauze in Remouchamps. Daar zit op een hoekje ijssalon Au goût du jour en die heeft echt heerlijk ijs. Mojito-ijs is een aanrader, geen alcohol, wel heel veel smaak. Dat kun je dan opeten in het "parkje" aan het water.

Pirata
Kampioen

In de kampioen van deze maand staat een heel artikel over de kwaliteit van tankstations/rustplaatsen langs de zuid-routes. Ook door duitsland. Misschien heb je daar iets aan?

Tijgeroog
En in 1 keer rijden inderdaad

Dat zou ik toch nog overwegen. Realiseer je je dat deze route bijna 2 uur langer is dan wanneer je rechtstreeks rijdt? En dat jouw eerste dag maar een dik half uur korter is dan wanneer je de hele route rechtstreeks rijdt?
Als je een dag eerder op je bestemming komt hoef je 's ochtend niet meer in te pakken en te gaan rijden, maar de hele dag lekker bijkomen.

Emmawee
Verdun

Deze tussenstop is met opzet gekozen. We gaan daar de loopgraven bezichtigen. Hebben er daarom 2 overnachtingen. Leek me niet relevant om te vermelden, maar dus toch. Ivm de enorme interesse van de jongste is het ons de extra reistijd waard.

@Emma
Chronisch moe

Dan denk je niet zo snel van: nou, ik kar nog ff door.
Ik zou de rust prevaleren boven het groen.
Wat Pirata zegt: in de Kampioen (ook op de site van de AMWB) staan overzichten van rustplaatsen langs wegen. Je kunt de spits bij Antwerpen vermijden en verder uitstippelen waar je gaat rusten.
Plan je reis efficiënt, zodat je zelf het minste last hebt. In het Zwarte Woud is natuur en groen genoeg.
Ik heb vaak met een jong kind in mijn eentje door en naar Frankrijk gereden. Mijn motto was: niet meer dan een kilometer of 600 per dag, zo vroeg mogelijk en de rest van de dag op camping/B&B, speeltuin, gezelligheid. Ik wilde het zelf ook kunnen behappen. Toen kind ouder was konden we lange ritten in één keer aan.

Mabel Pines
Liever langer met meer rust

Door Verdun wordt de totale reistijd langer, maar er is gewoon een grens aan de hoeveelheid rijden per dag. Door te rusten laad ik op. Vroeger was dat bij mij ook anders. Lekker doorgaan, snel op de plaat van bestemming.
Onze kinderen zijn 12+ en ik ben de enige met een rijbewijs. Ik rijd graag, maar heb de rustpauzes echt nodig, moet zelfs een half uurtje slapen. Vooral daarvoor zoek ik een fijne en rustige plek, dichtbij de snelweg.

Mabel Pines
Kampioen

Verder laten we het los. En gaan we het zien. We hebben totaal geen haast, het is altijd erg gezellig in de auto, met muziek en meligheid. Maar tips zijn welkom.

Pirata, door de Kampioen kwam ik op het idee. Die routes ging ik beide niet rijden. Vandaar mijn vraag hier.

(Door problemen met plaatsen moest ik mijn reactie opknippen.)

@Emma
Weerdse visvijver

Iets voorbij Mechelen zie ik dicht bij de snelweg de Weerdse Visvijver. Op de satelliet zie je een hoop groen. Is daar niet ergens een plek om even op een kleedje te gaan liggen? Je kinderen letten wel op ;-). Ik zou het goed uitzoeken van tevoren. Niks is vermoeiender dan een leuk plekje zoeken als je even wil/moet slapen onderweg.

Mabel Pines
Satelliet

Goed idee om met de satellietbeelden te zoeken. Thanks. Zoiets bedoel ik inderdaad even in het groen op een kleedje liggen, ipv in de auto met de stoel naar achteren. Man en kinderen lopen een rondje, of lezen wat.

Ik hoop nog op mensen met eigen positieve ervaringen.

AnnaNiem
Waarom België

Waarom wil je perse via België? Is het niet handiger om zo snel mogelijk Duitsland in te gaan? Als je zonder aanhanger/caravan rijdt, kun je daar wel km maken. Check je route eens op via.michelin.nl Je kunt bij Venlo de grens over en dan de snelweg naar het zuiden aan te houden. Dus richting Koblenz, Frankfurt, Karlsruhe en dan sta je "al" bijna in het Zwarte Woud. Hou bij rijden op zondag rekening met dat in Duitsland er op zondag in principe geen vrachtverkeer mag rijden, uitgezonderd bederfelijke waar. Dat klinkt rustig op de weg, maar daardoor staan de parkeerplaatsen bij de wegrestaurants bommetje vol.

Mabel Pines
België

Ik wil niet per se via België. Op de terugweg blijven we inderdaad zo lang mogelijk in Duitsland. Op de heenweg reizen we, zoals gezegd, via Verdun. Dan is Duitsland echt om.

Mijn idee om via Luik te reizen komt voort uit de wens zo kort mogelijk in België te rijden, omdat ik de wegen daar waardeloos vind. Drukte is het probleem niet. Onduidelijke bewegwijzering en gaten in het wegdek, vind ik vervelender.

AnnaNiem
Wegwerkzaamheden

Midden- en zuid Duitsland zijn trouwens behoorlijk opgebroken qua wegwerkzaamheden trouwens, veroorzaakt veel file. En sommige Duitse wegen zijn matig onderhouden, dat hangt een beetje van de deelstaat en kreis af. Ze willen niet voor niets Duitse Tol. ;-)

Vorig jaar hebben we er, op zondag, regelmatig gestopt en met vouwwagen, 14 uur over gedaan om van regio Venlo in de regio München te komen. Ik was blij dat we de overnachtingscamping geboekt hadden.... Terug ging sneller.

Alkes
Tensy

Vind jij het serieus een goed plan om in een dag 1100 km te rijden. Ik mag dan in ieder geval hopen dat je vriendin een partner heeft die ook rijdt. Mijn kinderen zou je trouwens moeten drogeren willen ze 1100 km in een dag in de auto doorbrengen.

Tensy
Vaak gedaan

Alkes vaak gedaan en ook wel meer, 1300. Maar ik woon ook vlak bij de grens dus had de trip van Topic startster nog niet uitgerekend. Of is t de afstand naar de Provence? Die vriendin reed nooit, dat deed haar man. Soms wisselde ik t rijden al. Ook een paar keer alleen gereden. En dan sliep ik onderweg altijd een half uurtje terwijl de grote kinderen opletten. Maar ik kampeer altijd waardoor ik ook t motto had ‘ als t niet meer gaat zoek ik een camping’ . Nooit de stress dat ik die dag moet aankomen.
Misschien komt het doordat ik jaren 80.000 zakelijke km per jaar heb gereden. En voorheen kart kampioen was hihi.
Tijgeroog geeft je goede tips! Zelf duik ik via Luijk, Luxemburg in. De duitse snelwegen lijken goed maar zoveel wegwerkzaamheden! Schiet je nog niet op. En die racemonsters die in enkele seconden in je achteruitkijkspiegel opduiken! Doodeng. Franse Peage is relaxed voor mij.

Pirata
Chronisch moe

Ik vind het een slecht advies om zo ver mogelijk te rijden, bij een chronisch vermoeide. Als je eenmaal door je grens bent gegaan (dus moe), dan herstel je niet ff snel. Dat kan dan dagen duren. En dan achter het stuur moeten zitten?
Mabel pakt het heel verstandig aan. Alleen, ik weet helaas zelf geen mooie plekjes op die route.

Marrie
Wat wij vaak doen

is net even weg van de snelweg. Zijn we toe aan een pauze, dan kijken we op Google maps (of zo) op zoek naar wat groen, en gaan daar de snelweg af. Vaak vinden we dan wel een rustig bosweggetje waar het goed toeven is (schaduw) en meestal is er ook wel een supermarkt te vinden waar we een vers koel drankje en een lekker broodje kunnen kopen. Tips heb ik verder niet voor je, wij gaan nooit naar Frankrijk...

Vind de tip van Tensy om over Luxemburg te rijden wel een goede. Goed onderhouden wegen en mooie rustplaatsen onderweg. Ook veel leuke steden en dorpen, en veel groen en watertjes, dus dan kun je ook nog man en kinderen een uurtje laten dartelen ergens terwijl jij je ogen dichtdoet.

Ik denk dat 'go with the flow' wel prettig kan werken, prettiger dan precies een paar plekken in je hoofd hebben. Dan heb je weer stress over of je daar wel op de tijd die je bedacht had, bent.

Anyway, goede reis en fijne vakantie!

Triva
eens

"Ik denk dat 'go with the flow' wel prettig kan werken, prettiger dan precies een paar plekken in je hoofd hebben. Dan heb je weer stress over of je daar wel op de tijd die je bedacht had, bent."

Soms is een gewone parkeerplaats bij een groot tankstation met winkels meer dan voldoende en moet je niet zo heel veel meer willen dan dat. Maak het jezelf niet zo moeilijk door eisen te stellen aan een plaats waar je 30 min wilt stilstaan.