Verlies en Verdriet Verlies en Verdriet

Verlies en Verdriet

Achter de Regenboog Regio West

Achter de Regenboog Regio West

01-07-2013 om 15:59

Kinderweekend achter de regenboog regio west

Op zaterdag 2 en zondag 3 november 2013 organiseert Stichting Achter de Regenboog Regio West een regionaal kinderweekend. Dit weekend is bedoeld voor kinderen en jongeren die een dierbaar iemand hebben verloren door de dood.

Al sinds 1994 organiseert Stichting Achter de Regenboog kinderweekenden voor kinderen en jongeren die een dierbaar iemand hebben verloren door de dood. Bij deze weekenden staat lotgenotenkontakt centraal. De 6-18 jarige deelnemers ontmoeten tijdens het weekend lotgenoten waarbij ze verhalen, ervaringen en emoties uitwisselen en delen. Daarnaast wordt er ook veel gezamenlijk gedaan, variërend van een indrukwekkende kaarsenceremonie tot een stevig potje voetbal.

Het weekend in november staat open voor deelnemers uit regio west: globaal de provincies Noord- en Zuid Holland, Utrecht en zuidelijk Flevoland. De maximaal 30 deelnemers verblijven en overnachten op onze accommodatie in Ter Aar. Op 3 november kunnen de ouders deelnemen aan een separaat programma.

Informatie en aanmelden

Voor online aanmelden, een film van het kinderweekend en meer informatie, kijk op www.adrwest.nl. Contact opnemen kan via [email protected].

PS. Dit bericht is geplaatst na toestemming van de Ouders Online redactie

Tineke

Tineke

10-07-2013 om 20:06

Voor wie bovenstaande leest en twijfelt

Doen, echt doen. Ik heb geen ervaring met het kinderweekend, maar met het gezinsweekend. Dit was echt heel fijn om te mogen meemaken. Heel veilig en een heel beschermende omgeving, indrukwekkende rituelen met blijvende herinneringen. Voor alle kinderen in de rouw zou zo'n weekend er standaard bij moeten horen. Net zo gewoon als dat slachtofferhulp zelf contact met je zoekt als iets naars hebt meegemaakt. Achter de Regenboog kan echt helpen!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.