Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Beertje37

Beertje37

24-03-2019 om 14:31

Zelf rijden in Marokko

Heeft iemand ervaring met zelf rijden in Marokko? We willen liever niet met een georganiseerde reis mee, maar wel graag wat zien van het land met relatief beperkt tijd.

Prima te doen!

Lees eens op het camper forum, daar staan veel verhalen van mensen die met de camper naar Marokko gaan, kan je ideeën op doen

Tijgeroog

Tijgeroog

24-03-2019 om 17:50

Prima

Wij hebben het gedaan. De mentaliteit is wat anders dan hier, en het kan in de grote steden lastig zijn om de weg te vinden (maar wij deden het zonder navigatiesysteem, een aantal jaar geleden, dat zal nu een stuk makkelijker zijn) maar als je het allemaal rustig over je heen laat komen en mee gaat in de flow is het prima te doen.
Er zijn heel veel 2-baans wegen, iets breder dan bij ons, en daar rijdt alles. Auto’s met haast, vrachtauto’s en ezelkarren. Daar wordt dus regelmatig ingehaald. Ook als er tegenliggers aankomen. In Nederland ontstaat er dan paniek en wordt er flink getoeterd, in Marokko schuift iedereen een stukje jaar buiten en past de inhalende auto er prima tussenin.
In de grotere steden zou ik nu offline kaarten downloaden in google maps, dat scheelt je waarschijnlijk het eindeloos rondjes rijden dat wij gedaan hebben. Helpt ook als je door de souks aan het dwalen bent en dat ene winkeltje terug wilt vinden.
Huren kan gewoon bij de vliegvelden. Let er wel op date airco het goed doet, die is behoorlijk essentieel. Wij hebben de eerste auto om die reden omgeruild.

Geen probleem

Wij hebben afgelopen zomer een ''roadtrip' van Marakech naar Tanger gedaan en er is, muv de steden, heel goed te rijden. De wegen zijn rustig en over het algemeen prima. In de steden is het hectischer. We hebben ons nergens onveilig gevoeld. De maxinum sneldheid wordt goed gehanteerd ook gecontroleerd. We hebben nooit in het donker gereden trouwens. Dat wordt afgeraden. Voor navigatie gebruikten we google maps. Ook prima. Airco idd noodzakelijk!

oh ja

Als tegenliggers knipperen met hun lichten dan weet je dat er een controlepost van de politie aan komt. Die controleren op snelheid en het dragen van gordels. Ben je gepasseerd dan wordt het gewaardeerd als jij je tegenliggers ook weer waarschuwt

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.