Home » Forum » Tips zuid limburg

Tips zuid Limburg?

37 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
IngridT
Tips zuid Limburg?

Jaja, we gaan nog een weekje vakantie vieren in Nederland. Met de hele familie, dwz de 3 studerende kinderen + een aanhang gaan ook mee. We hebben een mooi ruim huis geboekt...

Ik ben al in geen jaren in z Limburg geweest en ben wel benieuwd of er hier ‘locals’ of regelmatige bezoekers van de regio zijn met leuke tips voor Corona proof activiteiten die een beetje aansluiten bij de samenstelling vh gezelschap. We gaan vast een dagje naar Maastricht. Wat moeten we daar zeker doen? Wat is de allermooiste wandelroute? Is t leuk ( hoorde ik Als tip van van iemand) om met scooters door de heuvels te crossen? Is t drielandenpunt een afknapper? Of toch leuk om even gezien te hebben? Wat vind ik niet als ik op internet of bij de vvv rondneus maar moeten we toch gezien/ gedaan hebben? De beste vlaai? Een superleuk ( en enigszins coronaproof) eettentje? Schoondochter had tr Luik. Ken ik alleen v vroeger. Vieze sombere industriestad, nu beter?

Ik ben benieuwd......

Ingrid

Marinade
Luik en meer

Luik is zeker veranderd! Veel opgeknapt, prima winkels. Wat erg leuk is, is de 374 (ik heb het even opgezocht :-) treden beklimmen van de Montagne de Bueren: boven een prachtig uitzicht over Luik en omgeving. En dan door kronkelstraatjes weer naar beneden afzakken.
When in Maastricht, dan ga ik zuurvlees met dikke frieten eten in Eetcafé de Preuverij. Coronaproof zal nog wel lastig zijn, omdat jullie niet 1 huishouden zijn (toch?). Maar zijn jullie wel 1 huishouden dan is het een mooi eetcafé.
Wandelen in Maastricht: ik vind Wyck (de overkant) altijd leuk, mooie winkels ook. En voor een rustige sfeervolle wandeling de omgeving van de uni en de kunstacademie (daar is De Preuverij ook)
Veel plezier, Zuid Limburg is leuk!

Marinade
Nabrander

Drielandenpunt: mwah.
Verder nog een mooie wandeling in het Geuldal: vanaf (voormalig) hotel Krijtland helemaal naar beneden richting Diependal/Terziet. Schitterend daar! Ik denk heen en terug een uur of 2.

tsjor
Brands bierbrouwerij

Gulpen.

Tsjor

@Emma
Als je toch in Maastricht bent

Dominicus boekhandel in kerkgebouw is bijzonder.
Steek een kaarsje aan voor iemand (of doe een wens, hou het geheim ;-)) in de Onze Lieve Vrouwekapel op het OLVplein, ook leuk voor pubers.
Leuk café op het st Amorsplein

rutiel
ENCI

De Enci-groeve is weer geopend. Echt prachtig om daar doorheen te wandelen. Sowieso kun je bij de Pietersberg mooi wandelen: via Kanne (en chateau Neercanne) via het Jekersdal weer naar Maastricht. Het natuurmuseum in Maastricht is ook leuk voor kinderen trouwens.
Verder vind ik het altijd leuk in de buurt van Vaals. Drielandenpunt kun je volgens mij overslaan, daar mis je echt niets aan.
Behalve Maastricht en Luik zou je ook naar Aken kunnen trouwens. Dat vind ik zelf altijd een heel mooie stad.

Er is heel veel moois te zien in Zuid-Limburg!

Marie
grotten van Remouchamps?

Ik ben ooit als puber eens vanuit Maastricht naar de grotten van Remouchamps geweest. Misschien ook leuk om te zien?

Dendy Pearson
Maastricht

Als je nu een drukte-mijder bent zou ik Maastricht nu even niet doen.
In de binnenstad is het druk, toeristen, maar ook veel ‘eigen volk’. 1,5 meter is op sommige plaatsen lastig en ik hoorde vanavond van een familielid dat de Boa’s er ook weer behoorlijk aktief zijn.
Moet je maar net zin in hebben.

Siem
Geen enkele

stad nu, lijkt me. Ik denk dat het overal druk is.
In Maastricht is het iig druk nu.
De tips van Rutiel, daar heb ik weinig aan toe te voegen.

Aan de Maas liggen nog wel wat terrasjes waar je redelijk afstand van elkaar kunt houden. Maar hoe dichter op het centrum hoe voller.

Tijgeroog
Grotten van Remouchamps

Vergeet dan niet om daarnaast een ijsje te halen, bij de ijstent op een hoekje (richting rivier). Heerlijk ijs!

IngridT
Leuke tips....

Heb ze allemaal genoteerd. Of we echt de/ een stad ingaan....ik weet t nog niet. Een vriendin was in Amsterdam vorige week, en vond het op straat in t centrum toch wel onplezierig druk. De grotten laat ik aan me voorbij gaan (claustrofobisch) ..maar De rest vh gezin mag natuurlijk gerust wel gaan......

De ENCI groeve lijkt me ook mooi. En de wandelroutes zijn zeker weten Corona proof...

@Emma
Margraten

De Amerikaanse begraafplaats in Magraten is bijzonder indrukwekkend.

IngridT
Emma...

2 jaar terug de Amerikaanse begraafplaats in Normandië bezocht. Idd heel indrukwekkend. Zag dat die in Margraten bijna net zo groot is...wist ik niet eens...goede tip!

@Emma
MaRgraten

Met een r natuurlijk ;-)
Ik ben over een paar weken in Limburg, misschien gaan we er ook wel heen.

Nog een tip: met het treintje naar Schin op Geul. Van daar wandelen langs de Geul richting Valkenburg. Bij Kasteel Oost koffie met kruisbessenvlaai en dan omhoog de Kluizenaarsberg op door een bos (misschien een ommetje langs Kasteel Schaloen?). Daarna een mooie afdaling terug naar Schin op Geul met prachtig uitzicht.

IngridT
Leuk Emma.

Ik neem t allemaal mee.

Ginny Twijfelvuur
Jah!

Die tip van Emma.

Wat ook kan is van daaruit door naar Valkenburg.
De kasteelruïne is leuk, de steenkolenmijn ook (maar ook onder de grond) of een van de grotten. Verder heb je nog de Wilheminatoren met prachtig uitzicht en bobsleebaan. En kabelbaantje, maar die is nu geloof ik dicht. En mogelijk zijn je kinderen daar al te groot voor.

Je hebt echt vele vele wandelroutes in Zuid-Limburg. Het is helaas bijna altijd wel bergop, maar overal komt je een mooi uitzicht tegen.

Ultieme tip is om in de Domincanerkerk een boek te kopen met wandelroutes.

Verder:
Gaiapark, een kasteel bezoeken (Hoensbroek), het Continium in Kerkrade, het zwembad in Gulpen of Thermae 2000 in Valkenburg (hmmm misschien niet zo Coronaproof), de Brand bierbrouwerij in Wylrè, de Gulpener bierbrouwerij in juist ja Gulpen of de Leeuw in Valkenburg en in Maastricht zit er ook nog ééntje geloof ik. Meestal met een hapje en bierproeven achteraf. Verder naar België (Luik) of Duitsland (Aken), of fietsen, mountainbiken of kanovaren. Stukje historie vind je in het Thermenmuseum in Heerlen, en bij een of andere tentoonstelling in Wahlwiller (als die er nog is) of museum Valkenburg. Maastricht heeft ook een paar mooie musea (als je daar van houdt).

Drielandenpunt heeft trouwens wel een uitkijktoren met glazen vloer en een leuk restaurant. Ook kun je van daaruit prima wandelen of mountainbiken.

Ik hoor graag wat het geworden is! Ik ben vaak in dit gebied, meestal helaas gewoon functioneel.

specht
E bike

Huur een of meer dagen een e-bike, en heerlijk fietsen door de heuvels.

IngridT
E bike.....

Kinderen hadden hun zinnen gezet op scooters......

We zullen zien wie gaat winnen....

IngridT
En qua bergop...

We zijn Zwitserland gewend. Gaat wel lukken denk ik. 😀😀

Ginny Twijfelvuur
Solex!

Ook leuk.

Sint-Pietersberg bij Maastricht is trouwens ook een mooi wandelgebied.

Er gaat niets boven
Nog wat ideeën

Koffie of iets anders drinken bij panorama restaurant Buitenlust, bij Camerig/ Epen. Zowel overdekt als niet overdekt terras. Geweldig uitzicht. Dan daar naar beneden lopen, richting vakantie Genezijde. Net voor huisje Landlust linksaf slaan door steggelke. Door boomgaard naar rechts, weiland door. Einde weiland links en je komt uit bij de Heimansgroeve. Langs de Geul weer richting Camerig en vooral ijs eten bij Goedemorgen.
Fossielen zoeken bij Beutenaken. Wij weten een prachtige wandelroute waar de belemnieten liggen. Mijn zoon en vriendin hebben er een paar dagen geleden nog een stuk of 20 geraapt.
Moeder de Gans in Teuven prettig restaurant met mooi buitengebeuren.
Doolhof bij Drielandenpunt vonden zoon en vriendin toch weer leuk. Als kind van 5 en nu als jong volwassene ook nog.
Vriendin ging altijd naar buitenland ( in NLop vak is geen vak) maar ze vond haar kennismaking met ZL geweldig.

IngridT
Oh Wow.

Dank je wel! Een hele wandelroute inclusief horeca tips....

Man en kinderen staan versteld van alle ideeën waar ik mee op de proppen kom.....

Ik vraag me af of t allemaal in een week gaat passen......

( en ik zie mijn grote kinderen er ook wel voor aan zo’n doolhof leuk te vinden,....)

@Emma
Er gaat niets boven....

Haha, leuk allemaal. Ook wij hebben weer wat meer tips nu. Bedankt allen! En veel plezier Ingrid!

Sola
Boulderen in Maastricht

Sportief uitje en ontzettend leuke ambiance

https://radiumboulders.nl/

Bosbes
scooters?

Ha IngridT, veel plezier, en heel fijn dit draadje! Wij gaan ook. Daarom hoop ik van harte dat je kinderen niet gaan winnen met die stinkende lawaaiige scooters door de prachtige natuur van Zuid-Limburg.

Tabitha
Wij ook

Wij gaan ook naar Zuid-Limburg. Dus leuk al deze tips, al zijn onze kinderen wel wat jonger. Ik hoorde vandaag wel dat het ontzettend druk is overal. Volgens hem kon je in Maastricht en Valkenburg over de hoofden lopen.

Rosie
IJsje eten in de buurt van Epen
Siem
Bosbes

Ik zie in Maastricht een hoop electrische scooters rijden, die zijn vast wel te huur.
Juist wel doen nu, veel beter dan in drukke centra rondhangen!
Maastricht centrum hoogstens vroeg in ochted even. Of de drukste winkelstraten mijden en net een paar straten verder gaan, rondom het centrum is het super mooi! Vooral idd rondom uni, toneelacademy.

Bosbes
Electrisch is geen probleem!

Als er electrische scooters rondrijden dan zijn er twee problemen opgelost: stank en lawaai. Geen probleem dus!

Er gaat niets boven
Rosie

Wingbergerhoeve = Goedemorgen. Bestel vooral de lekkere Limburgse. Idioot grote ijsjes, ijzen dus.

Er gaat niets boven
Reclame maken mag ik niet

Maar wij hebben jarenlang vakantie gevierd in Landlust. Camerig. Het uitzicht vanuit de woonkamer is zo ontzettend fantastisch.

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.