Home » Forum » Twijfel huisje in de ardennen gehuurd

Twijfel Huisje in de Ardennen gehuurd

19 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
aleid
Twijfel Huisje in de Ardennen gehuurd

Achteraf misschien naief, maar vanaf 8 augustus hebben we voor een weekje een huisje geregeld in de Ardennen. Geen besmettingen daar. Ik heb er ontzettend naar uit gezien. Woon in Zuid-Holland, maar in onze woonplaats weinig besmettingen tot nu. Ik verwacht echter dat Nederland alle inwoners van Zuid-Holland (en Noord-Holland en Zeeland) af zal raden naar Belgie te gaan. Net zoals mensen uit Antwerpen (veel hogere besmettingsgraad overigens) wordt afgeraden naar Nederland te komen.
Wat zouden jullie doen mits het bij een advies blijft en geen strict verbod?

AnneJ
Tja

https://campingardennen.nl/coronavirus/

Wat kan je gebeuren? Je bent lekker fris in de bossen waar je goed afstand kunt houden. Het wordt pas een punt als er grenzen dicht gaan of lockdownregels ingaan.
Kun je dan op afstand werken? Dan kun je ook vanaf de Ardennen werken. In een uiterst geval.

Dendy Pearson
Gewoon gaan

Het gaat om adviezen en je hebt je eigen gezonde verstand. Ik verwacht geen verboden.
Drukte mijden en dan heb je vast een fijne vakantie.

Sanneke
Formulier

Aleid, ik zag toevallig gisteren dat je, als je langer dan 48 naar België gaat een formulier moet invullen, volgens mij vond ik het via Nederlandwereldwijd.

Een soort locatie-formulier.

Als je dat ingevuld hebt, zou je even kunnen laten weten of je alleen de eerste pagina (die is meteen zichtbaar) moet invullen of dat er nog meer achteraan komt, dus bijv. verklaren dat het een noodzakelijk bezoek is (wat vakantie natuurlijk niet is)?

Ik ben benieuwd. Ik wil ook even naar Belgie en net wat langer dan 48 uur.

aleid
Sanneke

Doe ik!

aleid
Voor Sanneke
Tango
Vaag formulier

Ik vind het een vaag formulier hoor. Waar komt deze informatie terecht dan?
Wij willen eind augustus ook een paar dagen naar België gaan, inderdaad ook Ardennen, tegen Luxemburg aan. Omdat onze dochter daar stage loopt op een vakantiepark. Ik had nog niet eerder over dit formulier gehoord. Zouden ze dan aan de grens controleren op dit formulier vraag ik me af.

Triva
Aleid

Als Belgen uit jouw provincie komen moeten ze 2 wk in quarantaine....

https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2020/belgie-oranje-reisadvies-ned...

check even of jij dat niet moet?

Beertje37
Ik denk dat het ook andersom is

En je inderdaad moet testen als je uit Noord Holland, Zuid Holland of Zeeland komt en in quarantaine moet.
Had ook een paar dagen Ardenne geboekt en was al aan het twijfelen...

Sanneke
vaag formulier

Het lijkt erop dat je alles moet invullen en dan verzenden.

Dat het dus niet de bedoeling is om te zeggen: je mag niet komen, als je e.e.a. ingevuld hebt. Dat is wel handig om te weten.

Misschien vooral bedoeld om mensen te kunnen traceren als er weer een uitbraak is?

Je kunt ook zeggen dat je geen mobiel hebt en dan het formulier printen en bij je houden. Hadden jullie dat gezien?

Triva
jemig Sanneke

Welk belang heb jij in hemelsnaam om te willen liegen? Wie reist er nog naar het buitenland zonder mobiel? Dan heb je ook vast geen pubers in je auto?

Waarom niet gewoon eerlijk zijn?

Sanneke
Triva

Jij: Welk belang heb jij in hemelsnaam om te willen liegen?

Ik zeg je eerlijk: ik vind het niet fijn om overal mijn prive-gegevens te delen. Dus vanwege privacy.

Flavia
tracering

het formulier is bedoeld om bij een uitbraak brononderzoek te kunnen doen door de Belgische overheid.

Als ik naar Belgie zou gaan zou ik ook moeite hebben een dergelijk formulier online te moeten invullen. Aan de andere kant moest je hiervoor voor allerlei andere landen ook al online je gegevens invullen om een visum te krijgen, denk Amerika, Turkije en Curacao.

Maar voor bezoek aan Belgie is het wel verplicht. Kijk maar op de site van de ANWB, over het algemeen toch wel een goede bron voor reisinformatie.

aleid
betekenis kleurcodes

De kleurcode oranje heeft voor Belgie een andere betekenis dan voor ons. Voor België betekent het dat hen wordt aangeraden zich bij terugkomst te laten testen en in quarantaine te gaan. Is een gebied rood dan worden ze daartoe verplicht. Een gebied kleurt oranje bij een snelle stijging, maar is gebaseerd op het gemiddeld aantal besmettingen. Er wordt dus niet gekeken naar het feit dat dat oplopend aantal grotendeels wordt veroorzaakt door een aantal lokale brandhaarden (mn Amsterdam en Rotterdam).
Ga je als Belg dus naar een oranje gebied dan moet je bij terugkomst je gezonde verstand gebruiken. Heb je al dan niet in een brandhaard, bijvoorbeeld Rotterdam een of meer avonden in een café staan lallen of ben je in Amsterdam naar een groot familiefeest geweest dan is het misschien slim preventief in quarantaine te gaan. Dat geldt trouwens ook voor iedere Nederlander die hetzelfde deed.
Ik woon echter niet in een brandhaard en ook heb ik niet staan hossen in een café of andere onverstandige dingen gedaan. De kans dat ik zonder symptomen iemand besmet is derhalve gering. En daarvoor is die quarantaine in dit geval toch bedoeld.
Ik blijf nog een beetje twijfelen maar door de reacties op het forum neig ik er nu naar te gaan mits de situatie zo blijft zoals hij nu is. Eigenlijk zoals Dandy en AnneJ al eerder adviseerden.
En het formulier: is idd om je te kunnen traceren bij een uitbraak.

ElenaH
Sanneke

'Ik zeg je eerlijk: ik vind het niet fijn om overal mijn prive-gegevens te delen. Dus vanwege privacy.'

Dus je gebruikt geen Whatsap, insta, facebook, linkedin, twitter? Je zet je mobiel uit zodra je je huis uitgaat? Geen bonuskaart van de Appie of Kruidvat voordeelpas, nooit geprobeerd om ergens kaartjes te winnen, nooit aangemeld voor een nieuwsbrief? Anders is je 'principe' echt een wassen neus.

Triva
ach ja

als je het vliegtuig pakt weet ook totaal NIEMAND wie daar op die stoel heeft gezeten.

Privacy... dus dan gaan we maar zeggen dat niemand in de auto met 3 pubers een mobieltje heeft. Blijf lekker in Nederland zou ik zeggen! Dat is namelijk ook een optie.

Beertje37
Geannuleerd

Ik heb mijn huisje in de Ardennen toch maar geannuleerd. Wil het risico niet lopen dat dochter 2 weken in quarantaine moet en daardoor niet kan sporten en de introductie dagen op school mist.

Anca
Privacy vliegtuig

Triva: "als je het vliegtuig pakt weet ook totaal NIEMAND wie daar op die stoel heeft gezeten."
Jij als passagier niet, maar de luchtvaartmaatschappij weet het precies. Ook totaal geen privacy daar.

Triva
Anca

Ja Anca, mijn tekst droop dus ook van sarcasme ;)

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.