Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

kylie

kylie

02-04-2018 om 21:37

rondreis met gezin door australië

We hebben het voorlopige plan opgevat om volgend jaar een rondreis van 3 à 4 weken door Australië te maken, met het gezin waaronder twee pubers. We hebben eigenlijk echter nog niet echt een idee waar we op zouden moeten rekenen qua kosten. Ik vroeg me dus af of er hier mensen zijn die een dergelijke reis hebben gemaakt (of naar een vergelijkbaar land) en iets kunnen zeggen over het bedrag dat ze daarvoor hadden nodig hadden. Ik snap dat een en ander afhangt van allerlei factoren, zoals de mate van luxe en dergelijke, maar toch. Ik hoor graag ervaringen; of dingen waar je rekening mee zou moeten houden, waar je misschien niet direct aan denkt.

Stekker

https://www.allesoveraustralie.nl/elektriciteit-en-stekkers-in-australie/

Op zoek naar een overtollige SD kaart heb ik net mijn doos met tech-prullaria en -restanten omgekeerd en kwam ik nog een transformator tegen voor als we naar Amerika gaan.

Ben ik nog nooit geweest.

Maar daar zou ik aan denken.

De kosten.

Een rondreis kant en klaar of huur je zelf vervoer?
Auto en van hotel naar hotel, of een camper?

De vliegtickets zijn je eerste grote uitgave.

Een rondreis van een maand in Australië georganiseerd door Djoser kost zo'n 4.500 euro p.p. Ik had toevallig hun gids liggen Geen plannen in die richting.

Je hebt nog een jaar de tijd, ik zou gidsen aanvragen en het internet opduiken. Australië is groot, wat wil je gezien hebben en zelf een budget samenstellen.
Kosten, buiten de vliegtickets, zijn idd erg persoonlijk, maar goed in te schatten als je zelf meer weet hoe je reis eruit moet zien.

Bennikki

Bennikki

02-04-2018 om 23:08

Tip

Allereerst: wat leuk! Realiseer je, dat het daar winter is als je gaat. In Sydney is het dan een graad of 13, maar hoe noordelijker hoe warmer natuurlijk. Handig, in verband met de grote afstanden is een vlucht boeken met een andere vertrekstad dan je aankomststad.
Ik zou inderdaad bij een reisbureau een georganiseerde (individuele) reis gaan boeken. Dat is vaak helemaal niet duurder dan alles zelf gaan uitzoeken en regelen en het scheelt een hoop stress. Je kunt het programma vaak ook wel aanpassen aan het begin of einde. De prijs van Djoser lijkt me realistisch.

Roda

Roda

03-04-2018 om 07:11

Ben er geweest

Wij zijn er een jaar of 10 geleden met onze kinderen geweest voor 5 weken en waren toen zo'n 15000 euro kwijt. We hadden wel al die tijd een camper maar logeerden ook vaak bij familie.

Een camper is voor jezelf erg leuk, maar de kinderen zaten bij ons in die tijd vooral te lezen en spelletjes te doen tijdens de reis. Ze keken in ieder geval niet naar buiten

Temperatuur kan heel wisselend zijn, wij waren er toen ook in hun winter. Het was 22 graden, wij lagen te zonnen bij het zwembad terwijl de Australiers een dikke trui aan hadden

Koop binnenlandse vluchten tegelijkertijd met je gewone vliegticket, scheelt veel geld. En ga naar een gespecialiseerd reisbureau als je een echte rondreis wilt maken.

Wij gaan dit jaar weer, ik heb er zo'n zin in!

vliegticket

vliegticket

03-04-2018 om 11:56

leuk

Australie, een geweldig land. Ik heb zo'n 30 jaar geleden daar 1 jaar lang rondgezworven (working-holiday) en later nog een keer 6 maanden rondgereisd. Ik zou heel graag weer een keer terug willen.
Persoonlijk zou ik 3 weken te kort vinden, realiseer je dat de afstanden enorm zijn. Je kunt binnenlandse vluchten nemen natuurlijk, maar als het kan zou ik proberen of je 4 a 5 weken vakantie kunt krijgen.

Kaori

Kaori

03-04-2018 om 12:24

groot = > beperken

Australie is groot, en de snelwegen zijn er niet zo als hier. Je hebt dus ook langere reistijden.

Wij hebben 3 weken over Sidney - Cairns gedaan met een uitstapje naar Undara Lava Tubes. En dat tempo was net leuk.

Wat ik daar wel geleerd heb is als de beschrijving van de camping aangeeft: met veel mooie vogels dat je dan geen lief kwelende musjes moet verwachten maar kakatoos die om een uur of 5 's nachts ongegeneerd gaan zitten schreeuwen waardoor je echt niet meer kunt slapen. Dus de aanbeveling: mooie vogels is meer een minpunt ☺

Roda

Roda

03-04-2018 om 14:22

500 km per dag

500 km per dag is max, als je rondrijdt. En dat is dan al een hele dag rijden.
Eigenlijk vind ik 4 weken ook wel minimaal.

Wij!

In 4 weken van Sydney naar Cairns, met huur auto en eigen tent. We zijn veel langer geweest, maar als je maar kort de tijd hebt, is dit de ideale trip ook qua weer. Deze trip kan in 3 weken, maar dan moet je meer km per dag rijden en je excursies van te voren boeken. Wij boekten nu alles ter plaatse en gingen dan gewoon een dag later mee als dat zo uitkwam: geen haast.

Kosten: ongeveer 1500 pp aan tickets, gemiddeld 50,_ overnachting en vergeet ook niet alle excursies, rond de 10.000,_ ben je zeker kwijt.

Wij hopen volgend jaar ook weer te gaan!

Georganiseerde reis als leidraad

Als wij een rondreis plannen, nemen we een georganiseerde reis als leidraad en kijken we of we het zelf goedkoper kunnen regelen. Of de plekken wel zoveel dagen behoeven of juist meer.
Zeker met pubers is het belangrijk dat ze wat te doen hebben op plek van overnachting, anders worden het snel drie lange weken.

In dergelijke gevallen zijn expedia of booking.com onze grote vrienden.
Op de djoser site is duidelijk dat je het beste meerdere vluchten kan boeken om de grote afstanden te overleggen.
Interessant om deze kosten bij tijds te regelen dmv combivluchten en te spelen met de dagen van vertrek.

Eens planden we een rondreis door West-Amerika. Toen de dagen van verblijf in Las Vegas in de dure weekenddagen vielen, is de hele reis drie dagen vervroegd.

Het kan ook interessant zijn om een auto vanuit Nederland te huren zodat je geen dure toeristenprijs hoeft te betalen wanneer je in Australië een auto gaat huren.

ffzo

ffzo

23-04-2018 om 16:56

15000

4 weken, overnachtingen (luxe) en vliegen en 1x tussenstop hongkong en 1x binnenlandse vlucht en goede grote auto.
rest kosten komen daar nog bij (uitjes).
via travelnauts mag vast geen reclame maken maar djoser is ook reclame nee geen aandelen.
en op tijd boeken!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.