Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Globetrotter

Globetrotter

24-12-2019 om 20:03

Waarheen voor indrukwekkende reis? En tips en trucs

Wij willen komende zomervakantie voor de laatste keer (want ze worden groot...) met de kinderen een mooie grote reis maken. We hebben maar 3 weken, dus de tijd is vooral de beperkende factor. Budget: geen idee, we hoeven het niet over de balk te smijten maar we hoeven ook niet zuinig te doen.

Op ons lijstje staan nu Indonesië (bijvoorbeeld Flores, Komodo en Gili; we hebben al eens Sumatra, Java, Bali gedaan), Suriname en Costa Rica. We willen graag natuur, avontuur en cultuur. Maar we worden het niet eens. Dus daarom wil ik graag jullie ervaringen horen met die landen. Ze hebben natuurlijk allemaal de gevraagde ingrediënten. Wat is dan het spectaculairst? Het makkelijkst te bereizen met een groep van 4 (denk aan lokaal vervoer en verblijf)?

Ik ben heel benieuwd naar jullie adviezen!

Guera

Guera

24-12-2019 om 20:36

Mexico

Costa rica heeft nauwelijks cultuur. Als in gave steden, bezienswaardigheden of oudheden. Vooral natuur en mooie stranden. Wandelen en kajakken en raften etc.
Ik ben weg van Mexico . Dat heeft het echt allemaal. Prachtige tempels uit maya tijd. Toffe steden/plaatsjes, mooie stranden en natuur.

vlinder72

vlinder72

24-12-2019 om 21:06

Cambodja

Wij zijn dit jaar met onze kinderen naar Thailand en Cambodja geweest. Geweldige combinatie van cultuur en natuur.

Cultuur o.a. Angkor Wat, tonle sap, bangkok, brug over de Kwai
Natuur o.a khao yai national park (gibbons, wilde olifanten, slangen etc), Erewan watervallen

Onze kinderen vinden vooral Cambodja erg leuk. Daar hadden wij best langer willen blijven (kampot bijvoorbeeld).

Beertje37

Beertje37

24-12-2019 om 22:09

Makkelijke bereizen?

Afhankelijk van hoe je het regelt is Flores/Komodo niet heel makkelijk te bereizen. Hangt er ook vanaf hoeveel je van Flores wil zien. Flores is wel een geweldig avontuurlijke bestemming. Heel groen, mooie vulkanen (Keli mutu) en ook nog bijzondere culturen. Gili eilanden waren fantastisch om te duiken/snorkelen, maar ik weet niet wat daar na de laatste aardbeving op Lombok van over is.
Overigens is Sulawesi ook fantastisch.
Voor avontuur, cultuur en natuur kun je ook goed terecht op Sarawak (Maleisië) en zoals genoemd is de combinatie Cambodja/Thailand ook geweldig.
Veel plezier met de voorpret en wacht vooral niet te lang met boeken!

bieb63

bieb63

25-12-2019 om 14:46

Of amerika met de amtrak

Dat hebben wij gedaan en, ondanks dat ik niet echt een Amerika fan ben, was het heel bijzonder én erg afwisselend.
Starten in bijv. Los Angeles. Doe daar even de Universal Studio's, want dat is errug leuk. Dan op de trein met een aantal stops richting Oost (Boston). Dat reizen met die trein (die rijdt ook niet heel hard) is al erg bijzonder, want je komt elke keer weer door totaal andere landschappen. Je kunt zo'n reis prima in 3 weken doen. Neem als eerste stop New Mexico (Albequerque), heel bijzonder, hoog gelegen en een totaal ander landschap én cultuur (denk aan Indianen) dan in Californië. Neem ook een stop in Chigaco, want dat is ook een indrukwekkende stad met veel cultuur. Dan verder naar Boston, evt. nog een of meer tussenstops. Richting Boston komt je weer in een heel ander landschap, dan het Westen. Veel groen, bossen. En Boston is weer een totáál andere stad dan Chicago of New York. Veel Victoriaanse panden en veel te doen.
Wij vonden het een bijzondere reis.

SU!

Suriname is geweldig!! Absoluut naar toe gaan, prachtig mooie natuur, cultuur echt geweldig. Als je nog perse strand wil kan je het combineren met 1 van de benedenwindse eilanden.

Ik weet nog een goed reisbureau, daar hebben wij geboekt 2 jaar geleden.

Meelezer

Meelezer

25-12-2019 om 23:21

Marsy/ Costa Rica

Marsy, ik zou graag nog naar Suriname willen. Wil je vertellen via welke reisorganisatie jullie geboekt hebben?

En wat je zeker wel en niet zou aanbevelen?
Wij zouden iets van 3 weken gaan incl wat strandvakantie. Combi culuur, natuur en strand vinden wij altijd erg fijn.

TO: wij hebben ooit overwogen in de zomervakantie naar Costa Rica te gaan. Zoals gezegd: de natuur is prachtig, maar er is minder cultuur. En realiseer je dat het er erg veel kan regenen in de zomer. Naar ik begrijp toch wat erger/meer dan de vaak korte tropische regenbuien in bijv ZO-Azie. Voor ons reden geweest toch voor een andere bestemming te kiezen.

Wij hebben

Geboekt bij travelsuriname punt nl let op! Er bestaat ook een reisbureau dat precies andersom heet!

Tickets hadden we zelf al geboekt, toertjes dus hier. Alles perfect geregeld! Overal ruim op tijd opgehaald, rustige en vriendelijke begeleiding, met verstand van zaken, zowel van de natuur (gevaarlijke) dieren en planten die ons aangewezen werden, als de cultuur en politiek en natuurlijk heerlijk eten!!!

We hebben niet gefietst omdat onze kinderen beide jonger dan 10 waren. We hebben wel 2 dagen gekanoot met overnachting in de jungle, paar dagen Pingbe in binnenland, brownsberg en ston island, nieuw nickerie met daarna overnachting in Bloemendaal en nog paar nachten plantage, laatste nacht op een camping vlakbij het vliegveld, konden we nog de hele dag zwemmen in cola water voor we binnen kwartier naar vliegveld gebracht werden.

Wij hebben geen strand gedaan in Caribisch gebied, Suriname is te mooi en teveel te doen!

omdat de kinderen klein waren tussendoor nachtje Paramaribo, niets bijzonders, die stad heb je in 1 dag gezien, maar voor de kinderen even rust aan het zwembad.

Transmongolie?

Wij hebben vorig jaar zomer de transMongolië gedaan. Opgestapt in Moskou waar we een paar dagen bleven, toen naar Siberië en een paar dagen rondom het grootste zoetwater meer ter wereld verbleven, daarna Mongolië paar dagen de hoofdstad en daarna een paar dagen in een nationaal park, en uiteindelijk Peking waar we ook nog een paar dagen bleven en bv de muur hebben beklommen.

Ik boekte een aanbieding via secret escapes bij Tara travel. Die is perfect om je te helpen met de treinkaartjes en hotels reserveren. Je kunt de reis opbouwen zoals je wil, eruit waar je, en een paar dagen verblijven waar je wil. Wij deden er 16 dagen over. Met de kennis van nu had ik een 2 extra stops gemaakt. Namelijk ook nog St. Petersburg, en een extra stop ergens in Rusland.

Met z’n vieren is het perfect want dan heb je samen 1 coupe.

Een magische reis!

Ik zie nu pas dat je graag advies wilde over de landen die je in je post hebt geschreven. Suf van me!

Flavia

Flavia

26-12-2019 om 18:27

Swaen

Maar ik ben wel heel blij met je bericht want ik heb de transmongolie in 2021 op mijn lijstje staan.
Ik denk nu aan een groepsreis want alleen met dochter is leuk maar we vinden ander gezelschap ook wel erg leuk.
Zou jij het aanbevelen voor ons als mini gezin? Of was 2 volwassenen op zijn tijd wel handig. Hoe veilig is het voor alleen reizende vrouwen?
Mijn dochter vond het steeds bepoteld worden door volledig onbekenden in Azië een aantal jaar geleden uitermate vervelend maar ja toen was ze een schattige 10 jarige maar het staat haar nog goed bij.

Welke excursies / trips zou je aanraden?

rode krullenbol

rode krullenbol

27-12-2019 om 09:56

Nog een tip

Als ik de filmpjes op YouTube mag geloven, is het superspannend om op zoek te gaan naar een harige primaatsoort met menselijke trekken waarvan het bestaan door velen in twijfel wordt getrokken. Dat kan o.a. in Noord-West Amerika, Florida, Canada en Rusland, maar eigenlijk overal waar weinig tot geen mensen komen. Gewoon vragen naar Sasquatch, Yeti, Bigfoot of De Verschrikkelijke Sneeuwman!

Het geeft bivakkeren in de wildernis een extra doel èn bijzonder cachet. Zorg er wel voor om goedfunctionerende audio- en videoapparatuur bij je te hebben.

Rode krullenbol

Flavia

Ik zie dat ik het reisbureau verkeerd heb geschreven. Tiara is het bureau dat gespecialiseerd is in deze reis.

Als jullie met z’n tweeen reizen zou ik inderdaad ook een groepsreis doen. Voor kindlief wellicht gezelliger? Het voordeel van een treinreis is dat je voortdurend mensen tegenkomt en best lange stukken mee in de trein zit. Er passen 4 mensen in een coupé. Je kunt die voor jullie twee samen boeken maar dat ook bewust niet doen. Dan deel je je coupe met anderen wat ook leuk is en je steeds nieuwe mensen ontmoet.

Het viel me op dat er aardig wat gezinnen dezelfde reis maakte. De trein is ook ideaal met kinderen natuurlijk.

Wij hebben in Moskou het Kremlin bezocht (vooraf kaarten voor bestellen!), en een middag met een gids door de stad gewandeld. Het welbekende kleurige kerkje op het rode plein. Het is een fijne stad om rond te dwalen en zeker pelmeni te eten.

Daarna gingen we door naar Irkutsk. Dat was 5 dagen non-stop in de trein. Zou ik met een kind niet aanraden. Dan zou ik een extra stop in jekatarinaburg maken. Dat schijnt ook prachtig te zijn. In Irkutsk hebben we een beetje rondgedwaald en een dag naar het Baikalmeer geweest met een gids. plaatselijke markt bezocht. Heel leuk!

Daarna naar Mongolië. Wonderlijk land. De hoofdstad, ulanbaatar, is prachtig! En heel druk. Zeker in vergelijking met het nationaal park dat we daarna bezochten en waar we 2 dagen in een gertent sliepen. De uitgestrekte landschappen, de wilde paarden, hals en de oorspronkelijke bewoners. Fantastisch. Alsof je in een film zit. Je kunt er paarden huren, een enorm beeld van Dzjengis Khan bezoeken. Aanrader!

En dan naar Peking. De hutongs, een soort primitieve wijken, zijn geweldig om in de verdwalen en te eten. Je komt tijd tekort. Er is zoveel te doen. En het is zo enorm groot. Het paleis, de muur, het plein, een ritje met de metro, de markten, de enorme warenhuizen. Alles is indrukwekkend. De Chinezen leven erg op zichzelf. Vrijwel niemand spreekt Engels. Je bent wel echt een bezienswaardigheid. Veel mensen wilde met mij op de foto bijvoorbeeld. Vermoedelijk willen ze dat met je dochter ook! Ik voelde me er veilig. Ook in de avond.

De hele reis trouwens wel, qua veilig. Al kunnen ze aan de grens best indrukwekkend doen. Je coupe inspecteren enzo. En bij de Chinese grens moet je er een paar uur uit omdat de trein dan op een ander onderstel gezet moet worden.

Je verveelt je geen moment. Zalig uit het raam staren. En alles verandert heel langzaam. Het uitzicht. De mensen. De taal. De tijd. De gebruiken en omgangsvormen. Een avontuur is het. Zeker samen met je kind. Heerlijk! Ik zou het doen als ik jullie was.

Flavia

Flavia

27-12-2019 om 17:03

Moskou

Moskou en St Petersburg ben ik al geweest. We zijn met de nachttrein van St Petersburg naar Moskou gegaan. Dat was met een groep waar dochter niet mee was.
Ik vond St Petersburg wat leuker dan Moskou, hoewel we in Moskou dan weer zo'n 1mei parade meemaakten.

Wel ben ik in 2016 met haar toen ze nog 11 was. (en dus bijna gratis met de trein mocht) met haar op Interrail geweest naar Wenen, Praag en Krakau.

Je verhaal doet het besluit voor 2021 steeds vaster komen staan, dank je wel.

rode krullenbol

rode krullenbol

27-12-2019 om 20:14

Nadere toelichting

Bigfoot, die overigens 'Skunkape' heet in Florida vanwege de onaangename geur die het wezen verspreidt - dat was ik jullie nog vergeten te vertellen - wordt verondersteld zeer mensenschuw te zijn, vanwege de gevaren die van ons uitgaan.

Voor je het weet doen ze dierproeven op je of stellen ze je tentoon in een diergaarde; zo vertellen zij elkaar kennelijk. Vooral de volwassen exemplaren laten zich behoorlijk intimideren door de gedachte hun vrijheid en eventueel zelfs leven te verliezen. Zij weten immers reeds enigszins van wanten; van de tijd dat zij nog klein waren! Geen strengere opvoeding namelijk dan die van de Bigfoot!

Zelden komen zij uit hun onderaardse holen. Hele families bivakkeren daar op door henzelf vervaardigde nesten, alwaar het wemelt van parasitair ongedierte dat op hun bloed en warmte afkomt. Het merendeel van hun tijd brengen zij dan ook door met 'vlooien'. Een bezigheid die de toch al hechte sociale banden nog verder aanspant en wat extra (proteïnerijke) voeding oplevert. Voor de rest zijn zij even vegetarisch als de gorilla. Met knollen als voornaamste bron van vitamines, mineralen, vezels en energie.

Het betreft dus de moedigste exemplaren; die exemplaren die bij hoge uitzondering in hun eentje aan de wandel gaan buiten het hol - en daar indrukwekkende voetafdrukken achterlaten. De ronduit bizarre geluiden die deze onverschrokkenen voortbrengen, doet mensenbloed binnen welgeteld één seconde stollen. De eigen wil verdwijnt ogenblikkelijk en spoorloos.

Zodoende heeft het kunnen gebeuren dat menig tot op de tanden bewapende ooggetuige weliswaar verslag kon doen van hoe Bigfoot er zo ongeveer uitziet, maar daarentegen nog nooit een karkas heeft meegebracht als jachttrofee. Eenmaal in oogcontact met het dier blijkt het dermate menselijk, dat de trekker overhalen geen optie meer is. Slechts een psycho- of sociopaat zou in staat zijn deze impasse te doorbreken, maar - zo luidt de algemene opinie onder de geïntersseerden in Bigfoot - laat die zich ajb verre houden van het woud. Het is er al gevaarlijk genoeg en straks blijft er geen eentje meer over!

Rode krullenbol

We mogen ons gelukkig prijzen dat het hiervan nog nooit is gekomen.

Moeilijk

TO, ik zou denk ik minder snel voor Indonesië kiezen als je daar al es geweest bent, hoewel in een ander deel.
Persoonlijk zou ik iets nieuws kiezen. Ik kan je niet adviseren over de genoemde landen want ben er nooit geweest.
Wel in Mexico en dat was zeker mooi. Mijn favoriet is Amerika, dat vindt ik zo’n geweldig land. Ook leuk om te combineren met een paar dagen cruise naar Hawaï of Bahama’s. Een droom toch ??

Op mijn lijstje staat o.a. nog Sri Lanka i.c.m. Malediven. Maar ook Thailand lijkt me mooi.
Japan schijnt ook de gevraagde combinatie die je zoekt te hebben ?

Globetrotter

Globetrotter

30-12-2019 om 10:06

Fijn al die reacties!

Oh, Transmongolië, ja, dat zou ik zelf heel graag willen, maar daar krijg ik de familie niet enthousiast voor helaas. Sowieso niet voor treinreizen, terwijl mij dat ideaal lijkt.

Costa Rica valt af, inderdaad vanwege de regen in die tijd van het jaar. Wil ik wel nog een keer naar toe, maar dat wordt dan alleen met man zodat we buiten het zomerseizoen kunnen.

Amerika (westkust) hebben we een paar jaar geleden al gedaan, mijn voorstel om dan de oostkust, of de Amtrak te doen werd niet heel enthousiast begroet. Canada vond ik ook nog een optie, maar ook die haalde het niet.

Indonesië zouden we nog wel een keer willen doen, omdat vorige keer de nadruk lag op het bezoeken van de roots van de beide opa's, dus vooral op Java veel gezien en gedaan. Maar we hebben dus wel een band met Indonesië en spreken van de vorige keer de taal nog een beetje. Het is een prachtig land, we voelen ons daar allemaal erg op ons gemak. En er valt natuurlijk nog een heleboel te ontdekken!

Mexico hebben we toegevoegd aan de lijst, maar ik heb wel twijfels over de veiligheid daar. Iemand die daar wat zinnigs over te zeggen heeft?

Voorlopig scoort Suriname het hoogst. Dank voor de tip voor het reisbureau MarSy, daar zal ik eens naar kijken. Strand hoeft voor ons niet, we benutten de tijd ter plekke liever om interessante, mooie of spannende dingen te zien en te doen. Hoogstens plan ik de eerste dagen wat rustigs (hotel met zwembad of idd aan een strand) om te acclimatiseren.

Meer tips blijven dus welkom!

Ad Hombre

Ad Hombre

30-12-2019 om 20:57

Globetrotter

"Strand hoeft voor ons niet, we benutten de tijd ter plekke liever om interessante, mooie of spannende dingen te zien en te doen."

Da's geen probleem. Ze hebben ook reisgidsen en routes voor mensen die liever interessante en spannende dingen gaan doen. Alleen wel tijdig boeken anders zijn de busjes of kano's vol met andere mensen die liever interessante en spannende dingen gaan doen!

indonesie

Sulawesi is inderdaad een aanrader, evenals Flores en Komodo. Moeilijk te bereizen snap ik niet. Je vliegt tot je niet verder kunt en gaat dan per boot of auto (met chauffeur wat decadenter klinkt dan het is, niet te doen zelf rijden in indonesie). Bedenk wel dat afstanden gigantisch zijn daar. Alleen Sulawesi is al 1000 km van noord naar zuid. Maak een plan wat je echt wilt zien/doen en las genoeg rustdagen in.
Wij zouden nog wel eens naar Borneo willen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.