Home » Forum » Trouwdag van mijn ouders

trouwdag van mijn ouders.

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Flora B
trouwdag van mijn ouders.

Mijn ouders zijn volgend jaar 50 jaar getrouwd. Nu hebben ze het idee om met alle kinderen en kleinkinderen dit in een weekend te vieren. Ze hebben een advertentie van de Bonte Wever in Assen gezien, dit is all inclusive en zo heeft iedereen ook nog de vrijheid. We zijn met 16 personen en oudste kleinkind is 23 en de jongste 4. ( totaal 5 kinderen onder de 18)
Ik lees bij reviews dat het nogal massaal is.
Heeft iemand hier ervaring mee, of weet iemand een leuk alternatief.
Aangezien de oudste kleinkinderen allemaal studieverplichtingen hebben( wellicht verplichte toetsen) moet het voor ze na te reizen zijn, dus een locatie in Nederland is het meest handig. Betreft eerste weekend van februari, dus winter.
Ik heb ook naar grote vakantie huizen gekeken, maar dan zit iedereen zo boven op elkaar, beetje vrijheid is ook fijn.

rode krullenbol
Leuk alternatief

Overnacht en huur in goed overleg met de beheerders een zaal in één van de natuurvriendenhuizen van het NIVON (zie: https://nivon.nl/). Deze zijn voorzien van professionele keukens, waar jullie zelf je eten kunnen bereiden. Voor het eten en drinken is ruimschoots serviesgoed en bestek beschikbaar, zonder dat daar extra kosten voor in rekening worden gebracht. Het feest hou je dan in één van de (eet)zalen.

Doordat de natuurvriendenhuizen stuk voor stuk in mooie natuurgebieden gelegen zijn, kun je er de feestelijkheden makkelijk combineren met wandelen in de natuur. Voor de kinderen is er speelgoed.

40er
Waarom

Niet een weekend in de voorjaarsvakantie? Dan hebben ze geen toetsen.

Qua locatie geen tips. Hier gaat (een deel) van de familie 1x per zoveel jaar naar zo'n mega huis. Vreselijk vind ik dat, ik moet me soms even kunnen terugtrekken. Wij gaan dus ook nooit mee.

Jesse_1
Tja

Het ligt er ook een beetje aan wat iedereen wil natuurlijk. De locatie die jij noemt ken ik verder niet. En wat mag het kosten is ook altijd de vraag natuurlijk.

Wij gaan met onze familie (17p totaal nu) af en toe in de grootste accomodatie van Landal (Aelderholt, bij Emmen). De jeugd heeft kamers in het aparte gebouw, Opa & Oma slapen boven de keuken (met eigen badkamer), er is ruimte genoeg. Meerdere zithoeken, genoeg ruimte en spullen in de keuken. Ideaal vinden wij het.
Op het park is genoeg te doen, maar ook daarbuiten. Wildlands is ook in de buurt.

Maar het is ook echt wat je wilt, of iedereen zich daarin kan vinden etc. Vind iedereen dat je alles samen moet doen, of juist niet, of zijn de meningen verdeeld? Dat soort dingen geeft meestal de meeste wrijving.

Tijgeroog
Reüniebungalow Landal

Landal heeft ook bungalows waarbij je een aantal bij elkaar gelegen bungalows krijgt, elk volledig ingericht zoals een normale bungalow, en daarnaast eentje die als gemeenschappelijke ruimte is ingericht, dus een grote keuken, grote eettafel, grote zitkamer. Op die manier zit je niet met z’n allen in een groot huis, maar heb je wel de ruimte om allemaal bij elkaar te zijn.
Dit is bij ons in de familie erg goed bevallen.

Zeetakje
Geweest

Wij zijn jaren terug ook weleens in de Bonte Wever geweest. Inderdaad best massaal, maar prima voor zo'n grote groep mensen wat ons betreft. Het is een gigantisch groot complex, dus iedereen verdeelt zich wel over de diverse ruimtes.

Voor elk wat wils. Pooltafels, zwembad, bowlingbaan (ook gratis, maar wel van tevoren even reserveren volgens mij), sjoelbakken, enz. Voor de echte kleintjes waren er toen wij er waren een soort workshops. Zeepjes maken enzo. Ik geloof dat er ook een bios was, maar dat weet ik niet meer zeker.

Ontbijtbuffet en dinerbuffet. De lunch ben ik ff kwijt.

Wij vonden het fijn dat iedereen ook een beetje z'n eigen gang kon gaan. Wilde je koffie drinken, dan ging je koffie drinken, al dan niet met iets lekkers erbij. Wilde er om tien uur 's avonds nog iemand een biertje en/of een kroketje, dan gingen ze dat nog even doen.

Sommigen gingen zwemmen, anderen poolen, weer anderen gingen bowlen en anderen konden lekker op hun kamer een dutje doen. Iedereen kon eten wat hij lekker vond. Voor elk wat wils.

Natuurlijk lopen er altijd mensen rond die misbruik (in hun ogen waarschijnlijk gebruik) maken van het feit dat het eten en drinken gratis is. Wij vonden het best raar dat iemand 2 taartjes en een stroopwafel bij zijn kopje koffie nam of 3 biefstukken op zijn bord laadde, maar als je je daar een beetje voor kunt afsluiten, is het wat ons betreft best een aanrader. Juist voor een weekendje weg met een grote groep met diverse leeftijden.

Wij hebben ook weleens met schoonfamilie in een groot huis gezeten. Wat een ergernis. De één liet zich constant bedienen, was nog te beroerd om het knopje van het koffiezetapparaat in te drukken, terwijl een ander voor alle k..klusjes opdraaide. Het heeft veel moeite gekost om de lieve vrede te bewaren.

Ik ben niet van de weekendjes weg met veel familie, maar mocht het ooit weer voorbij komen, dan in iets als de Bonte Wever en nooit meer in een huis.

Kaaskopje
Uitstellen tot alle toetsen gedaan zijn

Ik zou de kinderen niet blootstellen aan allerlei onrust tijdens toetsweken.

Ik durf niet te zeggen of mijn idee een kans van slagen heeft, maar misschien staan de scholen van de diverse kinderen open voor een paar vrije dagdelen buiten de vakantie om. Niet geschoten is altijd mis. Leg uit wat de situatie is, dat je door schoolse verplichtingen niet rond de trouwdatum zelf weg kunt en dat je graag een middag en een hele dag onder schooltijd vrij hoopt te krijgen voor dit feest voor je kinderen.

Een huwelijksjubileum van grootouders is toch ook een vrije dag van school en werk? Dacht ik? :-)

Kaaskopje
40'er

Ik stel me zo voor dat een groepsweekend ín de voorjaarsvakantie al snel enkele honderden euro's duurder uit kan pakken dan er buiten.

Kenfan
Groot vakantiehuis met veel terugtrekplekken

Ik heb een paar keer gehuurd bij een firma in Limburg die daar een aantal hele sfeervolle, mooie oude goed onderhouden huizen bezit. Met meerdere zitkamers, een sauna met relaxruimte en een grote leefkeuken. Heel veel uitwijkplekken als de gezamenlijkheid even te veel wordt. Persoonlijk is dat bij mij al na een uur of twee, maar zo'n weekend vind ik goed te doen.

De Bonte Wever lijkt me echt de hel. Dan zou ik overwegen de ochtend van vertrek een migraineaanval te simuleren

rode krullenbol
De Paasheuvel?

Ik heb jaren geleden wel eens een groepsbijeenkomst meegemaakt bij de Paasheuvel in Vierhouten op de Veluwe. Juist terwijl er een reünie van de AJC werd gehouden.

Geen idee of het er nog net zo sober is als toen, maar voor meer info zou je kunnen kijken op: https://www.groepsgebouw.nl/

Naast het complex in Vierhouten blijken er groepsaccommodaties te zijn in: Austerlitz, Baarn, Epe, Evertsoord, Huizen, Oosterhout, Oostvoorne, Ossendrecht, Stroe en Teteringen.

IngridT
Wij

Hebben met schoonfamilie elk jaar een weekend, hier rond de iets van 8 kleinkinderen tussen de 15-23, deels met aanhang. Wij huren de laatste jaren meestal iets b&b achtigs af. Dat zijn dan eerder kleine hotelletjes dan grote huizen. Met 10+ kamers die allemaal eigen sanitair hebben. Met een grote leefruimte en keuken, en meestal ook ietscrecreati3zaal achtigs, met tafeltennis of poolbiljart of zo.

Op die manier heeft iedereen genoeg kans om zich even terug te trekken als ie dat wil, en loop je mekaar niet in de weg bij de douches en zo. Bevalt prima!

Voorbeeld.l...

Wij zijn hier eens geweest....

https://www.oranjehoeve.com/weekendje-weg-met-opa-en-oma/

En hier....

https://www.deslaapfabriek.nl/

Beide prima bevallen!

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.