Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Twinmum

Twinmum

11-01-2020 om 12:19

Verjaardag 21 jaar in New York

Onze tweelingdochters worden dit jaar 21 in augustus wanneer we op vakantie zijn in New York. Hebben jullie misschien een idee hoe we dit op een toffe manier daar kunnen vieren? Natuurlijk snap ik dat jullie denken New York is al tof genoeg, dat klopt ook, maar normaliter doen we niet veel aan hun verjaardag (hoogstens opa’s en oma’s die langskomen, ook omdat ze midden in de vakantie jarig zijn, iedereen is altijd weg en naderhand vieren vinden ze mosterd naar de maaltijd) maar aangezien ze nu 21 worden en het misschien de laatste keer is dat ze mee op vakantie gaan wil ik het toch wel bijzonder laten zijn.

Tijgeroog

Tijgeroog

11-01-2020 om 13:23

Nou

Misschien dat er in New York iets is wat zij heel graag willen doen, maar waarvan jullie gezegd hebben dat dat niet door gaat, omdat het te duur is, of jullie daar absoluut geen zin in hebben. Dat zou dan een mooie verrassing kunnen zijn. Of gaan eten in een bijzonder restaurant, of naar een musical of...

Musical inderdaad

Dat zou hier iedereen heel blij van worden.

Fietsen

Je kan een gezamenlijk ontbijt plannen en daarna voor die dag twee fietsen huren zodat de meiden met zijn tweeën door NY kunnen karren; gevoel van vrijheid.
Een dag waarop ze gaan terugkijken omdat er maar één NY is.

Taartjes bij cake boss?

Wat heel feestelijk is is ontbijten bij Tiffany&Co. Maar het restaurant is tijdelijk gesloten zie ik vanwege verbouwing. Pas 2021 weer open. Als ze van sieraden houden is misschien een idee wel een bezoek te brengen aan de winkel waar ze iets mogen uitzoeken? Ze hebben er ook prachtige zilveren sieraden die echt geen rib kosten.

Een rondvlucht met een helikopter schijnt enorm geweldig te zijn. Zou dat iets zijn voor ze?

Er is op tlc een tamelijk hysterische serie over een banket- en cupcake bakery. Is dat feestelijk? Die op Hoboken is de originele winkel maar ook op Manhattan is er eentje.
https://www.newyork.nl/eten-en-drinken/carlos-bakery-cake-boss-new-york/

Voor een echte ny avond is de comedy cellar ook leuk. https://www.comedycellar.com/

Eten bij momofuku, van een bekende kok David Chang, vond ik ook echt bijzonder. Er zijn er meerdere. https://momofuku.com/restaurants/

Maar goed. Ligt er maar helemaal aan waar je tweeling van houdt natuurlijk!

Twinmum

Twinmum

12-01-2020 om 11:56

Bedankt!

Dank jullie wel voor de tips. Misschien had ik moeten schrijven dat dit niet de eerste keer was in NY, we hebben nl. familie in de USA (in de staat NY, maar zijzelf gaan nooit naar NY city, dus geen tips van hen helaas) Fietsen door Central parc hebben we een keer gedaan, dat was idd super. Een musical bezoeken maar slechts 1 dochter is dol op musicals. Swaen, wat een toffe tips. Ik ga hier zeker iets mee doen.
Die Cakeboss lijkt me echt leuk om een verjaardagstaart te gaan eten. Mochten jullie nog meer tips hebben dan heel graag. Deze 21e verjaardag wil ik echt eens vieren met hen !

cakeboss

dochter is 2 jaar geleden naar NY geweest en heeft daar regenboogcake gegeten (8 euro 1 plak), die was echt niet lekker zei ze. Wat was ze teleurgesteld want ze was groot fan van die serie van hem.

rode krullenbol

rode krullenbol

12-01-2020 om 18:51

Umnja ...

Mijn beste herinnering aan New York is een soort van culinair. Ik heb er in de wijk Harlem het allerlekkerste gemberbier naar Jamaicaans recept gedronken. Gewoon in een snackbar. Mij zou je dan ook heel erg blij maken met een kratje ervan voor mijn verjaardag.

Mijn op één na beste herinnering betrof de eekhoorntjes bij het gebouw van de Verenigde Naties. Die zagen er al even lief uit als alle andere eekhoorns waar ook ter wereld.

Wie denkt dat bovenstaande wel wat zegt over mijn overige indrukken van de stad, ziet dat goed.

Rode krullenbol

Biebel

Biebel

12-01-2020 om 19:37

21 mogen ze toch naar een bar?

Als ik me niet vergis - of teveel gilmore girls heb gekeken- is ook in de staat New York 21 de leeftijd waarop je legaal mag drinken.

Ik zou denk ik daarom voor een rooftopbar gaan. Cocktails, mocktails als je alcoholvrij wil, als je de ober influistert dat het een twin celebrating 21 party is, willen ze vast wat extra doen. Mijn lijstje met nog te bezoeken bars, gebaseerd op hipster tips
https://www.mrpurplenyc.com/
https://www.thepodhotel.com/pod-39#

Of via de website https://www.therooftopguide.com/rooftop-bars-in-new-york.html.

rode krullenbol

rode krullenbol

12-01-2020 om 19:52

Oh ja!

Als je er sushi gaat eten, krijg je wanstaltig grote porties, tegen evenredige prijzen.

Rode krullenbol

Twinmum

Twinmum

12-01-2020 om 21:04

Wat een toffe tips

Ik ga hier zeker wat mee doen. Dank ook Rode krullebol en Biebel. Het klopt inderdaad dat ze met 21 jaar alcohol mogen drinken. Ik ga denk ik van tevoren contact opnemen met zo’n rooftop bar. Mijn meiden zijn 2-eiig en uiterlijk zeer verschillend, ik zal dan ook hun paspoort meenemen anders geloven ze ons misschien niet (niet qua leeftijd maar als ik zeg dat ze een tweeling zijn) nogmaals dank. Ik word hier helemaal blij van! Kom maar op met die tips!

Brooklyn bridge

Ik had een andere route in gedachte...

https://www.travelvalley.nl/stedentrips/ontdek-wereldstad-new-york-op-de-fiets

CC

CC

06-02-2020 om 12:33

Juniors Brooklyn

Jaren geleden geweest en een echte NY ervaring, maar niet spiffy zoals een rooftop bar. (En ook nog leuk om met je ouders te gaan eten )

CC

CC

06-02-2020 om 12:35

apollo theater

ook leuk, echt Harlem. Daar zitten ook wel wat lekkere snackbars. Het is het leuks om in de US bij van die niet-keten tentjes te gaan eten. Als je toch een keten wil: probeer Chipotles! (Mexicaans)

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.