Vraag en Aanbod Vraag en Aanbod

Vraag en Aanbod

Minerva

Minerva

21-12-2008 om 18:37

Ik wil leren piano spelen

Wie heeft er voor mij een boek te koop voor Dummies????? Ik weet dus echt niks en ik kan ook geen noot lezen. Maar ik heb wel net een antieke (nu ja zo ziet hij eruit) piano van mijn man gekregen. Ik heb al stickers op de C geplakt maar ik moet snel leren vingeren. Of hoe noem je dat vingeroefeningen??? Zoiets. Mijn vingers kunnen aardig Typen maar mijn handen moeten als het goed is anders leren staan.

Wie oh wie heeft een zoon of dochter die er de brui aan heeft gegeven en nog wat beginners boekjes voor mij heeft?

Je kubt mij altijd mailen op Minervaanderling at Hotmail dot com

Minerva

Annet

Annet

21-12-2008 om 18:47

Les nemen (en zelf noten leren)

Noten leren lezen kun je best zelf. Daar is ook eenvoudige software voor. Hier te vinden onderaan de pagina: http://www.familygames.com/freelane.html

Voor de juiste houding (lijf en vingers) zou ik toch les nemen. Al neem je maar af en toe een les en oefen je veel zelf, dat scheelt veel fouten die erin sluipen.

Beginnersboeken voor kinderen heb ik wel maar wil ik niet wegdoen.

Minerva

Minerva

21-12-2008 om 18:56

Ah leuk zo snel al een berichtje

Ja snap ik dat je de boeken voor kinderen niet zo snel weg wil doen.

Ik begrijp uiteraard dat een goede houding en een goede leraar een goed idee is,.. helaas ben ik net ontslagen en deze piano was een troostcadeautje van mijn man. Nee het is echt geen dure want ik moet nu wel op de centjes gaan passen. Maar alla om kort te zijn vond hij mijn trapharmonium niet leuk staan in de kamer en ik had het juist naar binnen gesleept omdat ik altijd al een piano wilde hebben. Dat was dus een goed idee want eindelijk mocht ik nu dus toch een piano. Overgenomen van een moeder van een vriendinnetje van mijn dochter.

Boekjes zou ze voor mij copieren maar kan ze niet zo snel vinden.

Veel geld heb ik er dus niet voor. Maar omdat ik nu wel tijd heb vond ik het leuk om dan maar gelijk iets te leren.

Doos waarop je een deksel doet kan ik nu al en de toonladder. OOk heb ik dus de stickers geplakt op de C zoals ik ergens op een site vond.

Nu ja ik ga lekker even kijken op de site die waar jij het over hebt.

Maar misschien zijn er nog mensen die wel nog boekjes over hebben en daar niets mee doen,.. dan zou ik ze dolgraag overnemen!

Minerva

angel3

angel3

22-12-2008 om 09:17

Alfreds piano methode

Kinderen leren beduidend anders dan volwassenen. Ik ben net WEER op les (als kind les gehad en toen bijna 20 jaar niet meer gespeeld). Een hoop basis heb ik nog wel.
Volgens mijn docente is het leren aan volwassenen echt anders en zijn er dus speciale methodes voor volwassenen. Google eens op Alfreds piano methode.
Kan wel winkel in A dam voor je achterhalen waar je ze telefonisch kan bestellen. Suk6 en plezier

Rafelkap

Rafelkap

22-12-2008 om 11:23

Folk dean

Ik had vroeger boekjes van Folk Dean meen ik. Ken je niet iemand die piano speelt die je wat aanwijzingen kunnen geven, beter is natuurlijk een prof. Ik ben bang dat je als je het jezelf verkeerd aanleert niet zo ver komt.
Op marktplaats vind je misschien wel e.e.a. aan pianoboekjes.
(ik heb zelf vroeger pianoles gehad en zou je best wegwijs willen maken, als je mijn buurvrouw was - helaas kunnen wij hier geen piano kwijt)

Minerva

Ik heb het boek "book 1 the Classic Piano Course" gebruikt. Dat ging best aardig, maar heb er niet al teveel mee gedaan. Ik wil het wel ooit weer eens oppakken dus wil het boek niet wegdoen maar zou wel eventueel een copie kunnen sturen. De tekst is dus wel in het Engels, weet niet of dat wat uitmaakt?

Minnie

Minnie

26-12-2008 om 11:11

Op naar de bieb!

Daar hebben ze genoeg pianoboeken voor kinderen én volwassenen. Paar kopietjes en je kan een heel eind vooruit. Je kan dan zelf stukken uitzoeken op je eigen niveau en die je leuk vindt om te spelen. Zo doe ik het ook (zoon heeft pianoles van de overbuuf/moeder van school en ik 'lift' mee op wat hij leert ;))

Minnie

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.