Verlies en Verdriet Verlies en Verdriet

Verlies en Verdriet

Dochter stapt uit leven door narcist. Help!

Hallo lieve mensen,
22 september 2023 zijn we vandaag. Op 27 augustus 2023 is onze enige dochter overleden. Uit het leven gestapt. Ze was en ze blijft voor altijd 26 jaar. Een fantastisch persoon met een groot hart die al snel op eigen benen leerde staan. Zo had ze een leuke job en woonde ze alleen in haar eigen flat. Zo trots was ze. Ondertussen had ze ook al 2.5 jaar een serieuze relatie. Wij zijn van Gent (België) en haar vriend was van Nederland. Hij was 2 jaar ouder maar dat stoorde ons niet, zo lang ze beiden maar gelukkig waren. 27 augustus stonden er 2 agenten aan onze deur. Onze dochter was in de ondergrondse garage gevonden. Onze wereld is ingestort. Wij hadden helemaal geen idee. Ook haar vriend gevraagd of hij ons geen antwoord kon geven maar hij kon ons niet helpen. 

Gisteren belt een vriendin van onze dochter aan. Ze vroeg of ze even binnen mocht komen om even met ons te kunnen spreken. Wat zij ons vertelde sloeg ons met verstomming. Ons enige kind was slachtoffer geworden in haar relatie van een narcist. Niet alleen vertelde ze ons alles maar liet ze ons ook mails en andere berichten lezen. We voelden hoe de grond onze voeten inzakte. 


Die vriendelijke jongeman bleek uiteindelijk een wolf in een schapenvacht te zijn. Iemand met 2 gezichten. Iemand die onze dochter het leven zuur maakte met allerhande valse beschuldigingen, kwetsende opmerkingen, haar bespotten, haar uitlachen, haar mentaal pijn doen. Helemaal haar eigen zelfvertrouwen en eigen waarde kapot maken. Hij was als een duivel in een doosje die genadeloos toe sloeg wanneer hij zijn zin niet kreeg.

Wij staan hiervan te kijken. Daarom vandaag contact opgenomen met zijn ouders. De warme woorden die we op de uitvaart van hen ontvingen, die waren er vandaag niet. Integendeel. Zich vijandig opstellen en echt hun hand boven hun zoon houden. Het viel mij op dat hij bij hen het gouden perfecte haantje is. 


Het verdriet is nog vers maar de verbijstering is zo geweldig groot dat we hier moeilijk om kunnen met gaan. Wat moeten we doen? Hoe moeten we dit verwerken? Kunnen we hem hiervoor verantwoordelijk achten?

wat vreselijk voor jullie, ongelooflijk!! Heel veel sterkte met dit enorme verlies, hoop jullie de kracht vinden!

Maar jullie wisten dus niks van deze persoonlijkheid van deze man, dit heeft jullie dochter nooit verteld? Heeft hij ook nog iets met haar dood te maken?

Wizzywoppy

Wizzywoppy

22-09-2023 om 21:42 Topicstarter

Wij wisten dit allemaal niet. Hij kon als de beste naar iedereen acteren. Onze dochter verzweeg dit naar ons toe. Ze wilde ons er niet met belasten. De laatste dagen zou hij berichten naar haar gestuurd hebben om haar uit te dagen het te doen.

Waarom nemen jullie geen contact op met de agenten die jullie op de hoogte brachten? Je geeft aan dat er berichten bestaan waarin hij haar uitdaagde er een einde er aan te maken. Zelfs als ze er niets mee kunnen, bestaat er nog slachtofferhulp. Het is niet te doen als je nergens je pijn kwijt kan.

maar waarom komt die vriendin daar nu pas mee dan, een maand later?

Kikki39 schreef op 22-09-2023 om 21:48:

maar waarom komt die vriendin daar nu pas mee dan, een maand later?

Ik vermoed dat de vriendin het erg moeilijk vond om dit te vertellen aan ouders die het al zo ontzettend moeilijk hebben met het verlies van hun dochter. Het is niet niks wat ze pas te horen hebben gekregen. 

Wizzywoppy, gecondoleerd en heel veel sterkte. Het is uiteraard aan jullie wat jullie  doen met de informatie waar de vriendin mee kwam maar het lijkt me verstandig hiermee naar de politie te gaan. 


 

Wat erg voor jullie, en voor jullie dochter dat ze zo heeft geleden en geen andere mogelijkheid zag...gecondoleerd...🕯️🕯️🕯️

Mijn advies is om zelf professionele hulp te zoeken bij bijvoorbeeld Slachtofferhulp (weet niet of ze zoiets in België hebben) of een lotgenotengroep. En anders dit bespreken met de huisarts, die kent als het goed is ook de wegen in hulpverlening. Het is te zwaar om dit alleen te dragen.

Wizzywoppy

Wizzywoppy

23-09-2023 om 08:24 Topicstarter

Die vriendin vond gisteren pas de moed om het ons te vertellen. Het voelde voor haar aan als een kwelling. Maar was opgelucht dat ze het kwijt kon.

Mijn echtgenoot ligt ziek te bed. Huisarts geweest, onbepaalde tijd thuis. Heeft ons de gegevens bezorgd van een rouwconsulente en een hulpvereniging.

Politie ook telefonisch opgebeld, zij kunnen niks doen maar verwezen ons door naar een advocaat in strafrecht. Na heel lang aandringend bij een gevonden advocaat gisterenavond nog mogen gaan. Alles wat hij gelezen en gehoord heeft, omvat perfect hoe een narcist is. Het zou hem niet verbazen dat hij grote invloed heeft over zijn eigen ouders. 

Tot een jaar terug hebben wij nu ontdekt dat onze dochter toen al naar de zelfmoordlijn belde. Ze was bang van hem. Hij maakte haar kapot. Altijd wanneer hij zijn zin niet kreeg. We hebben gelezen dat ze hem dit vertelde maar dat hij er haar met bespotte. 

Hier zit een radeloze, gebroken moeder

Gecondoleerd met het verlies van jullie dochter. Wat een afschuwelijk verhaal blijkt er achter haar overlijden te zitten. Nu moet je je gaan bezighouden met iemand, haar vriend, met wie je je helemaal niet bezig wil houden. Wat je schetst over zijn persoonlijkheid is wel heel erg, het lijkt wel een psychopaat. 
Ik ben blij dat jullie een advocaat hebben gevonden en ik hoop dat die advocaat hier ook serieus werk van maakt. Gelukkig dat de vriendin veel bewaard heeft. Misschien kan die vriendin jullie helpen, bijvoorbeeld met het bewaren van allerlei gegevens die van belang zijn voor een eventuele rechtszaak. Dus dat zij het dossier kan aanvullen, digitaal of geprint of hoe dan ook, samen met jullie. 
Jullie eerste zorg is je dochter en alles wat zij achterlaat. Als de vriendin dan zorgt dat alles wat jullie vinden ook bewaard blijft en de advocaat zich inzet voor een rechtszaak, dan heb je in elk geval een beetje steun. 

Tsjor

Maak alsjeblieft gebruik van de hulpvereniging en rouwconsulente. Dat je radeloos en gebroken bent, is heel begrijpelijk. Er is hulp voor je, neem die aan! 

Wat een vreselijk verdrietig verhaal. Heel heftig. Gecondoleerd.
Ik zou zeker hulp zoeken, bij rouwverwerking, maar ook bij politie/advocaten. Als er daadwerkelijk bewijs is dat haar ex/vriend haar heeft aangezet hiertoe, dan is het wel zaak dat hij daar niet mee weg gaat komen.

de politie kan elk bericht achterhalen ook al is het op de gsm zelf verwijderd dus ja doe aangifte.

En enorm veel sterkte ❤️‍🩹

MRI

MRI

23-09-2023 om 15:27

Wat verschrikkelijk voor jullie. Heel veel sterkte

Aangifte doen. Iemand aansporen om zelfmoord te plegen is strafbaar. Veel sterkte. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.