Home » Forum » Zo geen zin in vakantie

Zo geen zin in vakantie

52 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Snappy
Zo geen zin in vakantie

Ik schaam me bijna maar ik heb zo geen zin in vakantie.

Mijn man snurkt verschrikkelijk en thuis slaap ik vaak op de bank, in een caravan is dat erg lastig en hoor ik hem nog. De kids slapen in een tentje en die willen mij daar niet bij hebben ;) Nog een tentje er bij mag niet, dus ik zal sommige nachten in de auto slapen is mijn ervaring van vorig jaar.

Punt 2 is dat ik een lichte vorm van Chrohn heb en na de bevalling van de jongste problemen heb met kringspier (totaalruptuur). Die combi is niet handig en naarmate ik ouder wordt merk ik dat ik meer klachten ga krijgen. Wij zijn echte kampeerders (met eigen caravan) en zonder prive sanitair is vakantie voor mij continu bezig zijn waar de toiletten en douches zijn en mezelf voorbereiden op uitstapjes.

Man en kids willen garantie op goed weer dus buitenland, maar er zijn bijna geen campings in buitenland met prive sanitair. Dus ook dit jaar weer kamperen zonder prive sanitair.

Iets huren (stacaravan, huisje, vliegen) kunnen we niet betalen in hoogseizoen dus we zijn echt aangewezen op kamperen. Maar ik blijf veel liever gewoon thuis of in NL (met prive sanitair) en dit dus kenbaar gemaakt aan mijn gezin vorige week. Zij willen niet zonder mij op vakantie (kamperen) en man heeft vakantie echt nodig om bij te tanken, dus ik voel me soort van verplicht om mee te gaan en ik zie er als een berg tegenop.

Weet dat er gezinnen zijn die dolgraag op kampeervakantie zouden willen maar niet kunnen en dan klinkt mijn verhaal wel verwend wellicht, maar ik voel me gewoon klem gezet.

Niet op vakantie gaan kan je niet maken tov man en kids vindt mijn beste vriendin, maar zonder mij weg willen ze ook niet.

Alkes
nou verwend?

Ik vind jouw verhaal eerder klinken alsof het de rest van je gezin niks uitmaakt wat jouw wensen zijn. Kunnen je man en kinderen het niet eens een weekje uitproberen om zonder jouw op vakantie te gaan?

Phryne Fisher
Oh

Mij krijgen ze echt niet in een tent of caravan zonder wc, gewoon niet. Dus als het dat is of thuisblijven, blijf ik thuis. Geen eigen douche vind ik nog te overwegen, en voor snurkers heb je oordopjes.

Tensy
Spontaan

Inderdaad, je gezin lijkt weinig rekening met jouw wensen te houden. Zou spontaan je een verblijf in mijn huis aan willen bieden hahaha. Dan ga ik op jouw vakantie. Wij blijven thuis, we hebben het heerlijk hier, opzetbad en heel veel leuke zwem plassen hier in de buurt. En t wordt volgende week 30 graden. Zou je man niet af en toe in de auto willen slapen? Misschien dat hij t dan begrijpt?

Kyana
Nee dus

Ik zou er op deze manier ook geen zin in hebben. Ik snap heel goed dat dit voor jou niet comfortabel is.

Je gezin kan ook met jou rekening houden.

Ik zou voorstellen

1) kamperen maar alleen met prive sanitair en extra tent voor jou (in de auto slaapt niet lekker)

2) huisje ergens huren

3) niet op vakantie

4) man/kinderen samen op vakantie

Vakantie hoeft niet & je man/kinderen kunnen ook best zonder jou weg. Ik ga ook wel eens alleen met de kinderen op vakantie omdat mijn man niet van strandvakanties houdt en de kinderen en ik dit wel leuk vinden. Dat is voor alle partijen heel prima.

Als ze wel perse jou mee willen hebben dan mogen ze ook rekening houden met jou

bicyclette
je laat over je heenlopen

Je laat over je heenlopen. Je man houdt te weinig rekening met jou, en jij lijkt dat in stand te houden. Je had niet moeten instemmen met de plannen. Je moet echt beter voor jezelf leren opkomen hoor!

Tobbertje
En, aan snurken valt wat te doen!

Maar dan wel door de snurker. Ik raad je aan een snurk-app te installeren en eens een nacht objectief dat snurken te laten registreren. Ik denk dat je man zich kapot schrikt! Hier was het een eyeopener. Sinds kort heeft man een beugel (hij bleek apneu te hebben, die beugel voor de nacht is een van de mogelijke behandelingen. Overigens is zo hard snurken vaak verbonden met apneu. En dat is ontzettend slecht voor de gezondheid. Die apps kunnen daar vaak ook een indicatie van geven, of je man vaak stopt met ademhalen. Dan kan hij bij de huisarts nog een eenvoudig slaaponderzoek doen om de diagnose te laten stellen.

Maar los van dat snurken, ik snap je behoefte aan het gemak van een eigen gemak 😜. Ik zou het ook niet fijn vinden als mijn gezin gewoon over die wens (eis?) heenstapt. Kan je het reisdoel nu nog veranderen? Het wordt in Nederland de komende tijd ook mooi weer tenslotte.

Knurf
Vreselijk

Echt geen sprake van dat ik op die manier op vakantie zou gaan. Ik heb veel voor mijn gezin over, maar ik zou het toch niet pikken dat er zo weing rekening met mij gehouden zou worden. Of we hebben allemaal plezier, of ze gaan maar mooi zonder mij.

'Niet op vakantie gaan kan je niet maken tov man en kids vindt mijn beste vriendin, maar zonder mij weg willen ze ook niet.'

Met zo'n vriendin heb je geen vijanden meer nodig. Hoezo mag je een vakantie niet overslaan?!?!

Tine Winkel
snurken en oordopjes

been there, done that... maar dat werkt echt niet hier. Ik hoor dat er supergoed doorheen, dus echt zinloos. Gelukkig heeft een van de kids weinig last van het gesnurk en wil wel in de caravan slapen. Ik slaap met de andere in een tentje. Vind ik sowieso veel fijner slapen dan een caravan (zodra iemand zich omdraait, voel ik dat, dus dat wordt niets).

Kortom, klinkt niet echt (lees: echt niet) als een vorm van ontspanning of energiegever, zo'n vakantie voor jou. Dus kijken of er een andere locatie gevonden kan worden met prive-sanitair, of idd kiezen voor jezelf en laat ze dan maar ongezellig zonder jou op stap gaan. Als ze merken dat ze dat ongezellig vinden, dan willen ze een volgende keer misschien wel WEL rekening met jouw wensen houden.

Rosie
je beste vriendin

"Niet op vakantie gaan kan je niet maken tov man en kids vindt mijn beste vriendin"

Laat je beste vriendin eens een weekje in jouw schoenen rondlopen.

Ik vind dat jij heel goede redenen hebt om niet op deze manier op vakantie te gaan en ik vind ook dat je best wat beter voor jezelf mag opkomen.

Je kinderen willen dit, je (snurkende) man wil dat en jij hebt je maar te voegen? Het leven is weliswaar geven en nemen, maar als je te maken hebt met extra ongemakken mag daar best rekening mee worden gehouden.

Verder ben ik het helemaal met Kyana #5 eens. Er zijn nog veel meer manieren om vakantie te vieren, met of zonder jou. Maar nooit meer ten koste van jou.

Oh, en maak eens een filmpje van je snurkende man zodat hij het kan zien/horen.

Snappy
thnx

Dank jullie voor de reacties, ik ging al bijna aan mezelf twijfelen.

Ga het snurken dus echt opnemen met een app en hem dat laten horen. Hoop dat hij dan in ziet dat het echt niet te doen is om naast hem te slapen. Helaas wil dochter of zoon niet naast hun vader in de caravan hahaha, die zetten de tent extra ver weg vanwege geluidsoverlast.

De vakantie is al geboekt en betaald dus iets anders is even geen optie.

Ik ga proberen er het beste van te maken. De tweede helft van de vakantie kamperen we wel in NL en ik heb voorgesteld dat ik dan thuis ga slapen (is prima aan te rijden).

Mochten jullie campings weten in Frankrijk, Italie met prive sanitair en honden welkom dan hoor ik dat graag !

Pirata
Snurken

Het klinkt meer als Apneu. Ik heb met een scheiding gedreigd om die reden. Dus nee je stelt je niet aan, het is vreselijk. Eis een onderzoek in het ziekenhuis na de vakantie. Hier heeft het geholpen, het bleek de ergste vorm (nu een apneumasker).
Dus of je gaat niet mee, of je laat nog snel maatwerkoordoppen maken (beter dan standaarddingen), of je neemt een grotere bijzettent.
En neem een porta potti mee. Stomme dingen maar wat moet dat moet.
En na de vakantie laat hij zich onderzoeken, anders slaapt HIJ voortaan op de bank.
Ik was volledig uitgeput na jaren naast een apneupatient. Meneer had zelf nergens last van en zei "jij snurkt ook wel eens".

Snurker
Snurken

Aan snurken is niet altijd wat aan te doen. Er zijn zware vormen van snurken die niet gerelateerd zijn slaapapneu. En die vormen zijn niet altijd behandelbaar.

Pirata
Snurker

Dat weet je niet zonder onderzoek.

Ginny Twijfelvuur
Aan het snurken misschien niet

Maar aan de slaapverdeling misschien wel.

Geen extra tentje maar een extra standplaats?
Of een appartementje.

Dan maar wat minder lang op vakantie.

bicyclette
Snurker

"Aan snurken is niet altijd wat aan te doen."

Vast. Maar aan zijn eigen gedrag en houding natuurlijk wel. Maar waarschijnlijk verandert dat pas als TS zelf haar houding verandert. Hoezo moet TS op de bank gaan slapen of in een bijzettentje (wat bovendien niet eens kan)? Het is ook ZIJN probleem. Zij hoeft hier toch niet alleen de dupe van te zijn?

Guera
Overweeg

Huizenruil of huizen oppas. Dan kun je gratis op vakantie en betaal je alleen de reis. Ideaal en zeer comfortabel. Wij hebben diverse mensen in ons huis gehad en wonen aan water. Zij passen dan op de dieren.
Ook huizenruil vinden wij top.

rode krullenbol
Terzijde

Jouw openingspost heeft onwillekeurig/willekeurig – geen idee – mijn gedachten doen uitgaan naar ‘onze’ Chad Zuber; de vloggende YouTuber die ik op dit forum al vaker onder de aandacht heb gebracht. Welke sanitaire voorzieningen zou hij eigenlijk hebben getroffen, daar in dat afgelegen Zuid-Californië?; zo kwam ik me spontaan af te vragen. Een blik op zijn kanaal echter wijst uit dat hij er geen speciale aflevering aan heeft gewijd. Helaas.

Wél aan de enorme scheur in de bermuda die hem (enigszins) voorziet van het aureool van een militair. Deze heeft hij namelijk op even primitieve wijze gerepareerd als dat hij zijn kluizenaarsbestaan pleegt door te brengen in de bush bush. Zie voor een verslag van de door Chad gevolgde methode: https://youtu.be/KXHcPOpY1Co. Of moet ik schrijven, dat hij tot het repareren van zijn kennelijke lievelingskledingstuk een ijverige, maar falikant mislukte poging heeft gewaagd?

In één van zijn recentste verslagleggingen immers – te weten die over het zetten van thee van ‘Ephedra californica’ – is bij vlagen te zien dat de scheur is uitgegroeid tot een primitieve variant op het vermaarde high tech “poepritsje” van Elfstedentochtzwemmer Maarten van der Weijden! Zie: https://youtu.be/5tHxECMKDNw. Ik zou bijna durven te suggereren, Snappy, dat hij in zijn bil is gebeten door een krokodil; ware het niet dat zijn precieze locatie mij onvoldoende bekend is. Wie weet leven er ter plekke dus helemaal geen krokodillen en heeft de broek in kwestie wel degelijk averij opgelopen door toedoen van een Bigfoot!

Wederom valt op dat de heer Zuber geen ondergoed draagt – net zo min als ten tijde van het maken van zijn video over je wassen met saponines bevattende knolletjes. Is dit een teken van voortschrijdende verwildering? Of moeten we dit zien als een vernuftige maatregel op het terrein van de lichaamshygiëne? Het onder mensen zo door schaamte belaste proces van het zich ontlasten, zal er wellicht door worden vergemakkelijkt?

Mijn verlegenheid waarmee ik overigens van nature nogal behept ben – mijn broers en zussen hebben er zo te merken aanzienlijk minder last van – , weerhoudt me ervan hem deze vraag te stellen. Allicht wil ik ook hem niet in verlegenheid brengen. Het is tenslotte één ding om video’s op het net te plaatsen; een heel ander om jezelf desgevraagd te verantwoorden over de keuzes die je maakt in het leven. En dat geldt uiteraard eens te meer voor iemand die geregeld de vrijheid van de natuur opzoekt!

Verder heb ik over het ontegenzeggelijk delicate onderwerp dat je hier hebt aangesneden, eigenlijk niets te melden.

Rode krullenbol

Kaaskopje
Snappy

Ik heb toevallig in mijn omgeving iemand die dezelfde kwaal heeft. Ze is er inmiddels ook voor geopereerd, maar dat heeft weinig soelaas geboden. Ik weet daarom hoe vervelend het voor je moet zijn als je niet naar een eigen toilet kunt. Mijn bekende moet dagelijks een kwartier spoelen, dat doe je niet op een openbaar campingtoilet. Ik vind het dus nogal wat dat je gezin hier totaal geen aandacht voor lijkt te hebben. Van je man vind ik het helemaal niet sympathiek. Dat hij snurkt is niet zijn schuld natuurlijk, maar ik moet er zelf eigenlijk niet aan denken om met zo'n zware kettingzaag op een camping te staan. Arme buren! Maar erger nog... arme jij! Alleen al het idee dat iedereen moet meegenieten zou mijn nachtrust beïnvloeden.

Ik weet niet wat jij te duur vindt, voor een ander soort onderkomen dan een tent, maar er zijn wel opties waar je niet de hoofdprijs hoeft te betalen. Als je voor de hoge temperatuur naar het buitenland 'moet', zou ik je man en kinderen eens attenderen op vakantie in Limburg. Als Noord Hollandse waan ik me in Limburg in het buitenland, het is er in de zomer altijd warmer dan bij ons (hoeft van mij niet eigenlijk) en er is genoeg te doen. Ook met een gezin kun je hier terecht in een B&B of Airbnb verblijf. Ongetwijfeld duurder als een tent, maar je kunt ook korter gaan.

tsjor
Mag niet

'Nog een tentje er bij mag niet,' Het zal niet op dezelfde staanplaats mogen. Maar is er op de camping geen andere plek, waar jij je eigen slaaptentje neer kunt zetten? Meestal vallen de kosten wel mee.
Ik weet niet goed wat je bedoelt met 'privé-sanitair' Ik heb nog nooit een kampeerplaats gehad, waar bij elke plek een privé toilet en douche was. Bestaat dat dan? Ik ken wel caravans met een ingebouwde douche en toilet. Is dat niet zo in jullie caravan?

Tsjor

Pam
Laat

Hoewel ik me helemaal kan voorstellen dat je geen zin hebt in de vakantie, vind ik wel dat je het heel laat aan je gezin hebt laten weten dat je dit niet wilt (vorige week). Of hebben jullie de camping vorige week pas geboekt?

Snurker
Pirata

“Dat weet je niet zonder onderzoek.”

Ik weer zeker dat er niet altijd wat aan te doen is.
Of dat hier het geval is weet ik inderdaad niet. Maar de claim was dat aan snurken altijd wat te doen is. En dat is dus niet waar.

Rode krullenbol
De tip van Flanagan

Niet zo heel lang geleden hebben we deze discussie over snurken ook al gevoerd. Forumgenoot Flanagan wees er toen op dat het een slok op een borrel scheelt of je je er verantwoordelijk voor voelt of niet. De uiterst korte, veel gegeven, aloude instructie van dit forum lijkt dus mogelijk weer van nut:

"Laat lòsss!"

Iets wat je toch al moet doem om in slaap te kunnen geraken ...

Rode krullenbol

Tine Winkel
Loslaten van n kettingzaag

? Echt heel knap...

Lou
Volume

Het volume van het gesnurk van mijn man 's nachts is zodanig dat loslaten geen zinnig advies is. Ik moet echt ergens anders slapen, het geluid is gewoon te hard om te negeren. Of eigenlijk: hij moet ergens anders slapen en dat doet hij ook, al jaren.

Op de camping slaap ik met kind in een grote tent en hij daarnaast in een kleine tent. Meestal wel op één standplaats, maar dan wel een zeer ruime standplaats en zo ver mogelijk bij elkaar vandaan. Ook heb ik het idee dat hij (door de buitenlucht misschien?) op vakantie minder hard snurkt dan thuis. De twee tenten in combinatie met verschillende slaaptijden (hij blijft wakker tot ik slaap) en oordoppen helpen voldoende, ik heb dan ook een leuke vakantie maar als ik met hem samen in een tent zou moeten slapen dan zou ik liever thuisblijven. Wat heb je aan een vakantie als je niet of nauwelijks slaapt? En hoezo vindt je man dat geen probleem? Mijn man ziet een vakantie met een uitgeputte vrouw zelf ook niet zo zitten, want ik word er ook niet gezelliger op natuurlijk als ik niet of slecht slaap.

Pirata
Losssss

Laat lossss?
Zeker geen ervaring met een kwestie als deze?

Rode krullenbol
Ho ho ...

Niet zo snel oordelen! Vergeet niet dat ik de jongste ben van een zeer groot gezin. Mijn wiegje - nog net geen sinaasappelkistje - stond wegens ruimtegebrek in de slaapkamers in de huiskamer, die voor het merendeel van de tijd gevuld was met muziek minnende familieleden met ADHD-trekken. Als geen ander weet ik de slaap te vatten en dromenland te bereiken ongeacht de omstandigheden om mij heen. Geloof mij: het is ècht een kwestie van loslaten.

Rode krullenbol

Triva
maar

leuk voor de omstanders op de camping zo'n heftige snurker!

Ik vind het vooral fout dat je dit zo laat hebt aangekaart, ook vind ik dat gedoe rond 'garantie op goed weer' te gek voor woorden. Zit je daar in Frankrijk met heftige onweersbuien en hagel! Dan maar wat minder 'garantie' maar een fijne vakantie voor jou. Er is echt wel wat mogelijk met eigen wc en extra slaapkamer wat je wel kunt betalen en wat is jou een fijne vakantie eigenlijk waard? Bezuinig ergens anders op en goed weer heb je minder nodig als je niet in een tentje leeft.

Rode krullenbol
Helpende gedachte

Wat dan misschien wel een helpende gedachte zou kunnen zijn, is dat snurken al evenzeer een natuurverschijnsel is als bliksem en donderslagen.

Rode krullenbol
Bijna vergeten ...

Zie voor een - soort van? - muzikale, artistieke ode aan de donder : https://youtu.be/fKopy74weus

Marie
Wc in caravan?

Jullie hebben dus een caravan zonder wc? Of zit er wel een chemisch toilet in, maar wil je die niet gebruiken voor de grote boodschap, vanwege het legen?

Zit er een voortent aan de caravan? Zo ja, ook een aanbouw met slaaptent? Dan heb je al een extra tent en mag je er nog een los tentje bijzetten.

Verder begrijp ik de noodzaak van een vakantie in het buitenland ook niet zo.

Ik heb nu al medelijden met eventuele buren op de camping,vanwege het snurken.

Hoe ziet de vakantie er verder uit? Wie doet boodschappen en doet de afwas enzo?

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.