Verlies en Verdriet Verlies en Verdriet

Verlies en Verdriet

Maya

Maya

09-03-2020 om 23:40

Geen tweede kind

Hai allemaal, ik vraag mij af of er meer mensen zijn die verdriet hebben van het niet krijgen van meer kinderen. Ik heb mijn gevoel geprobeerd te omschrijven in een tekst. Als je het erover hebt met anderen dan zegt men al snel, maar je hebt toch al een gezond kind? Uiteraard ben ik daar heel dankbaar voor maar dan nog blijft zon opmerking vervelend! We hebben een lastig traject achter de rug en een tweede durf ik niet aan. Ik moet het gewoon even kwijt.....

Je bent er, maar toch ook weer niet. Misschien word je groot misschien ook niet. Je ligt daar te wachten in de kou maar ik draag je warm mee in mijn hart. Iedere dag denk ik even aan je, ben je een jongen of een meisje? Hoe zou je zijn? Lijk je op je broertje en ben je net zo eigenwijs? Ik zit met zoveel vragen maar deze blijven onbeantwoord. Wat als het weer misgaat? Kan ik dat een derde keer verwerken? Maar wat als ik het niet probeer dan blijf ik mezelf altijd afvragen wat als…… de weegschaal buigt nu naar de kant dat de vraag altijd onbeantwoord zal blijven. Ik wil er niet aan denken maar ik kan het niet negeren. Ik voel zon sterke drang om je te voelen in mijn buik, een nieuw leven. Ook al gaat het mis, dan kan ik wel afscheid van je nemen en deel je een sterretje aan de hemel met je broertjes of zusjes zoals ik je broertje iedere avond vertel als we naar de sterren kijken. Of gunnen wij het geluk aan een ander? Wetende dat jij, mijn baby, gedragen wordt door een andere vrouw die jou dan voelt groeien in haar buik. Die jou mag zien opgroeien en opvoeden en jij zal haar mama noemen. Mama. Het meest bijzondere wat je mag overkomen als vrouw zijnde. Je noemt je moeder mama maar pas als je zelf moeder wordt weet je wat mama zijn betekent. Ik ben dan wel officieel gezien jou moeder maar jij zal mij nooit mama noemen. Als ik erover nadenk voel ik een steek van verdriet, mijn buik trekt samen en tranen stromen over mijn wangen. Maar ik wil je ook niet zomaar laten liggen, daar in de kou, wetende dat jij iemand anders misschien gelukkig kunt maken. Juist omdat ik zoveel van je hou, zonder je ooit te hebben ontmoet, gun ik jou een kans en jou een nieuwe papa en mama. En mocht jij deze kans op aarde helaas niet krijgen dan zal ik iedere avond even aan je denken als ik met je broertje voor het slapen gaan naar de sterretjes kijk en blijven dromen over wat als…...

Liefde

Het is een hele mooie heftige tekst Maya. Hoe het precies in elkaar steekt is een beetje raden. Je hebt gelukkig al een kind. Via een ziekenhuisprocedure. Een tweede kind gaat niet omdat het teveel pijn doet als je toch weer een kind kwijtraakt door een miskraam of het niet kunnen uitdragen.

En nu vraag je je af of je de geoogste (bevruchte?) eicellen zult doneren zodat andere mensen met een sterke kinderwens maar met hulp nodig, geholpen kunnen worden, met een kind van jou en de kans om daar wel uitgedragen te worden.

Ook de kinderen die er niet zijn (gekomen) roepen, misschien juist wel daarom, heel veel liefde op. En dromen...........

Ik wens je veel sterkte en fijne mensen om je heen.

Maya

Maya

10-03-2020 om 13:38

Reactie op Anne

Bedankt Anne! Ik heb nog 1 embryo en die is ingevroren en wij mogen bepalen wat wij ermee gaan doen. Ik weet niet of ik het aan durf om deze terug te laten plaatsen om dat ik al twee kindjes ben verloren. Het kan mis gaan maar ook goed gaan uiteraard. Ik weet alleen niet of ik het risico durf te lopen. Wij hebben besloten anders de embryo te doneren zodat anderen die het niet zelf kunnen krijgen toch een kans krijgen.

Ervaring

Geen tweede kind is iets wat extreem pijn kan doen weet ik helaas uit ervaring...

Ontmoeten

Ik vraag me dan af hoe dat verder gaat als jullie de embryo doneren. Mogen jij en je partner het kind dan ontmoeten als hij of zij 16 is net als bij zaad en eiceldonatie?

Vraag

Niemand weet dit?

Zover ik weet.

In Nederland is embryo's doneren niet anoniem. Gegevens worden in een databank opgeslagen. Het kind heeft vanaf 16 jaar recht op inzage.
Donors hebben verder geen rechten of plichten.

Inzage

Maar een kind mag dus niet zn biologische ouders ontmoeten puur inzage?

Bij spermadonoren mag het kind toch wel met de persoon in kwestie in contact komen? Of ook alleen inzage dossier?

Jawel.

In Nederland zou een ontmoeting met de biologische ouders zeker mogelijk zijn.
Ook spermadonoren zijn sinds jaren niet meer anoniem.

Depri

Dat lijkt me dan best heftig voor to als je besluit je embryo weg te geven. Ieder zn eigen beslissing maar ik word al depri als ik eraan denk

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.