Home » Forum » Vakantie en uitjes » Uitzwaaien schiphol

Uitzwaaien Schiphol

16 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Reizigster
Uitzwaaien Schiphol

Begin januari ga ik met een dertienjarige jongen naar Engeland. Hij vliegt voor het eerst. Zijn broertje van vijf en de rest van de familie komen hem uitzwaaien. We vliegen net na de lunch.

Suggesties waar de twee kinderen zich het best kunnen vermaken op Schiphol voor we vertrekken? Ik begrijp dat de restaurants bij het uitkijkterras dicht zijn maar kom daar zelf nooit in de buurt als ik vlieg dus weet a) niet of het uitkijkterras leuk is en b) niet hoever je dan zit van ergens om te lunchen.

Alvast dank!

Flavia
Gate

De gates voor binnen Europa zie je niet vanaf het uitzwaaiterras. Dus gewoon lekker lunchen bij de pizzeria in het winkelcentrum. Heel goede pizza daar, we hebben er wel eens ons kerstdiner van gemaakt.

reislustige
zou het niet weten

Ik kan je geen advies geven. Ik snap dat uitzwaaien zelf gewoon niet zo. Ik bedoel: je levert 2 uur van te voren je bagage in en verdwijnt dan door de deuren. Vanaf dat moment zie je elkaar al niet meer. Eventueel gezellig samen koffie drinken moet je doen voordat je gaat inchecken cq bagage inleveren.
Natuurlijk kan de familie daarna naar het panoramadek gaan. Maar ze zien jullie niet meer. En mogelijk kunnen ze jullie vliegtuig ook niet zien.

Reizigster
Uitzwaaien

Bedankt Flavia, dat is handig om te weten dat "zijn" vliegtuig sowieso niet zichtbaar zal zijn, en ja de pizza is lekker.

En reislustige wat uitzwaaien betreft, de laatste en eerste keer dat ik ben uitgezwaaid is 25 jaar geleden toen vliegen voor mij de eerste keer was en voor iedereen nog heel speciaal. Maar ik vond het toen toch wel bijzonder dat mensen daar speciaal voor kwamen en hoop dat het voor deze tiener ook een leuke herinnering wordt.

Misschien was een betere vraag geweest: Wat is een leuke activiteit voor een kind van dertien en van vijf op Schiphol voordat die van 13 voor een paar dagen vertrekt per vliegtuig? Beiden hebben nooit gevlogen en zijn nog nooit op Schiphol geweest. Ergens lunchen erbij moet want we gaan in Engeland gelijk iets doen.

Bedankt voor de vlotte reacties!

Flavia
Reislustige

Nadat je je bagage hebt ingeleverd hoef je niet gelijk door de deuren.
Is handig in het hoog seizoen maar je hebt hier geen douane controle dat scheelt tijd
Wachten buiten de gate is veel fijner

Phryne Fisher
Broodje

Ik breng mijn dochter ook altijd tot aan de controle. We drinken dan soms nog koffie bij de broodjeszaak naast de draaideuren. Als je meer tijd hebt kun je ook nog even winkels kijken, of naar Burger King.

specht
Vliegtuigen spotten

Niet op Schiphol blijven hangen, maar ga vliegtuigen spotten.
Er is oa naast de Mac Donalds bij Badhoevedorp een vliegtuigspottersple, maar kijk wel van te voren of die baan in gebruik is.

Reizigster
Geen bagage

En we checken online in dus we hoeven alleen om de security check te denken...

Als ik per ongeluk te vroeg op Schiphol ben kijk ik graag winkels inderdaad Phyrne. Ik denk dat we sowieso even bij (link verwijderd door forumbeheer) gaan kijken. Ik denk dat ze dat allebei wel kunnen waarderen.

Vliegtuigen spotten zou op de weg terug kunnen als wij vertrokken zijn. Zelf nog nooit gedaan.

Iemand nog andere kindvriendelijke activiteiten voor security?

Guera
Panorama

Ik zou zeker naar het panorama restaurant gaan. Ik ging daar weleens heen als dagje uit met de kids. Daar lunch en in de ballenbak en weer terug met de trein. Ik zie nergens dat het dicht is?

Download even de app van Schiphol. Dan heb je alles bij d3 hand. Als je daar zoekt op panorama zie je precies waar het zit. Ergens tussen terminal 1 en 2. Je hebt daar goed uitzicht op de vliegtuigen. Fijne vlucht

V@@s
inderdaad panoramadek

vonden mijn kinderen altijd geweldig toen ze die leeftijd nog hadden. Wat maakt het uit dat het juiste vliegtuig daar niet te zien is, er is sowieso genoeg activiteit van vliegtuigen te zien daar.

AnneJ
Te doen op Schiphol
Reizigster
App gedownload, kaart bestudeerd

We gaan elkaar op het panoramaterras ontmoeten. Aan het eind van de beschrijving staat dat Dakota's en Touchdown dicht is dus we kunnen daar waarschijnlijk niet eten. We laten de kinderen even rondrennen en dan gaan we naar beneden, pizza eten bij Per Tutti en foto's maken bij (link verwijderd door forumbeheer) daarna kunnen wij naar vertrekhal 3 en de familie mee uitzwaaien als ze dat willen.

Klinkt misschien heel dwangmatig maar ik ben heel slecht in de weg vinden en heb geen zin in gestress, het voor de eerste keer vliegen is al spannend genoeg!

vlinder72
En gedoe genoeg

Leuk dat iedereen mee wil maar ik vind zelf het al gedoe genoeg om op tijd er te zijn. De veiligheidscontrole, de paspoortcontrole (indien van toepassing). Meestal loopt het op rolletjes maar het kan soms ook lang duren.

Eerst nog de hele familie ontmoeten, naar het panaromarestaurant en ook nog lunchen dan zou je mij echt helemaal gestresst hebben. Als wij gaan vliegen dan zijn wij daarmee bezig en niet met afscheid nemen, lunch inplannen en foto sessies. En wij vliegen elk jaar wel een keer.

Maar als dit is wat jullie leuk vinden dan moet je dat vooral zo doen. Zorg er wel voor dat je op tijd bij de veiligheidscontrole bent. Dat kan soms lang duren en Schiphol is groot. Voor sommige gates moet je echt een eind lopen en je moet wel op tijd weer bij de gate zijn.

Wilgenkatje
niet ter zake ditmaal, maar...

… volgende keer vanaf Rotterdam naar Engeland vliegen. Dan valt er wel wat uit te zwaaien.

Ik houd zelf niet van uitzwaaien, word er vreselijk zenuwachtig van.

Voor Schiphol heb ik geen goeie tips. Het is er zo groot, ik denk dat de vijfjarige er niet veel van gaat merken dat er daadwerkelijk gevlogen gaat worden. Daar zie je / buiten/ meer van in het complex zelf. Veel plezier, een fijne tijd met elkaar!

Reizigster
Uitgezwaaid

Nou we zijn even met zijn allen op het Panaroma Terras geweest. Lekker even frisse lucht met kerosine gesnoven. Jongste vond het heel wat om in het vliegtuig dat daar staat te klimmen en kwam er snel weer uit; bang dat het weg zou vliegen. Samen hebben ze de vliegtuigen even goed bekekn maar omdat ze met de shuttle moesten hadden ze het daar ook goed bekeken.

Voor pizza was het wat te vroeg maar we hebben een lekker broodje gehaald bij de V en D, de vliegtuigwinkel bewonderd en de Leonidas vitrine uitgebreid bekeken en toen zijn we uitgezwaaid wat de tiener toch heel wat vond.

Bijna kwamen we het land niet uit omdat ik toch een uittreksel of zo had moeten aanvragen maar uiteindelijk mochten we weg. Fijne vakantie gehad!

Bedankt voor iedereens inzichten!

M Lavell
Vergeet de douane niet

Engeland is geen Schengenland. Je moet dus door de douane met iedereen die de hele wereld over gaat. Dat kan een flinke rij en wachttijd tot gevolg hebben (wij stonden laatst ruim een uur te wachten).
Helaas geven de app’s (schiphol of airline) over die wachttijd weinig tot geen informatie.