Home » Forum » Tips lissabon

Tips Lissabon

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Flavia
Tips Lissabon

Over 2 weken ben ik in Lissabon en heb ik bijna 4 hele dagen vrij te besteden.
Hebben jullie nog tips?
Ik heb een appartement in Alfama.

Pennestreek
Jaloers!

Oh heerlijk, 4 dagen Lissabon. Heerlijke stad!
Ik vond een rit met tram 28 heel erg leuk, krijg je een leuk beeld van de stad. En natuurlijk de Elevador da Gloria, een kort maar steil tramritje van Baixa naar Bairro Alto (of andersom).
Alle pleinen zijn mooi, maar vanwege de grootte mag je het Praça do Comércio niet missen. En dan even aan de waterkant gaan zitten met een broodje/pastel de nata en wat te drinken.
Genieten van het uitzicht kan op heel veel plekken, er zijn verschillende miradouros. Een prachtig uitzicht heb je zeker vanaf Castelo de São Jorge, dat is een hele klim maar zeer de moeite waard.
En dan is er natuurlijk de Sé Catedral. Ook de Santa Justa lift is bijzonder, maar midden in het toeristenseizoen was het erg druk, wij hadden geen zin om in de rij te staan dus hebben gewoon de trap genomen.
Ik zou ook zeker een bezoekje brengen aan Belém. Kun je best een dag op stukslaan. Met als mooiste bezienswaardigheid het Mosteiro dos Jerónimos, zeer indrukwekkend. De Torre de Belém, en dan verder wandelen langs het water, o.a. langs Padrão dos Descobrimentos (monument voor de belangrijkste Portugese zeevaarders). Pastéis de Belém (de enige echte) vind je in de Confeitaria de Belém. Heerlijk! En een prachtig pand.
Als je houdt van kitsch en het niet erg vindt om een stukje te reizen kan ik je Sintra nog aanbevelen.

En natuurlijk is er het heerlijke eten en de aardige mensen. Dat viel ons echt op, midden in het toeristenseizoen overal ontzettend aardige bediening. Ook in musea en bij ons appartement, iedereen was even voorkomend en gezellig.

Oh, ik wil mee ;-)

Pien
Metrolijn

Ik ben er 19 jaar geleden geweest en weet het niet meer precies, maar er is een tramlijn waarvan de stations ooit prachtig zijn opgeknapt vanwege de Wereldtentoonstelling die in Lissabon was. Ook al ga je niks bezoeken wat aan die metrolijn ligt, het is de moeite waard om op ieder station uit te stappen, ze zijn prachtig versierd met mozaïek.

Supri
Tips

Oh leuk, ik kijk ook mee voor tips. Wij gaan ook!
Sintra schijnt wel superdruk te zijn, daarvan heb ik al besloten niet te gaan. File file file

Alkes
lissabon

Afalma zelf is een leuke wijk om door heen te wandelen (daar merk je goed dat Lissabon op heuvels is gebouwd). Je kunt een wandeling naar het kasteel maken. Als je van moderne kunst houdt is het Berardo Museum (in de wijk Belem) absoluut de moeite waard.
Als je stad even zat bent, kun je metro pakken en naar Cascais gaan. Dat is een fraaie badplaats. de rit duurt ongeveer een half uurtje en je hebt mooi uitzicht over de rivier en oceaan.
Veel plezier, Lissabon is een erg leuke stad.

Wilgenkatje
en de Taag oversteken

met een veerpont en naar het Christusbeeld wandelen. Lift naar boven, schitterend uitzicht!