Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Verlies en Verdriet Verlies en Verdriet

Verlies en Verdriet

De vliegramp....

Was het nog maar al die flauwekul rond onze voetballers die het nieuws beheerste... Zucht...

Wat een vreselijk verdriet, dat neergestorte/ neergeschoten vliegtuig.

Een vriendin van mij verloor vier jaar geleden familieleden in tripolis, en nu opnieuw!! Echtpaar onderweg naar geëmigreerde dochter in nieuw zeeland, waar ze nooit zullen aankomen. Zo bizar, tweemaal in dezelfde familiekring dit grote leed.

Hebben jullie bekenden onder de slachtoffers?

Tine Winkel

Tine Winkel

18-07-2014 om 16:05

voor zover ik weet niet

al mijn kennissen/vrienden die een link hebben met Maleisie zitten daar al of gaan pas over een paar dagen weg. Toevallig konden ze niet eerder weg...

Elisa Gemani

Elisa Gemani

18-07-2014 om 16:14

Verschrikkelijk

Ja, mijn zoon kende een meisje van zijn leeftijd (14 jaar); zij hadden allebei in het weekend een bijbaantje in een lokale supermarkt. Ze zat met haar broer en ouders in het vliegtuig op weg naar familie. We zijn zeer aangeslagen; vooral mijn zoon natuurlijk. Het is ongelooflijk onwerkelijk en afschuwelijk...

Linda

Linda

18-07-2014 om 16:18

zelf niet

Zelf,ken ik niemand (voor zover ik weet), maar vriendinnetje van een dochter van een vriendin van mij, zat er in. Echt afschuwelijk. Vreselijk, wat een pech als je net in dat vliegtuig zit.

En het lijkt me echt zo verschrikkelijk voor de inzittenden geweest, de wetenschap dat je neerstort. Dan is een explosie beter. Brrr echt zo naar.

collega

weet dat haar vriendin haar baas en zijn vrouw in het vliegtuig zaten. Ze woonden in een klein dorp. Brrrr en dan te bedenken dat de aantallen gisteren nog "mee" leken te vallen. Nu is meer dan de helft van Nederlands.
Andere collega vertelde dat ongeveer op hetzelfde moment over hetzelfde deel van Oekraïne een ander vliegtuig met zijn vriend erin vloog terug naar Schiphol. Dan maar hopen dat die vliegtuigen elkaar niet gezien hebben.

Wat

Wat

18-07-2014 om 19:50

een

ex-collega van een kennis zat in het vliegtuig, heel bizar allemaal..

Ad Hombre

Ad Hombre

18-07-2014 om 20:08

Urslau

"Brrrr en dan te bedenken dat de aantallen gisteren nog "mee" leken te vallen. Nu is meer dan de helft van Nederlands."

Ja, waar die schattingen vandaan kwamen? Het is om te beginnen een gedeelde vlucht tussen KLM en Malaysia, dus om te beginnen al half Nederlands. Dan gaan er maar weinig toeristen en zakenlieden van Azie naar hier, maar veel meer de andere kant op.

Als je ooit in zo'n vlucht hebt gezeten (ik heb een paar keer op KL gevlogen met KLM en Malaysia) weet je dat het vliegtuig altijd vol met Nederlanders zit. Dat gecombineerd met de beelden van de stapel paspoorten die voor driekwart Nederlands waren en het moet toch duidelijk zijn dat er minimaal 50% Nederlanders in moeten hebben gezeten. En dat blijkt helaas aan de zuinige kant geweest te zijn.

Gelukkig nog van niemand gehoord dat ze erin zaten, behalve de eigenaren van een retaurant waar ik wel eens kom, maar die ken ik niet echt. Gelukkig begonnen de vakanties hier pas vandaag.

Inderdaad ad hombre

ik vlieg niet vaak. Als de tellingen van gisteren al bij elkaar opgeteld werden kwam je als leek al veel verder dan die paar mensen die het er eerst leken te zijn. IK hoop voor de nabestaanden dat er duidelijkheid komt over de oorzaak en dat vliegmaatschappijen eerder stoppen met vliegen boven "gevaarlijke gebieden".

Dat moet voor de nabestaanden nog het meest vervelende zijn. Niet weten waardoor zoiets gekomen is, had het voorkomen kunnen worden. We halen er helaas de mensen niet mee terug, maar kunnen wel hopen dat de daders aangewezen kunnen worden en ik hoop ook berecht kunnen worden.

zn

zn

18-07-2014 om 23:45

collega's amc

Ja, verschillende vroegere collega's van mijn man uit het AMC, uit het virus en aidsonderzoek. Heb m'n nick maar even weggelaten dit keer, vanwege de herkenbaarheid.

Inanna

Inanna

19-07-2014 om 01:52

niet persoonlijk

Wel een bekende van een kennisje van ons en een andere kennis had de mazzel dat ze een paar dagen eerder deze reis maakte.
Vreselijk, zoveel levens verwoest, niet alleen de inzittenden, maar al die mensen die een dierbare zijn verloren

Dendy Pearson

Dendy Pearson

19-07-2014 om 11:28

column

http://www.nrc.nl/youp/2014/07/19/niet-te-bevatten/

Ik ben niet zo'n grote fan van Youp van het Hek, ik vind hem vaak wat grof. Maar dit vind ik een mooie column. Heel raak.

Ik ken trouwens niemand die erbij betrokken is. Komt denk ik ook, omdat het hier pas sinds vandaag vakantie is. Maar inmiddels hoor ik wel viavia verhalen. Van een gezin die alleen met de jongste op vakantie gingen. De kinderen van 18 en 20 bleven thuis. Die zijn nu dus alleen. Zulke verhalen raken me. Het alleen achterblijven. Zo erg.
En dan die hele politiek erom heen. Ik lees net dat er waarschijnlijk lichamen zijn weggehaald door seperatisten. Hoe erg moet het zijn dat er ver weg met de lichamen van je geliefden wordt gerommelt en je daar helemaal niets aan kunt doen. Rutte wil de onderste steen boven, ik vraag me af wat hij eraan wil en kan doen.

kaarsje

een kaars er bij voor alle nabestaanden en vrienden van deze mensen. hoe moeilijk moet het voor hen om zo machteloos te zijn, om te lezen hoe het respectloos men er in de Oekraïne nu mee om gaat.

dendy, inderdaad goed stukje van Youp.

neteret mut

neteret mut

19-07-2014 om 21:12

en dan te bedenken

dat het niet de eerste keer is dat er een passagiersvliegtuig neergehaald wordt ( en ik heb geen idee hoe het met straf zit bij de vorige keren)

Tijgeroog

Tijgeroog

19-07-2014 om 21:15

Hier

Een collega van m'n man, dat wisten we al, met z'n gezin. Maar een groot bedrijf, dus hij kent de man niet persoonlijk.
Maar ik zat net de passagierslijst door te lezen, en daar kwam ik een studiegenoot tegen. Zo eentje waar ik het altijd erg goed mee kon vinden, maar die ik na het afronden van de studie nooit meer gezien of gesproken heb. Ook met z'n gezin. Daar ben ik toch wel verdrietig om.

neteret mut

neteret mut

19-07-2014 om 21:17

goed stukje idd

ik kan me iets voostellen bij het verdriet van de achterblijvers. Jaren geleden hebben vage kennissen 2 van hun kinderen verloren bij een veerboot ongeluk ergens in Afrika. Toch is dit anders, geen zomaar ongeluk.

pooh bear

pooh bear

19-07-2014 om 22:03

straf

Ik vraag me af of er ooit iemand straf voor gaat krijgen. De rebellen en de Oekraïners wijzen naar elkaar en ondertussen wordt al het bewijs weggehaald.
Ik ben bang dat ze misschien nooit met zekerheid kunnen zeggen wie nu de schuldige is.

Stenna

Stenna

20-07-2014 om 00:05

schuld

Het is tamelijk duidelijk, denk ik (denkt iedereen?). De Oekrainers hebben geen enkele reden of belang bij het neerhalen van vliegtuigen in hun luchtruim. Want hun tegenstanders, de separatisten, hebben helemaal geen vliegtuigen. De russische separatisten in Oekraine hebben dat belang wel: die willen Oekrainse overheidsvliegtuigen raken. Zoals een van hen ook al eventjes triomfantelijk meldde (voor hij ontdekte dat ze zich vergist hadden). Tegelijk heeft zo'n rommelig amateur groepje separatisten echt niet zomaar dit type geavanceerde en dure wapens in huis, noch de kennis om ze zo efficiënt te bedienen. Dus zijn deze aan hen geleverd door Rusland zelf.
Iedereen weet het, maar het zal nooit open en bloot op tafel komen of bestraft worden. Te veel andere (economische en politieke) belangen.

pooh bear

pooh bear

20-07-2014 om 00:44

Tja

Het is inderdaad het meest waarschijnlijk dat de separatisten het hebben gedaan. Maar het bewijs zal er wel nooit komen.
Bovendien denk ik dat als de oekrainers het gedaan zouden hebben dan zouden de separatisten het bewijs niet hoeven weg te werken.

Ad Hombre

Ad Hombre

20-07-2014 om 11:19

Geen bewijs?

Weet ik nog zo net niet. Op het moment dat het vliegtuig werd neergehaald twitterde er iemand trots dat ze een transportvliegtuig hadden neergeschoten. Dat laatste is nooit gebeurd, dus de kans is groot dat het om MH17 ging. Die twitteraar is vast makkelijk op te sporen.

De Oekrainse geheime dienst beweert een telefoongesprek te hebben opgevangen tussen russen/rebellen waarin ze bespreken dat het om een burgervliegtuig ging.

Dus er zijn mensen die in ieder geval eens goed aan de tand gevoeld zouden kunnen worden.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

20-07-2014 om 11:23

En ondertussen

hebben de rebellen de lichamen in treinwagons gestopt en is het onduidelijk waar ze naar toe zijn.
Hoe erg moet dat wel niet zijn voor de nabestaanden. Ik vind het zo ontzettend respectloos...

Bewijs

Bewijs komt er wel. Amerikaanse defensiespecialisten zijn nu alles aan het onderzoeken. Via satellieten is heel veel informatie beschikbaar. Alleen betekent dat nog niet 1-2-3 dat er ook gestraft kan/zal worden.

Ik vind dat de wereld nu een vuist moet laten zien. Nederland alleen is te klein en niet bij machte, maar wellicht in Europees/NAVO/VN verband. Er moeten gewoon troepen heen om het gebied veilig te stellen.

wizzer

wizzer

20-07-2014 om 15:17

moeten ze de lichamen dan laten liggen?

We kunnen de separatisten natuurlijk wel overal de schuld van geven, maar dat ze de lichamen vervoeren lijkt me niet meer dan logisch. In deze hitte liggen ze eigenlijk al te lang buiten.

Nederlandse hulpverleners zaten gisteren in elk geval nog in de hoofdstad. Dan lijkt mij dat de regering van Oekraïne mede verantwoordelijk is voor het feit dat ze nog steeds niet afgereisd zijn naar het rampgebied.

Overigens lijkt het me wel logisch dat 1 van de separatistische groepen verantwoordelijk is voor het neerhalen van het vliegtuig, inderdaad vanwege de al eerder genoemde reden dat de regering van Oekraïne geen reden had om vliegtuigen neer te schieten, aangezien de rebellen niet over vliegtuigen beschikken. (overigens een niet waterdichte redenering, de regering kan ook gedacht hebben dat ze een vliegtuig te pakken gekregen hadden).

Hortensia

Hortensia

20-07-2014 om 16:14

lijken in treinwagons

Ik heb begrepen dat de gevonden lijken in koelwagons zijn geplaatst. Is toch altijd minder erg dan in snikhete velden waar ze al behoorlijk begonnen te ontbinden.

Laten we alsjeblieft oppassen niet klakkeloos elk bericht te volgen. Vergeet niet dat elk regime, ook het "westerse", zijn eigen propaganda heeft. Rusland is een eng, akelig land met een heel foute dictator aan het roer, maar deze vliegramp is ook wel een prachtige gelegenheid om de anti-Ruslandpropaganda extra aan te slingeren, en de media rent er kwispelend achteraan. Een hoax meer of minder doet er niet toe. De VS is ook niet zo'n fijn land, om maar eens wat te noemen.

Er gaat vast van alles mis daar, die separatisten zijn geen fijne jongens, maar met wat plak- en knipwerk kun je makkelijk een heel nieuw verhaal maken om een grotere zaak te beïnvloeden. En dat komen heel wat regeringen waarschijnlijk prima uit.

Een lastige positie voor Nederland, dat dan weer wel, want ja, handelsbetrekkingen met Rusland, tegelijkertijd vriendjes blijven met de VS, de koning heeft net nog een dikke pint met Poetin gedronken die hem lelijk op kan breken...

En ondertussen zijn duizenden mensen in diepe rouw.

Tink

Tink

25-07-2014 om 23:36

toespraak

De column van Youp was erg raak inderdaad.
En de toespraak van minister Timmermans heeft ook grote indruk gemaakt op heel veel mensen.

Ik vind de manier waarop de transporten van de lichamen nu georganiseerd zijn zeer indrukwekkend. Zo weinig tijd, en dan zo tot in de puntjes alles regelen, veel zorg en respect, echt over álles ia nagedacht. Daarmee heeft Nederland zich wel op de kaart gezet denk ik.

En ik hoop dat het de nabestaanden een klein beetje troost kan bieden dat er zoveel medeleven is in het hele land.

Lucerna

Lucerna

26-07-2014 om 13:47

Ik hoop

Dat de nabestaanden, niet alleen van al die omgekomen Nederlanders, maar ook van alle Maleisiërs, Australiërs, Duitsers, Belgen, de Canadees, de andere nationaliteiten troost kunnen putten uit de beelden van hoe er nu met de stoffelijke resten wordt omgegaan. Ik ben het helemaal met Tink eens.
(al zal Frankrijk op dit moment wellicht veel meer bezig zijn met hun 51 doden van de recentere crash - man man, wat een ellende...)

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.