Home » Forum » Verlies en verdriet » Meeleven bij ernstige ziekte hoe

Meeleven bij ernstige ziekte - hoe ?

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Wilgenkatje
Meeleven bij ernstige ziekte - hoe ?

De man van een goede bekende van me blijkt plotseling zeer ernstig ziek. Uitzichtloos.

Wat voel je je als omstander machteloos. Een kaartje sturen, even appen hoe het gaat, verder kan er niet veel. Ze wonen niet vlakbij, eten brengen of zo is geen optie. Hebben jullie suggesties?

mijk
In soortgelijke situaties

heb ik wel eens verwenpakketjes gestuurd. Kaartje, muziek bonbons. Dat soort dingen. Het helpt niet maar het is de ver weg variant van even vasthouden. Ook kun je als je handig bent in zakelijke dingen, ook op afstand soms veel overnemen. Ik heb een vriendin ook wel geholpen met het zoeken van praktische informatie en zelfs met het bellen van instanties. En omdat in mijn geval ik weinig van de nabije vrienden en familie kende was ik ook een geschikt persoon om tegen stoom af te blazen. Tegen mij kon iemand best zeggen dat haar schoonfamilie stom was. Ik kende ze toch niet ;)

Mijk

P.S. Als je het je kunt veroorloven is een tegoedbon voor een maaltijdleverancier ofzo ook een optie...

Flanagan
Logeren

Ik weet niet of het mogelijk is, maar kan zij een dagje bij jou op visite en logeren ? Of jij bij haar? Op een dag dat ze geen verplichtingen heeft met doktoren?
Als jij een dagje bij haar langs kan, kan je dan met haar mee op ziekenhuisbezoek.

Een achterbuurvrouw werd plots geconfronteerd met een man die op intensive care belandde. Ik vroeg wat ik kon doen. Ze gaf aan of ze in de week erop een keer bij mij mocht langs komen. Ze vond het moeilijk om haat emoties en zorgen uit te spreken in bijzijn van haar jonge kinderen. Mensen hebben behoefte aan een klankbord, een veilig klankbord.

Wilgenkatje
Het is voorbij

Het wordt nu meeleven met het gemis...

Ad Hombre
Medeleven

Genadig dat het zo snel gegaan is.