Home » Forum » Eerste keer op reis met de kindjes sinds overlijden mama

Eerste keer op reis met de kindjes sinds overlijden mama.

2 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Jasper1995
Eerste keer op reis met de kindjes sinds overlijden mama.

Samen met mijn 2 zoontjes (2yo en 4yo) ga ik deze zomer op reis met het vliegtuig. Niet de eerste keer, wel de eerste keer zonder hun mama die vorig jaar overleden is. Ze zien de reis zitten maar de oudste heeft schrik steeds aan mama te denken als we daar zijn. Mama was er altijd bij toen we gingen reizen dus is het voor hen niet gemakkelijk omdat al de vakantiegevoel herinneringen zullen komen piepen. Iemand goede tips om de kinderen voor te bereiden op de eerste reis zonder hun mama erbij? Ik knuffel ze veel en vertel dan dat mama steeds bij ons is in onze hartjes maar ik vrees dat deze troost niet voldoende is voor hen. Voor de kleinste valt het nog mee omdat hij het allemaal nog niet zo beseft.

Jippox
accepteren

Ik denk dat je gewoon moet accepteren dat het op sommige momenten moeilijk gaat zijn. Zoals er ongetwijfeld ook buiten de vakantie vele momenten zijn waarop het gemis opeens heel sterk de kop op steek.
Dat is niet anders, en daar valt weinig tegen 'voor te bereiden'.
Ik zou daarom (met name de oudste) vooral laten weten dat het verdriet er ook mag zijn, ook in de vakantie, dat er gerust gepraat mag worden over alle herinneringen die door de reis naar boven komen. Tenslotte is herinneringen delen ook een vorm van nog samen zijn met hun moeder. En dat jullie daarnaast ook heus leuke momenten zullen hebben samen, en nieuwe ervaringen op gaan doen.

Sterkte!