Home » Forum » Terugreis italie

Terugreis Italie

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

19 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Sawo
Terugreis Italie

Mijn dochter is 3 weken naar Italië met de auto. Nu willen ze terugreizen via Oostenrijk ( alleen doorreizen) en Duitsland ( overnachten) Weet iemand of die mag? Als we de regels lezen zou het mogen maar soms is het moeilijk om het precies te begrijpen.

Groet
Saartje

Phryne Fisher
Hmm

Duitsland heeft restricties voor Nederlanders met uitzondering van de provincie Zeeland. Ze moeten dus wel kunnen aantonen dat ze langer dan 14 dagen niet in Nederland geweest zijn.

Petra
verstandig

En ze vond het verstandig om midden in een pandemie drie weken door Italie te trekken met de auto? Onbegrijpelijk.

ElenaH
Petra

Je weet toch niet waarom ze in Italië was?

Triva
en

wie zegt dat ze aan het trekken was in Italië? Wie weet zat ze drie weken in een hutje op de hei ;)

Waarom altijd dat commentaar als mensen iets keurig volgens de regels doen? Of als je dat niet zeker weet?

juf Ank
omdat het

Heel veel gebeurt dat mensen zich er niets van aantrekken, denken dat het allemaal wel meevalt en op die manier het virus verder verspreiden.
De tweede golf is ook veroorzaakt door de vakantiegangers naar het buitenland weet je nog?

Laura
vrienden ook

Vrienden van mij gingen 3 weken geleden naar Italie (met een camper), toen leek alles nog rustig voort te kabbelen, Italie was code geel en verder niets aan de hand.
Nu ineens is alles veel meer op scherp gezet, maar dat was toen echt niet. En half nederland ging deze zomer op vakantie, en zij dus wat later.
Maar goed, ze komen nu terug, gelukkig minder gedoe met het campertje, want ze blijven in hun eigen huisje.
Nu op pad gaan zou ik niet doen, maar er is in die 3 weken veel meer veranderd dan verwacht, dat is niet leuk om mensen nu te gaan verwijten dat ze stom bezig zijn.

ElenaH
Juf Ank

'De tweede golf is ook veroorzaakt door de vakantiegangers naar het buitenland weet je nog?'

Zolang van 70 % van de besmettingen niet bekend is waar ze vandaan komen, zou ik dat nooit zo stellig zeggen. Wat het RIVM dus ook niet doet.

vlinder72
Juist

Mijn ouders vliegen deze week naar Portugal enik geef ze groot gelijk.

Ze zijn dik in de zeventig. Niet meer heel gezond. Wonen in een appartement midden in een stad in de randstad. Ze zien bijna niemand meer want iedereen vindt het nu eng worden om op bezoek te gaan. Gezellige uitstapjes maken doen ze niet. Wij hebben 4 pubers die continu verkouden zijn dus die vinden ze nu ook eng.

In Portugal woont mijn broer met zijn vriendin en hun 3 jarige zoontje (hun kleinzoon dus). Mijn broer woont op een groot stuk land met honden, katten, geiten, kippen etc. Op 5 kilometer van een kleine plaats. Grotere plaats op zeker een half uur rijden.

Ze zijn daar veel veiliger. Mijn ouders kijken enorm uit naar wandelen met de honden in de bossen. Met hun kleinkind spelen. Beetje het land daar verzorgen. Mijn broer heeft onder andere een enorme moestuin.

Dus zij gaan op reis. In mijn ogen juist heel verantwoord. Wellicht heeft TS dat ook zo gedaan.

ElenaH
Bovendien

Braaf in Nederland blijven biedt ook geen garantie.
https://www.nu.nl/coronavirus/6083325/burgemeester-aboutaleb-van-rotterd...

Sawo
terugreis

Bedankt voor jullie reacties.

En gelukkig hoef ik geen verantwoording af te leggen over alle Nederlanders die ondanks de pandemie naar het buitenland gaan en ook niet over de keuze van mijn volwassen dochter die zich verder keurig aan alle regels houdt.

Het gaat nu over de terugweg, ze is 2 weken geleden naar Italië vertrokken en wil nu terug naar Nederland. Ik denk dat Phryne Fisher gelijk heeft en dat ze moet aantonen dat ze op het moment van inreizen in Duistland moet aantonen dat ze 14 dagen geleden in Italië was en daar is gebleven. Volgens mij kan dat vrij simpel aan de hand van de bankapp.

Als er nog mensen willen reageren die ervaring hebben met de interpretatie van deze regels dan graag.

Groet

Saartje

Alkes
Sawo

Ik denk ook dat Phryne Fisher gelijk heeft. Paar weken terug toen Duitsland alleen nog voor Noord en Zuid Holland restricties had, kon je zonder problemen vanuit Oost Nederland naar Duitsland reizen als je kon aantonen (bijvoorbeeld via hotelboeking) dat je daar afgelopen twee weken geweest was. Ik denk dat zelfde nu geldt voor Italie

Alkes
juf Ank

"De tweede golf is ook veroorzaakt door de vakantiegangers naar het buitenland weet je nog?""
O ja? Heb jij gegevens van het bron- en contactonderzoek GGD die dat aantonen? Ik denk het niet omdat niemand die heeft
Ik denk dat jij je baseert op een sacherijnige uitspraak van Van Dissel. Daarbij ging het trouwens om jonge vakantiegangers.
Door jouw uitspraken en ook die van Petra realiseer ik me weer wat een naar "kijk ons even de maat nemen" maatschappij we zijn

Angela67
effe debunken Juf Ank
juf Ank
ik had dit

gehoord en voor waar aangenomen. Maar zo duidelijk is dat dus niet!

Ginny Twijfelvuur
Tja

En met die Facebookmentaliteit ga je dus de mist in juf Ank.

Wat een xenofobische denkwijze trouwens. In veel buitenlanden was het veiliger dan in Nederland.

Angela67
@ginny

als je het artikel leest ,dan zie je dat het op zich niet een extreem raar idee was. Het bljikt alleen niet het most likely te zijn.
gr Angela

Ginny Twijfelvuur
Waar ik over val

Is de term buitenland. Omdat er verschil was tussen de situaties in de verschillende landen. En het ging hier over Italië en niet Frankrijk of Spanje.

En bovendien is het nog maar de vraag of dit niet ook gebeurd zou zijn als al die jongeren naar Renesse, Valkenburg of Texel geweest waren. Gewoon te kort door de bocht dus.

En juf Ank, dit is niet om jou te bashen. Ik vind niet dat jij xenofobisch bent. Het was alleen een beetje tegen het zere been omdat ik me heel erg stoor aan de kortzichtigheid van sommige mensen in mijn omgeving. Ik denk dat ik andere Facebookvrienden moet gaan zoeken :-(

Paasei
Vakantieschaamte

Wij zijn toevallig een aantal weken geleden op vakantie in Italië geweest. Toen 'mocht' Duitsland overigens nog gewoon en we hebben daar ook overnacht. Maar ik herken veel wat hier boven wordt geschreven; we werden door diverse mensen in onze omgeving boos aangekeken omdat wij het waagden om naar het Boze Buitenland op vakantie te gaan. En dat terwijl Italië veel betere cijfers had/heeft dan Nederland en wij echt geen 'feestgangers' zijn!

Stukje angst voor het onbekende? Jalouzie misschien? Vervelend is het wel.. jezelf telkens moeten verdedigen voor je keuze om toch de grens over te willen gaan. Nieuw woord; vakantieschaamte.

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.